aguska10 23.02.05, 09:27 Witajcie, czy może ktoś wie czy można załatwić CC na życzenie w Pruszkowie. Kto jest tam ordynatorem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_wojtusia2 Re: CC w Pruszkowie 23.02.05, 09:37 najpierw zadzwoń do szpitala i się dowiedz czy planowane cesarki robią przy znieczuleniu czy usypiają. Była tu jakś afera ze znieczuleniem zewnątrzoponowym, bo pacjenki brały a nie płaciły... i przy porodzie naturalnym generalnie nie ma znieczulenia zewnątrzoponowego. Jestem z Pruszkowa i juz raz rodziłamw tym szpitalu. W marcu będzie drugi raz, ale ciągle nie pamiętam kto jest ordynatorem. Najlepiej zadzwoń na spytki PS. A Twój lekarz nie da Ci skierowania na cc? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aguska10 Re: CC w Pruszkowie 23.02.05, 09:50 Dzięki za informację, ja jak na razie chodzę do gin na Karową ze wzgledu na nadciśnienie, ale nie chcę tam rodzić a w ogóle tam kładą nacisk na porody siłami natury, jestem z Piastowa i tak sobie myślę o Pruszkowie a może znasz lekarza, który by przychylił się do CC Odpowiedz Link Zgłoś
aguska10 Re: CC w Pruszkowie 23.02.05, 09:57 aguska10 napisała: > Dzięki za informację, ja jak na razie chodzę do gin na Karową ze wzgledu na > nadciśnienie, ale nie chcę tam rodzić a w ogóle tam kładą nacisk na porody > siłami natury, jestem z Piastowa i tak sobie myślę o Pruszkowie a może znasz > lekarza, który by przychylił się do CC Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: CC w Pruszkowie 23.02.05, 10:08 A w którym jesteś tygodniu? Moja koleżanka od początku ciąży chodziła to tego samego co ja i dał jej skierowanie. Sam ją ciął na Żelaznej. A dlaczego chcesz cesarkę? Koleżanka rodziła drugi raz przez cesarkę, bo się bała skurczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 ordynator - Koszarski 23.02.05, 10:12 przyjmuje w Pruszkowie. Wal do niego do gabinetu Odpowiedz Link Zgłoś
aguska10 Re: ordynator - Koszarski 23.02.05, 10:25 czy możesz dać do niego namiary, ja pierwszy poród miałam wywoływany w 42 tygodniu,przez 3 dni podawali mi oksytocynę, potem przebili pęcherz, ból po oksytocynie okropny, teraz boję się, iz będzie powtórka z rozrywki i chciałabym znowu tego nie przeżywać, z jakiego powodu koleżanka będzie miała CC - piszesz iz się boi, tylko jak miała 1 cesarkę to może to było wskazaniem do 2, czy od początku ciąży dogadała się z lekarzem co do CC. Będę wdzięczna z aodpowiedz. Pozdrawiam. Aha u mnie to 16 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: ordynator - Koszarski 23.02.05, 13:31 Ta moja koleżanka z pierwszym dzieckiem się męczyła, aż zrobili jej cesarkę. Z drugim nie było wskazań do cesarki, ale podobnie jak Ty się bała "powtórki z rozrywki". Na początku zakładała, że może jednak urodzi sama. Ale spanikowała i tak od 6 miesiąca nastawiała się na to, że chce mieć cesarkę. Wtedy tez zaczęła się dogadywać z lekarzem. Koszarki przyjmuje w Pruszkowie na Kraszewskiego ( to jest ta ulicy przy której jest Sąd) na przeciwko Kościoła. Telefon musisz sobie wyszperać. Ja z Wojtkiem tez się długo męczyłam, ale ja znowu stanę na głowie, żeby nie miec cesarki. To nie dla mnie. Ja się boję Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aguska10 Re: ordynator - Koszarski 24.02.05, 07:43 Dzięki za informację, rozumiem iż załatwiła to z Koszarskim, a nie wiesz ile mu zapłaciła? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: ordynator - Koszarski 24.02.05, 15:11 Nie z nim Z innym, ale nazwiska nie chce tu podawać... Kosztowało 2 tysiące łączenie z opłatą za szpital na Żelaznej. Odpowiedz Link Zgłoś
aguska10 Re: CC w Pruszkowie 23.02.05, 11:01 Mamusiu Wojtusia czy jesteś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś