Dodaj do ulubionych

nagranie USG

21.02.05, 16:56
chciałam się Was zapytać, czy pierwsze USG już się nagrywa, czy nie?

Skończyłam właśnie 6tc. W enel-medzie (mam tam abonament) zapisałam się
dopiero na 8 marca. Dzisiaj zadzwoniłam tam, żeby sprawdzić, czy to pierwsze
usg robią przez pochwę, czy brzuch, powiedzieli mi, że przez brzuch, a na
forum wyczytałam, że na początku ciąży widać dobrze tylko na przezpochwowym.
nie wytrzymałam więc i ... wbiłam się na jutro do Makowskiego na łucką. Wydam
dodatkową kasę, ale już nie wytrzymywałam z niecierpliwości.

napiszcie proszę - czy pierwsze usg się nagrywa? czy trzeba wziąć własną
kasetę (vhs?).

pozdrawiam,
Ania
Obserwuj wątek
    • fifinka2 Re: nagranie USG 21.02.05, 17:17
      Mozesz nagrac na plytke ale w 6 tc widac tylko pecherzyk(niestety), najlepiej
      idz nagrac dopiero w 13 tc wteduy widac dzidzie nozki raczki i jak sie rusza i
      fika koziolki smile)
    • aaala1 Re: nagranie USG 21.02.05, 17:25
      To ja chyba Ci wczoraj pisałam,żebys przez brzuch nie robiła. Jeśli to będzie
      6tc to wcale nie musi być jeszcze serduszka na USG nawet dopochwowym, najlepiej
      byłoby zrobić to ok 8tygodnia, teraz pewnie będzie pęcherzyk i to będzie
      całkiem normalne, chociaż zdarza się że juz bije serducho, ale to troche na to
      wcześnie. A doktor Makowski jesli chcesz nagranie to daje płytkę gratis.
      • atk2001 Re: nagranie USG 21.02.05, 17:31
        no ale jak tu wytrzymać do tego 8tc??? skisnę po prostu jak nie pójdę zobaczyć.
        a może się okaże, że moje wyliczenia są złe, że ciąża jest trochę starsza i już
        coś będzie widać...
        sama już nie wiem. na pewno znacie tę niemożność wysiedzenia w domu i czekania ,
        i odliczania kolejnych dni. a jak czytam na forum, że większość z tych
        dziewczyn, które tak jak ja są w 6tc już była u dżina i coś widziała to szlag
        mnie trafia, że ja tak wszystko na podstawie testu tylko. i jakieś strachy mnie
        ograniają i wogóle.
        niech będzie i najmniejszy na świecie pęcherzyk, ale zawsze to więcej niż dwie
        kreski (przynajmniej w przenośni).

pozdrawiam,
        Ania
        • aaala1 Re: nagranie USG 21.02.05, 17:35
          smile wiem co czujesz, przechodziłm to samo, ale jednak wytrzymałam do 8 tygodnia
          i dopiero poszłam. Tylko jak pójdziesz teraz i zobaczysz tylko pęcherzyk, co
          jest bardzo prawdopodobne, to i tak Cię będzie nosić za 2 tygodnie bo bedziesz
          chciała zobaczyc serduszko i znowu polecisz na USG. Tak wiec zastanów sie czy
          warto 2 razy płacić czy lepiej spokojnie poczekać. Wiem ze to trudne, ja
          odchodzilam od zmysłów.
          Pozdrawiam ciepło
          • magdulka26 Re: nagranie USG 21.02.05, 19:31
            Ja na pierwszym usg byłam w 6 tc ,miałam robione dopochwowo i było już widać
            bijące serduszko smile Duzo też zalezy od sprzętu.
            • atk2001 Re: nagranie USG 21.02.05, 20:37
              yhm... pocieszyłaś mnie. właśnie się naczytałam o pustych pęcherzykach,
              poronieniach i różnych takich. jestem samonakręcającą się fatalistką smile
              do jutrzejszego usg jeszcze duuuuuuuuuużo czasu i mimo że boję się, że nic nie
              zobaczę, to jednak pojadę.
              wisi jeszcze nade mną widmo wizyty u teściów (zaplanowanej na najbliższy łikend)
              - mój mąż strasznie już się chce pochwalić, a mnie prześladuje ten pusty pęcherzyk.
              ale jazda...

ale chyba i tak jestem dobrej myśli,
              A.
              • azbestowestringi Re: nagranie USG 21.02.05, 20:52
                ja poszlam do makowskiego w 6tc i byl tylko peecherzyk - poszlam po tygodniu
                nie calym powtorzyc zeby zobaczyc czy jest zarodek w tym pecherzyku. i byl
                sliczny - kijanka miala 6mm i skladala sie tylko z serca
                jutro ide tez do makowskiego na nagranie - jestem wpolowie 14tc.. i juz si enie
                moge doczekacccc
                • atk2001 Re: nagranie USG 21.02.05, 20:55
                  a byłaś na łuckiej u makowskiego, czy w którymś z pozostałych gabinetów, gdzie
                  przyjmuje?
                  A.
    • sylka75 Re: nagranie USG 21.02.05, 21:08
      Prawde mowiac to nie wiem co widac w 6tc - ja swoje pierwsze USG robilam w 8tc.
      Widok byl niesamowity - oczywiscie serduszko juz bilo, a malenstwo wygladalo
      jak... taki chomiczeksmile To byl magiczny dzien, bo bylo ode mnie dokladnie 100
      razy mniejsze - mialo 1,74 cm, a ja mam 1,74 m wzrostusmile. To bylo naprawde
      milesmile) Teraz jestem juz w 18tc, a dwa tygodnie temu zobaczylam na USG
      prawdziwego malego czlowieczka - bylo widac nawet nosek, uszko i otwarta
      buziulkesmile No, i lekarz twierdzi, ze jeszcze cos bylo widac, bo to raczej
      chlopakwink
    • mamalina Re: nagranie USG 21.02.05, 21:38
      byłam na Łuckiej u Makowskiego w końcu 6 tc. (po ciąży pozamacicznej MUSIAŁAM
      sprawdzić) - badanie było przezpochwowe, superkrótkie: tylko stwierdził, że jest
      w macicy i już zabrał głowicę, żeby nic nie zadrażniać
      nagrał mi je na cd i z dumą z małżonkiem oglądaliśmy... czteromilimetrowy
      pęcherzyk...

w pierwszej ciąży w tym samym dniu cyklu pęcherzyk miał ok. 9 mm, tez nie było
      widać jeszcze nic więcej

to oczywiście materiał na dalsze zamartwianie, czy nie jest to pusty
      pęcherzyk... ciężarna zawsze coś wymyśli do zmartwień smile

trzymaj się jakoś do tego jutra!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka