aguska10 24.02.05, 08:52 Witam, czy możecie polecić jakie najlepiej łykać witaminki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.misia Re: które witaminy brać? 24.02.05, 08:55 Takie dla mam w ciąży. A tak poważnie właściwie każde są dobre. Ja łykałam PRENATAL i przez całą ciążę wyniki były super. Ale to chyba nie tylko witaminki. Przede wszystkim dobrze się odżywiaj i wypoczywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadasia5 Re: które witaminy brać? 24.02.05, 08:56 Ja brałam Prenatal (w takim różowym opakowaniu) myślę, że dobrze spełniały swoją rolę. Kosztowały ok 30 zł za 100 tabletek. Pozdrawiam Przyszłą Mamusię. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: które witaminy brać? 24.02.05, 09:27 ja łykałam meterne bo po innych miałam mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka4u Re: które witaminy brać? 24.02.05, 09:32 a mnie z kolei Pani doktor nie polecala witamin, z reszta sprawdzalam te info u 3 niezaleznych i w pierwszym trymestrze nakazuja jedynie folik. A mowia tak ze wzgledu, ze dzidzia rosnie na tych witaminkach i potem takie "kruszynki" jak ja maja problemy z rodzeniem... Nie wiem, co z tym fantem zrobic, bo choc sie odzywiam, to wolalabym zazywac jakies witaminy... Ania i fasolinka Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: które witaminy brać? 24.02.05, 09:36 Polecam feminatal , tylko on i materna zawieraja jod. Niestety coraz czesciej u noworodkow wystepuja jego niedobory i problemy z tarczyca. Jest tanszy od materny 60 tabl-ok 30 zl , no i nie zawiera takich "byczych" dawek witamin. Odpowiedz Link Zgłoś
martekx Re: które witaminy brać? 24.02.05, 09:49 ja rowniez biore feminatal ze wzgelu na jod i magnez Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: które witaminy brać? 24.02.05, 17:32 A ja elevit. Pozdrawiam (13 tydz. trwa) Odpowiedz Link Zgłoś
kiarka Re: które witaminy brać? 24.02.05, 17:54 feminatal,zdecydowanie lepiej brac jakies witaminki choc i moj lekarz mowil ze dobre odzywianie wystarczy...ale pewnie sama wiesz jak czasem trudno miec zaplanowany dokladnie dzien...mi kilka obiadkow "wypadlo" a i czasem mialam ochote na cos "niedobrego" np frytki a tam witaminek za duzo nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
j1972 Re: które witaminy brać? 24.02.05, 18:49 Biorę feminatal, ale w pierwszy trymestrze tylko kwas foliowy i magnez Julka i Majka 29tc Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: które witaminy brać? 24.02.05, 19:46 Ja biorę Feminantal od II trymestru. Odpowiedz Link Zgłoś
songue Re: które witaminy brać? 24.02.05, 20:12 ja tez slyszlam ze w pierwszym trymestrze wystarczy kwas foliowy a teraz biore juz feminatal (20tyg) , bralam tez w pierwszej ciazy i jestem zadowolona po maternie podobno rodza sie DUZE dzidziusie pozdrawiam sonja Odpowiedz Link Zgłoś
ggosiek Re: które witaminy brać? 25.02.05, 08:56 A ja biorę Vibovit Mama od II trymestru Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_28 Re: które witaminy brać? 25.02.05, 09:13 Ja w pierwszej ciązy brałam Maternę i wyniki były dobre, teraz biorę Elevit i wczoraj mi wyszła anemia Odpowiedz Link Zgłoś
monik38 Re: które witaminy brać? 25.02.05, 11:55 A JA BARDZO POLECAM MATERNE. PO SPRAWDZENIU RÓŻNYCH ZESTAWÓW, TYLKO MATERNA MA NAJWIĘKSZĄ ILOŚĆ WITAMIN. MAM BARDZO DOBRE WYNIKI PO NIEJ . 23TC. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaxyz Re: które witaminy brać? 25.02.05, 12:00 właśnie lekarz zmienil mi Prenatal Vitrum na Feminatal (w opcji byl tez elevit) ze wzglegu na brak jodu w Prenatalu i moja anemie. Po Maternie podobno dzieciaczki rodza sie za duże.Ale i tak najwazniejsza jest urozmaicona dieta. znam dziewczyny ktore bez zadnych witamin synetycznych mialy doskonale wyniki i zdrowe dzieciaczki. Odpowiedz Link Zgłoś