Dodaj do ulubionych

echo serca kiedy?

09.02.05, 09:39
kiedy powinno się iść na echo serca dzidzi
Obserwuj wątek
    • ade1 Re: echo serca kiedy? 09.02.05, 09:49
      najlepiej 22 a jeszcze lepiej 23 tc, ja bylam w 20tc i byl klopot bo lekarz
      powiedzial ze jeszcze serce nie do konca sie wyksztlacilo i nic nie widac,
      bardzo sie zdenerwowalam poszlam w 22 tc i juz wszystko bylo pieknie widac
      • zzz12 Re: echo serca kiedy? 09.02.05, 09:55
        Sporo zalezy od jakosci sprzetu i wprawy wykonujacego badanie. Ja mialam usg w
        18 tc i juz pieknie bylo widac 4-jamowe serduszko smile
    • magdek2 Re: echo serca kiedy? 09.02.05, 10:24
      ja miałam robione w 23 tygodniu, jesli chca sprawdzić połączenia przedsionkowo-
      komorowe i komorowo-tętnicze, skrzyzowanie wielkich naczyń (to podobno ważne )
      oczywiscie wielkośc, miarowość pracy i czterojamowość, jest to podobno
      najlpeszy teramin, bo to czy jest czterojamowe było widać już w 20 tygodniu,
      ale nie mozna było sprawdzic innych rzeczy w celu wykluczenia wad
    • janki76 Re: echo serca kiedy? 09.02.05, 10:54
      Ja miałam robione w 18t i lekarz stwierdzil, ze serduszko sie wykrzształciło i
      zadnych wad nie ma. Wiec tez mi sie wydaje, ze to zalezy od jakości sprzetu
      oraz wiedzy i doswiadczenia lekarza.
      Pozdrawiam Ewa i 23t synus
      • magdek2 Re: echo serca kiedy? 09.02.05, 11:25
        smile zgadza się, w 18 tygodniu a nawet wczesniej serce już jest wykształcone... w
        20 tygodniu na usg połowkowym juz było oczywiscie widać że jest czterojamowe,
        ja miałam robione na bardzo dobrym sprzęcie przez specjalistę właśnie od usg
        serca płodu, powtarzam tylko to co powiedział profesor odnośnie tego badania,
        bo nie jestem lekarzem i nie znam sie na tym, moj lekarz powiedział, żebym
        zapytała na połowkowym, bo oni bardziej sie orientuja kiedy co widać, myślę, że
        najlepiej bedzie jak porozmawiasz ze swoim lekarzem o tym kiedy poiwinnaś
        zrobić badanie, ja nie miałam zadnych wskazań do robienia tego badania, po
        prostu chciałam się uspokoić i wykluczyć wady
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka