15.02.05, 13:11
cześć jestem w 35 tc i od tygodnia na obniżonej dawce fenoterolu z 6 całych
na 4 całe za tydzień podobno mam odstawić całkiem czy któraś z was też tak
wcześnie odstawiała i kiedy nastąpiło rozwiązanie pomóżcie bo sie denerwuję
że po odstwieniu zaraz pojadę na porodówkę
Obserwuj wątek
    • 1kajetan Re: FENOTEROL 15.02.05, 13:23
      Hej, ja do 37tc brałam po pół co 4 godziny, od półtora tygodnia nie biorę i też
      sie strasznie bałam ale jest dobrze i wcale nie ma reguły że od razu, mi nic
      nie jest, biorę 4xdz Magnezin, który działa rozkurczowo, wiele przypadków
      wskazuje że po leczeniu Fenoterolem dzidzie rodzą się terminowo lub nawet po.
      Nie martw się!!! Najważniejsze to oszczędzać się dużo leżeć i nie powodować
      sytuacji mogących wzmagać skurcze, a kiedyś przeciez trzeba lek odstawić żeby
      umożliwić dzidzi jej własna chęc przyjscia na świat smile
      • czarrrna Re: FENOTEROL 15.02.05, 13:39
        Fenoterol odstawiany jest ok.4 tyg. przed porodem, do 36 tyg. dojrzewają płuca
        dziecka a więc warto aby maluszek był u mamy jak najdłużej. Fenoterol hamuje
        skurcze, czasem po odsawieniu rodzi się prakktycznie od razu(np.ja brałam do
        początku 36 tyg. ciąży, odstawiłam w poniedziałek a w piątek już urodziłam, ok.3
        tyg przed terminem. Z Małą wszystko ok-dziś ma 4 latka) lub rodzi się grubo po
        terminie . Nie ma na to reguły, poród o czasie po Fenoterolu oczywiście też może
        być.
    • iwka901 Re: FENOTEROL 15.02.05, 14:04
      Odstawiłam tydzień temu w 37tc , myślałam że następnego dnia nie doczekam takie
      miałam skurcze i uczucie parcia na szyjkę, ale po 2 dniach wszystko minęło.
      Teraz czuje się normalnie, skurcze są , ale nie dużo i niebolesne, tylko zdarza
      się takie uczucie ucisku na szyjkę jak dużo pochodzę.
    • agnieszek2 Re: FENOTEROL 15.02.05, 14:12
      Czesc
      Ja tez sie troszke boje jak to bedzie ze mna. Zaczynalam od 5x1 cala tabletka
      fenoterolu i 3x1 magnezB6. Teraz 3x1 fenoterol i 3x1 magnezB6. 27.02 mam
      odstawic leki i ... no wlasnie co bedzie dalej? Moja ginka kazala mi wykonac
      wszystkie niezbedne badania do porodu oraz ostatnie usg przed odstawieniem
      lekow. Mam sie z nia spotkac w kilka dni po odstawieniu lekow, tylko czy ja
      wczesniej nie urodze?
      Pozdrawiam
      • aha12 Re: FENOTEROL 15.02.05, 14:24
        Cześć. Fenoterol odstawia się standardowo po 36 tygodniu. Ja też odstawiłam(
        miałam 1.5 rozwarcia), ale jak chciała dzidzia wyjść wcześniej(trafiłam do
        szpitala w 25 tygodniu) tak zupełnie się rozmyśliła. Rodziłam w 42 a właściwie
        po. Nie ma regóły. Jedne kobiety idą jak burza drugie nie. Tak to jest już z
        naturą. Powodzenia i wszystkiego dobrego!
    • ania_sz77 Re: FENOTEROL 15.02.05, 16:46
      Ja byłam na 6x1, potem 4x1. Mialam odstawic zupelnie w pierwszym dniu 38
      tygodnia, ale lekarz ktory robil mi usg powiedzial abym jeszcze dwa-trzy dni
      pobrala 4x1/2 tabletki. Tak zrobiłam i dwa dni po odstawieniu urodzilam, czyli
      pod koniec 38 tyg.
      • tunia28 Re: FENOTEROL 16.02.05, 11:44
        Witam serdecznie. Ja wlasnie tez dostalam Fenoterol, ale jestem dopiero w 29tc
        i to w dodatku z blizniakami. Mam malutkie pytanko czy wystapily u ktorejs z
        Was jakiekolwiek nie sympatyczne objawy po zazyciu tego leku? Bo ja mam glupie
        uczucie drgania rak. Dostalam dawke 4x1 i troche sie boje bo rece mi sie glupio
        trzesa.Pozdrawiam.Tunia
        • 1kajetan Re: FENOTEROL 16.02.05, 11:48
          To normalne objawy, powinny póżniej ustąpić, ja miałam jeszcze silne kołatanie
          serca i ogólne uczucie drżenia.Pozdrawiam
          • tunia28 Re: FENOTEROL 16.02.05, 11:51
            Wielkie dzieki moge teraz siedziec spokojnie. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka