ata_11 24.03.05, 14:40 wynik 8mg/dl.....cisnienie w normie reszta tez ok.....czy cos wiecie .....jestem w 34tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pelegrino Re: białko w moczu 24.03.05, 14:52 Nie chcę zgadywać, bo się za bardzo nie znam... Chodzi o białko, czy białe krwinki? Mnie to się kojarzy z obecnością jakiejś infekcji, ale nie sugeruj się tym co napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: białko w moczu 24.03.05, 15:06 ja czytalam kiedys, ze powyzej 5 w polaczeniu ze zbyt wysokim cisnieniem i opuchlizna szczegolnie twarzy i rak moze oznaczac zatrucie. poczytaj sobie i jesli masz mozliwosc to zapytaj koniecznie gina co masz robic. podsercem.webpark.pl/ciaza/gestoza.htmpozdr magda, 38/39 tc Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: białko w moczu 24.03.05, 16:18 Nerki zle filtruja i bialko zamiast zostac w organizmie przedostaje sie z krwi do moczu. Ja mam cukrzyce to mi sie to zdarza dosc czesto w ciazy. Poza tym masz dobre cisnienie to ok, ale beda Ci je teraz pewnie 'bardziej' kontrolowac, bo mozesz miec pozniej problemy (preeclampsia - nie wiem jak po polsku)- chociaz u Ciebie to prawie koniec, wiec raczej nie ma sie czym przejmowac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mchan Re: białko w moczu 24.03.05, 20:09 Ja tez mialam bialko w moczu, bedac w 6 miesiacu. Lekarz stwierdzil, ze to bezobjawowa infekcja drog moczowych, przepisal dosc drogi lek (nie pamietam juz nazwy) i po tygodniowej kuracji powtorzylam badanie. Juz nie bylo bialka. Skonsultuj sie ze swoim lekarzem, na pewno nie ma powodow do obaw. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: białko w moczu 24.03.05, 20:17 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=548 proponuje tu zadac pytanie ekspertowi, w miare szybka odpowiedz i wszystko bedzie wiadome pozdrawiam i powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
rechotka0 Re: białko w moczu 24.03.05, 21:15 DzIŚ BYŁAM U GINA I WYKAZAŁO ZE MAM BIAŁKO W MOCZU PRZEPISAŁ MI CZOPEK JEDNO RAZOWO I FURAGIN ,WIĘC JAK MASZ BIAŁKO TO JEST TO ZAPALENIE DRÓG MOCZOWYCH CZYLI JAKAŚ INFEKCJA JA TEŻ SIE ZMARTWIŁAM ALE POWIEDZIAŁ ŻE W CIĄZY SIE TO ZDARZA WIELU KOBIETOM .NAJLEPIEJ I JAK NAJSZYPCIEJ SKATAKTUJ SIE Z GINEM A ON CI POWIE CO DALEJ POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 Re: białko w moczu 25.03.05, 11:09 bylam dzis powtorzyc badanie i zrobic posiew moczu a do lekarza w srode-mowi ze nic zlego sie nie dzieje..... Odpowiedz Link Zgłoś
ggosiek Re: białko w moczu 25.03.05, 11:16 Jeśli tylko w moczu występuje białko, a nie puchnie ci ciało i masz normalne ciśnienie to nie jest źle. Gorzej jeśli obok białka wyjdą ci bakterie lub krwinki białe lub czerwone, wówczas może masz problem z nerkami lub infekcje dróg moczowych. Zrobisz posiew i wszystko będzie wyjaśnione/ Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś