Dodaj do ulubionych

sposób na mdłości

12.02.05, 16:30
dziewczny jestem w 8tc i mam mdłości na potęgę - poradźcie co zrobić, żeby
normalnie funkcjonować.
dzięki
o.
Obserwuj wątek
    • elza78 Re: sposób na mdłości 12.02.05, 17:26
      unikac kuchennych zapachow, czesto wietrzyc pomieszczenia w ktorych przebywasz,
      ale przede wszystkim nie dopuszczac do tego aby zoladek byl zupelnie pusty bo
      to paradoksalnie mdlosci nasila (np co godzine zjesc sobie lyzeczke jogurtu,
      lub ciastko), mozna jesc cukierki mietowe, albo pic mietowa herbatke bez cukru
      (ja na tym dalam rade, ale ponoc herbata mietowa nie jest wskazana, nie wiem
      czemu), jeszcz ejedno - najadac sie za bardzo tez nie mozna bo tez jest wtedy
      niedobrze...
      no i pociesze cie ze wszystko powinno przejsc w okolicach 12 - 14 tygodnia
      takze te 4 tygodnie to niewiele czasu - szybciochem minie smile.
      • lula11 Re: sposób na mdłości 12.02.05, 17:50
        Witaj,
        mi pomogła mietowa herbata oraz guma miętowasmile).
        Pomagała tez surowa marchewka i jogurt naturalny.
        Ale najlepsza była ta mocno mietowa guma, do dzisiaj nosze ją ze sobą, tak na
        wszelki wypadek.
        Moje nudnosci i wymioty trwały od 6 tc do 13 tc.

Agata, 7mc.
    • pimpek_sadelko Re: sposób na mdłości 12.02.05, 19:08
      jak mdli to podgryzaj cos. mi pomagaja paluszki slonesmile. znajdz
      swoj "produkt"smile
    • mama.lat.21 Re: sposób na mdłości 12.02.05, 20:53
      Jednym ze sposobów na mdłości jest jedzenie migdałów. POLECAM. SPRAWDZONE.
    • kamila63 Re: sposób na mdłości 13.02.05, 11:26
      Cześć
      dobrze to znam, największy problem miałam rano. i kuchenne zapachy makabra.
      jak sobie radziłam. nie wstawałam zanim nie zjadłam czegoś małego np. mały
      jogutt z musli, albo choćby kilka krakersów, pamiętaj jak jesz to usiąz
      prosto! - oczywiście musiał to przygotować mój mąż( śniadanka do łużka
      gwarantowanewink przez 3 miechy). po zjedzeniu nie wstawaj od razu posiedz
      chwilkę powinno przejść. po obiadku -szybko na spacer (tak zeby organizm się
      nie zorientował) no i staraj się unikać kuchni. po magicznej granicy 3-go
      miesiąca wsztystko znikneło.
      pozdrawiam i trzymaj sie mocno!!!!
    • justakr Re: sposób na mdłości 13.02.05, 11:45
      U mnie 13 tydz ciąży trwa a nudności niestety dalej mam! Zostałam już
      pocieszona na forum, że lada moment przejdzie więc "jadę" na nadziei że to może
      już... Póki co wszystkie wymienione przez przedmówczynie sposoby pomagają i
      mnie, a najbardziej pomaga leżenie, gdy jest mi żle i pogryzanie np jabłka-
      sprawdza się zwłaszcza wieczór! I koniecznie unikaj zapachów kuchennych - mnie
      koi zapach brisa leśnego i wieczorkiem z reguły leżę sobie w jego oparach smile))
      Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie mamy z mdłościamismile
      • pimpek_sadelko Re: sposób na mdłości 13.02.05, 11:48
        to ja troche optymistyczniej. dzis koncze 10 tc a od czwartku mdlosci mam
        mniejsze! hurrrrrrraaaaaa!smile))))))
        • justakr Re: sposób na mdłości 13.02.05, 12:05
          Pimpek Twój optymizm jest zaraźliwy! Skoro Tobie przechodzi to mi też musi!
          • pimpek_sadelko Re: sposób na mdłości 13.02.05, 12:08
            justakr napisała:

> Pimpek Twój optymizm jest zaraźliwy! Skoro Tobie przechodzi to mi też musi!
            no nie moze wiecznie mdlic czlowieka! a kiedy cizowe zarcie? ja na razie jem
            jak wrobeleksmile
            • justakr Re: sposób na mdłości 13.02.05, 12:17
              ha ha! ja tak samo- nie mam ochotki na jedzonko! A ponieważ normalnie uwielbiam
              jeść jeść i jeść to już pragnę tych dni, żeby nadeszły! A zaraz jadę do
              teściowej, gdzie stoły się uginają od żarcia i nie wiem jak ja to przetrzymam sad
              Muszę chyba zażyć lekarstwo p/wymiotne to będę mieć spokój
              • olimpijka Re: sposób na mdłości 13.02.05, 19:27
                dzięki na pewno wypróbuję wszystkie sposoby, ja też już nie mogę się doczekać
                słynnych ciążowych zachciewajek. Myślałam że przez ciąże zoobliguję
                narzeczonego do zapraszania mnie sushi albo inne frykasy ( a tymczasem jedynie
                mam ochotę na kapustę kiszoną - 84gr za 10 dkg, lub gotowanego ziemniakawink
                pozdrawiam
                o.
                • magmulka Re: sposób na mdłości 14.02.05, 20:34
                  No proszę!! A myślałam, że tylko ja jakaś dziwna z tą kapustą i ziemniakami smile
                  Ostatnio z pysznego niedzielnego obiadu zjadłam tylko te dwa składniki, nic
                  innego nie byłam w stanie pochłonąć. Moje nudności trwają dopiero tydzień i
                  ciężko mi z myślą, że jeszcze tyle czasu to będzie mogło potrwać ;-/ Też się
                  ratuję miętową gumą do żucia i świeżym powietrzem. Spróbuję tych migdałów, bo
                  mnie zaintrygowały.
                  Pozdrawiam serdecznie
                  • pimpek_sadelko Re: sposób na mdłości 14.02.05, 20:40
                    a ja wcinam ryz, buraki....ogorki, pomidorki i ogorki no i grejfruty. wszystko
                    w minimalnych ilosciach. szkoda gadacsad
                    • justakr Re: sposób na mdłości 15.02.05, 10:45
                      A ja kupiłam wczoraj korzonek imbiru i właśnie zrobiłam sobie herbatkę i będę
                      testować smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka