monik38 02.03.05, 22:24 czy są tu przyszłe mamy z Łodzi? Mogłybyśmy się podzielić swoimi doświadczeniami w ciąży i porozmawiać na tematy które nas dotyczą?. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka874 Re: przyszłe mamy Łódź 03.03.05, 11:32 Witaj ,wiesz coś na temat położnych z Rydygiera,bo tam chcialabym rodzić Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia8 Re: przyszłe mamy Łódź 03.03.05, 11:57 ja jestem z łodzi ale mieszkam w zgierzu ichyba zamierzam rodzić w zgierzu Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej Re: przyszłe mamy Łódź 03.03.05, 12:12 hej ja teoretycznie rodze za 9 dni w Madurowiczu. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
monik38 Re: przyszłe mamy Łódź 03.03.05, 14:46 niestery Rydygiera nie znam, mam zamiar rodzić w szpitalu Jordana, podobno dobry szpital, chociaż spędziłam tam ostatnio 3 dni na odziale przedporodowym i trochę zmieniłam zdanie, ale podpbno na porodówce jest całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika23 do monik38 03.03.05, 15:17 Ja też zamierzam rodzić w szpitalu Jordana.Jutro mam termin i mam się zgłosić do szpitala. Mam nadzieję,że jak się nic nie będzie działo to mi nie karzą zostać.Nie zniosę czekania na poród w szpitalu,przecież może to potrwać nawet tydzień.Ostatnio zraziłam się do tego szpitala,ale cóż nie będę zmieniać przed samym porodem.A ty Moniko na kiedy masz termin i dlaczego zmieniłaś zdanie na temat tego szpitala? Napisz,będę Ci wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: do monik38 03.03.05, 16:34 Jestem w 6 miesiacu , termin na czerwca . Rodzic zamierzam w Matce Polce na II oddziale. Do lekarza chodze do medicovera do dr Zwierzchowskiej-Kolasy , jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ania69x2 Re: przyszłe mamy Łódź 03.03.05, 17:00 do anka874,ja bede rodzic w rydygierze,ale dopiero w sierpniu.moje dwie znajome tam rodzily-jedna 3tyg temu i obie zadowolone.mowily,ze to przyjemny szpital,ze atmosfera domowa,czuly ze dba sie o nie,co jakis czas pielegniarki przychodzily,pytaly czy w czyms pomoc itp.ogolnie mialy dobre zdanie o pobycie tam,no ale wiadomo roznie to bywa,one mialy szczescie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anka874 Re: przyszłe mamy Łódź 03.03.05, 20:29 dzięki,a nie wiesz czy warto opłacać połozna w rydygierze? Odpowiedz Link Zgłoś
sayyes Re: przyszłe mamy Łódź 04.03.05, 16:51 przyłączam się do pytań o Rydygiera Interesują mnie zwlaszcza lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: przyszłe mamy Łódź 04.03.05, 17:19 Ja znam Borowskiego bo bylam u niego dwa razy na usg. Rzeczywiscie fajny doktorek, ale ja i tak wole moja dr Dorote Kolase. Jest bardzo dokladna i skrupulatna, przemila kobieta.Tez pracuje czmp. Odpowiedz Link Zgłoś
monik38 Re: przyszłe mamy Łódź 03.03.05, 18:25 Jeśli chodzi o szpital Jordana, to zmieniałam zdanie o nim po 3 dniowym pobycie w nim, na odziale przedporodywm I piętro.Miałam czsami twardniejący brzuch i po zgłoszeniu się na izbę przyjęć lekarz od razu zapowiedział mi że muszę zostać ale max 3 dni zrobią mi badania , usg, więc zgodziłam się. Niestety przez te 3 dni, podawano mi mi tylko nospę , co dzień lekarz był inny, żadnych badań mi nie zrobiono oprócz morfologii, na obchodzie ani razu nikt nie spytał jak mój brzuch, tylko wciąż słyszłam pytania typu : no jak czy krwawienia ustały?, albo czy bóle się nasilają? A ja przecież żadnych bóli i krwawień nie miałam, nie wiem jak oni czytali w tej karcie pacjenta, czy oni nie widzą co tam jest napisane ,poza tym nic nie można się dowiedzieć od lekarzy bo widać ich tylko na obchodzie, ale też nic nie powiedzą bo przecież nie mają czsu,jeśli już to tylko proszę leżeć, wpadają tylko i już ich nie ma, więc po 3 dniach, mimo że w 1 dzień mi przeszło, miałam wyjść , dowiedziałm się że niestety wyjdę ,ale za tydzień, dlaczego , nie wiem bo lekarz nic nie powiedział.Poza tym w między czasie nikt się nie pytał czy coś się dzieje, czy komuś gorzej, w ogóle cisza, nie mówiąc o tym że panowała tam grypa i coraz więcej osób chorowało, nie wiem co w tym jedzeniu było ale dostałam jakieś uczulenie. Wyszłam więc na własną prośbę , oczywiście lekarz był oburzony, a badań żadnych mi nie zrobiono ( nie byłam pierwszą osobą która wyszła na własną prośbę)Podobno porodówka jest lepsza, położne są nawet miłe, więc chyba i tak będę tam rodzić pod koniec czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamr Re: przyszłe mamy Łódź 03.03.05, 19:48 Niestety, opisywana przez Ciebie sytuacja dotyczy chyba większości szpitali, nie tylko położniczych, w Polsce. Ostatnio leżałam trzy dni w Madurowiczu. Bogu dzięki, że jestem prywatną pacjentką pani docent oraz lekarską małżonką, bo gdyby nie to, to prawdopodobnie nikt by się mną nie zainteresował. Lezała ze mną dziewczyna, 7 tc. plamienie, jedną ciążę już straciła. Kazali jej leżec i nie podali żadnych leków. Przeszłam się w końcu do połoznej i poprosiłam, żeby jakiś lekarz (choćby dyżurny, bo to po południu było) zainteresował się dzwieczyną. Lekarz nie przyszedł, ale położna przyniosła zastrzyk z kaprogestu. Na drugi dzień dziewczyna wybłagała USG. Okazało się, że płód jest żywy i rozwija się prawidłowo. Bardzo jej ulżyło. Dziewczyna nie miała w szpitalu "swojego" lekarza. Mimo to rodzę w Madurowiczu za niecały miesiąc. Mam tam swoją lekarkę, jest doskonałym specjalistą, robiła mi już jedno cięcie i mam do niej pełne zaufanie, a przy porodzie to najważniejsze. Wg mnie najważniejszym kryterium przy wyborze szpitala jest właśnie lekarz. Pozdrawiam Agnieszka, mama Marianny (5 lat) i Tadzia (36 tc) Odpowiedz Link Zgłoś
ulapod Re: przyszłe mamy Łódź 03.03.05, 20:33 Ja trafiłam z takimi samymi objawami (twardniejący brzuch) do Matki Polki na oddzial Poloznictwa i Ginekologii i mam dobre wspomnienia. Moja lekarka jest z tego oddziału ale była chora wtedy więc nie byłam pod specjalnym nadzorem. Dali mi kroplówkę z Feoterolem i NoSpę 3 razy dziennie w tabletkach. Miałam w pierwszy dzień USG. Lekarz (dr Jan Krasomski) opiekujący się salą przychodził zawsze! przed porannym obchodem do pokoju, rozkładał papiery i mówił jakie są wyniki badań, jakie będzie leczenie itp. Byłam naprawdę w duzym, pozytywnym szoku. Potem na obchodzie ordynator zawsze patrzył czy mam twardy brzuch. Mam porównanie bo w poprzedniej ciązy leżałam na oddziale obok (Oddzial Perinatologii) z tym samym problemem i było tam strasznie, nikt mi nic nie mówił co mi jest; nawet mąż za bardzo nie mógł się dowiedzieć co ze mną! Pytali mnie na obchodzi ejakie leki biorę bo nie mogli znaleźć tego w papierach swoich!!! Będę rodzić na tym oddziale (Na połznictwie i Ginekologii)w drugiej połowie kwietnia. ula Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaa1 Re: przyszłe mamy Łódź 03.03.05, 21:56 A czy znacie jakiegos naprawde dobrego lekarz pracującego w centrum zdrowia matki polki???? Jestem z Bełchatowa i zalezy mi naprawde na dobrym lekarzu. Najlepiej takiego ktrory przyjmuje prywatnie i w C M P serdecznie pozdrawiam agniesia Odpowiedz Link Zgłoś
monek26 Re: przyszłe mamy Łódź 04.03.05, 11:12 ja chodze do dr Dariusza Borowskiego z CZMP , chodze co prawda do medicover ale przyjmuje tez w szpitalu, Jest bardzo fajnym lekarzem i duzo mi juz pomogl , bo ja jeszcze nie jestem w ciazy ale gin robi wszystko zeby tak sie stalo , moze nawet juz jestem ale testuje we wtorek. Na pewno nie zmienie lekarza prowadzacego moja ciaze na innego. pozdrawiam, a moze sa dziewczyny ktore tez znaja dr Borowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
ulapod Re: przyszłe mamy Łódź 05.03.05, 11:05 > prowadzacego moja ciaze na innego. pozdrawiam, a moze sa dziewczyny ktore tez > znaja dr Borowskiego? Byłam u niego wczoraj na USG w Diasonie na Radwańskeij. Słyszałam same dobre opinie o nim od jego pacjentek (w Diasonie tez przyjmuje w gabinecie). Odpowiedz Link Zgłoś
m.nikla Re: przyszłe mamy Łódź 06.03.05, 13:25 Ja bede rodzic w Rydygierze- na poczatku czerwca chodze do dr Baradyna- jest ok. O szpitalu nie słuyszałam złego słowa- w przeciwieństwie do innych szpitali... Pozdrawiam... ps. a może z kims się spotkam na porodówce??? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiagen Re: przyszłe mamy Łódź 07.03.05, 10:19 Witam, Ja wybieram sie w czerwcu - najprawdopodobniej 9.06 do Rydygiera wiec moze sie spotkamy?? Chodze do dr Frydrychowskiej i jestem zadowolona! A Ty na kiedy masz termin? Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiagen Re: przyszłe mamy Łódź 07.03.05, 10:21 I napisz tez czy wybierzesz sie do szkoly rodzenia w Rydygierze? Podobno zaczyna sie od 29 tc wiec ja powinnam isc za ok. 2 - 3 tyg... Pozdr.. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
sayyes do m.nikla 07.03.05, 12:55 A moglabys cos więcej napisać nt. dr Baradyna? Myslalam, czy by go nie wybrac, ale podobno jest bardzo "szybki", zalatany i ma tylko kilka minut na pacjentke. No i boje sie, ze w szpitalu i tak nie trafie na "swojego" lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: przyszłe mamy Łódź 07.03.05, 12:57 Witam, jestem także mamusią oczekującą na dzieciątko (córeczkę). Aktualnie w 23tc, jestem pod opieką lekarza z CZMP dr Jacaszka i zamierzam rodzić na I oddziale CZMP. Tam przyszedł na świat mój synek niespełna 2 lata temu. I choć moje doświadczenia na oddziale połogowym nie były wzorowe (głównie opieka pielęgniarska + warunki), to jednak kompetencja lekarzy jest ogromna. Pozdrawiam Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
sayyes Łodzianki! Gdzie jesteście? 09.03.05, 13:41 Podciągam wątek. I zachęcam do odzywania, bo coś mało aktywne łódzkie przyszłe mamy. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
lesia28 Re: Łodzianki! Gdzie jesteście? 09.03.05, 13:53 Polecam watki na Oczekiwaniu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=17746974 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=21089712 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=11189237 Odpowiedz Link Zgłoś