stopczyk22 Re: Pierwsze objawy ciąży 21.06.05, 14:27 A co z miesiączką, słyszałam że można do kilku miesięcy dostać? jak długo można dostawać i czy powinna być normalna słabsza czy też bardzo intensywna, bo ja próbowałam zajść i niewiem czy jestem bo dostałam... Odpowiedz Link Zgłoś
kasik251 Re: Pierwsze objawy ciąży 26.08.05, 10:01 ja powinnam dostac 22 sierpnia,nie dostalam,piersi mam nabrzmiale,bola mnie ale nie tak mocno. co sie dzieje ? prosze o odpowiedz.z gory dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_st Re: Pierwsze objawy ciąży 26.08.05, 10:08 Na dwoje babka wróżyła. Może to być oznaka ciąży, ale też może jakieś zmiany hormonalne spowodowały opóźniejnie się @ i ból piersi. Test to narazie jedyne rozwiązanie, żeby się przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik251 Re: Pierwsze objawy ciąży 01.09.05, 14:31 dzis zrobilam sobie test i jestem wciazy, bylam u ginekologa ale za wczesnie jest aby cos wykryc,za2 tyg, mam przyjsc......czy mam zrobic jeszcze jakies badania dodatkowe aby potwierdzic? napiszcie pare slow o tym....z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik251 Re: Pierwsze objawy ciąży 22.09.05, 08:47 bylam u lekarza i jestem w 9-tym. tyg, ciazy,widzialam na usg swego dzidziusia i jego bijace serduszko,az sie wzruszylam jak to zobaczylam.czuje sie dobrze....pozdrawiam mamy..... Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa Re: Pierwsze objawy ciąży 26.08.05, 10:11 kolezanka powiedziala mi, ze jest chora i zle sie czuje (to bylo jakies przeziebienie, nic powaznego), a ja sie rozplakalam. Ona zapytala dlaczego placze, a ja na to, ze mi przykro, ze jest chora. Wtedy ona stwierdzila: "wiesz co? zrob sobie tescik". No i zrobilam. To byl 32dc. wyszedl oczywiscie pozytywny. reszta objawow, czyli pelen wachlarz: wymioty, mdlosci, bol piersi, bol brzycha, bol jajnikow, brak apetytu, a zarazem koszmarny glod, wlaczyly mi sie ok. 5tc. pozdrowienia i zycze szczescia starajacym sie!!!! ( nam sie udalo za pierwszym razem,hihi) Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Pierwsze objawy ciąży 14.09.05, 22:42 piersi mnie bolaly na samym poczatku w terminie miesiaczki mniej wiecej, nigdy cos takiego nie mialo miejsca, wiec nie wzielam tego za PMS poza tym bolal mnie w dole brzuch Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Pierwsze objawy ciąży 14.09.05, 23:30 mi piersi urosly i to tak szybko ze sama nie umiem okreslic- po 2,5-3,5 tygodniach po zaplodnieniu, mialam rozne nastroje, ale ja ogolnie taka jestem (tak to sobie wyjasnialam),wiecej siusialam,wiecej spałam, najadlam sie kilograma czeresni to trzy dni mialam dziwnie w zoladku a potem zobaczylam sie w witrynie sklepowej i doszlam do wniosku ze to niemozliwe zeby tak sobie nagle cycki urosly, zrobilam test- 6,6 tc potem byly obrzydliwe mdlosci, takie ze nic robic nie moglam, wymioty tez sie zdarzaly, skonczyly idealnie jak minelo 12 tygodni i nie wracaja dzieki Bogu pozniej jeszcze inne rzeczy, w sierpniu zaroty glowy (straszne! nawet w kolejce 2osobowej nie ustawalam) a teraz- ucisk na nerw kulszowy, ale to juz polmetek Odpowiedz Link Zgłoś
schizia1 Re: Pierwsze objawy ciąży 15.09.05, 12:38 Witam. Ja nie miałam żadnych typowych objawów ciąży. Jak zaczął spóźniać mi się okres (zawsze miałam bardzo regularny, ok 28, góra 30 dni) to trochę baczniej zaczęłam obserwować swój organizm. Jednak po wielu nieudanych próbach i zawiedzionych nadziejach wolałam się nie podniecać tym chwilowym opóźnieniem, aby znowu się nie rozczarować. Jakieś trzy, cztery dni po terminie odczuwałam lekkie ćmienie w krzyżu i pomyślałam - oho zaczyna się. Potem pojawiły się niewielkie brązowe plamki i nadal ćmienie, myślałam, że już się zaczyna i poczułam się trochę załamana, bo mimo wszystko jakąś nadzieję miałam. Plamienie było przez trzy dni, i wyczytałam chyba na tej stronie, że to moze się przytrafiać w początkowych tygodniach ciąży, zwłaszcza w dniach gdy normalnie wystąpiła by miesiączka. I znowu łzy, nadzieja i postanowienie zrobienia testu. Zrobiliśmy w niecały tydzień po terminie i DWIE KRESKI, byłam w szoku i nie wierzyłam w swoje szczęście. Kilka dni później potwierdził to lekarz. Teraz kończę 7tc i oprócz senności, która mnie dopadła w tym tygodniu i wrazliwych sutków, nie mam na razie mdłości i wymiotów. Są jeszcze kłucia brzuchu, i bolący krzyż - są to jednak nieznaczne bóle, na które normalnie pewnie nie zwróciłabym uwagi. Ponadto schizuję od czasu do czasu, ale to było normalne również przed ciążą. Apetyt mam, zachcianek nie. A tak w ogóle to gdyby nie ta śpiączka, to jest fantastycznie. Pozdrawiam wszystkie kobitki. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Pierwsze objawy ciąży 15.09.05, 13:34 To ja napisze swoje objawy a gdzieś za 2 tygodnie je sprostuje Narazie czuje takie dziwne napięcie w podbrzuszu, bolą mnie oba jajniki, wczoraj 2 * mnie zemdliło i był "paw", dzisiaj po kawie rannej. Jest mi lekko słabo (ale to często bo mam ciśnienie 115/70). Jak bym była w ciąży to: 1. totala wpadka 2. była bym dopiero w 5 dniu od zapłodniena. 3. oznaczało by to że owulacja przesuneła mi się o 7 dni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gyga Re: Pierwsze objawy ciąży 25.11.05, 18:42 Witam Dziewczyny odpiszcie mi proszę,zrobiłam test ciążowy w prawie dwa tygodnie po prawdopodobnym zapłodnieniu i wyszła jedna krecha gruba wyrażna zaś druga blada ,mało widoczna...Czy to oznacza ciąże,czy któraś z was miała taki przypadek??Ja bardzo chcę być w ciaży,czy mogę się liczyć z tym że to jednak nie ciąża???? Odpowiedz Link Zgłoś
ola07 Re: Pierwsze objawy ciąży 25.11.05, 22:11 Powtórz test za dwa dni ,albo biegnij na betę. Odpowiedz Link Zgłoś
patite Re: Pierwsze objawy ciąży 26.11.05, 12:06 ja pierwszy test zrobiłam po południu w dzień spodziewanej @ i były dwie kreski, grube jak nie wiem co... następnego dnia rano powtórzyłam test i druga kreska była bardzo słabiutka, ledwo widoczna, ja jej prawie nie zauważyłam, ale tata aniołka upierał się, że jest. Pojechałam na badanie krwi, żeby mieć absolutną pewność i potwierdziło się Oprócz tego moje piersi są bardzo wrażliwe i wyglądają bardzo ładnie... od kilku dni mam również bóle brzucha i jajników, podobne do tych przed @, spadło mi ciśnienie, temp. powyżej 37 ale u mnie taka prawie zawsze... źle śpię w nocy a w dzień kręci mi się w głowie. To moja pierwsza ciąża, więc bardzo to przeżywam... Życzę wszystkim powodzenia i pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Pierwsze objawy ciąży 27.11.05, 15:51 Witam, Staramy się z mężem o nasze pierwsze maleństwo od niedawna. Tak sobie czytam Wasze posty i coraz bardziej rośnie we mnie nadzieja, że się udało! Boję się zapeszać bo na test jest jeszcze odrobinkę za wcześnie (zrobię dopiero 30.11.2005) ale cały czas wsłuchuję się w mój organizm i "wypatruję" różnych objawów. Na razie to co zauważyłam to: 1. Ogromna senność - wczoraj spałam do 12.20, a dziś do 12.40!! 2. Częste siusianie 3. Biegunka 4. Kłucie jajników 5. Bóle głowy - wczoraj nie dały mi spać Powiedzcie - czy to może być to? Pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
patite Re: Pierwsze objawy ciąży 27.11.05, 18:02 poczekaj jeszcze kilka dni i zrób test... wiesz, że jeżeli wiąże się z czymś ogromne nadzieje to wszystkie objawy sugerują nam, że to własnie to... Ja się cały czas zastanawiam czy te bóle brzucha, które mam już od tygodnia nie skończą się @... byłoby to wielkie rozczarowanie, chociaż wcale nie wierzyliśmy, że tak szybko będziemy mieli dziecko... Czekam cierpliwie ale zaczęłam oczywiście bardzo o siebie dbać... życzę Ci powodzenia i czekam na wiadomość! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Pierwsze objawy ciąży 27.11.05, 19:36 Dzięki! Za kilka dni, gdy wszystko się wyjaśni, na pewno się odezwę. Póki co staram się być cierpliwa - to trudne. Trzymam kciuki również za Was! Pozdrowienia, Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowakaga5 Re: Pierwsze objawy ciąży 27.11.05, 19:46 Za mnie też poproszę Mam nadzieję, że w końcu w tym miesiącu się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
robidani Re: Pierwsze objawy ciąży 28.11.05, 09:32 ja tez czekam dziewczyny;temp.37,1 a to juz 26 d.c moze jednak @ nie przyjdzie...piersi inne niż zawse przed @ ;ale nie chce się nakręcać bo mi to nie śłuży a widzę że do urojenia ciąży jest nam blisko;czekajmy cierpliwie a będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
b.dori Re: Pierwsze objawy ciąży 28.11.05, 09:40 hej dziewczyny ja równiez mam nadzieje w tym miesiącu może sie uda,choć czuję coraz mocniejsze n.p.m . Niewytrzymałam i zrobiłam test(ale to 26 dz.c i zawcześnie)i niestety jedna kreska.Biore luteine i mam ja brac do @ no chyba że nieprzyjdzie to brac dalej ,może wiecie czy luteina mi zmieni cykl np. wydłuży. Odpowiedz Link Zgłoś
82nati Re: Pierwsze objawy ciąży 28.11.05, 11:00 okres dostałam dzisiaj, ciążę najwyraźniej drugi raz sobie "uroiłam", mam 36,6 spowrotem i tyle na dzisiaj ;(((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Pierwsze objawy ciąży 29.11.05, 18:52 Powiedzcie kiedy testujecie? Tzn w którym dc? Podobno test wykrywa już 6-cio dniową ciążę, czyli u mnie byłby to 20 dc. Czy to aby nie za wcześnie?? Z drugiej strony czekać jeszcze tyle ... Chyba spróbuję i najwyżej zrobię test ponownie w 28 dc. A co mi tam. Pozdrowienia dla Wszystkich!! Asia Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Pierwsze objawy ciąży 29.11.05, 18:53 I jeszcze jedno - czy któraś z Was ma podobny problem bądź o takim słyszała - chodzi o tyłozgięcie macicy. Czy utrudnia to zajście w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
b.dori Re: Pierwsze objawy ciąży 29.11.05, 19:57 poczekaj najlepiej do dnia spodziewanej @ ,ja zrobiłam w poniedziałek w 26 dz.c i ujemny test,teraz żałuję bo mam słabą nadzieję ,ale tłumaczę sobie że może zawcześnie.Jak nie przyjdzie do piątku to zatestuje poraz drugi to będzie juz 2 dni po @. Przy tyłozgięciu mogą być problemy z zajściem ale niekoniecznie ,najlepiej pos tosunku położyć się na brzuch tak gdzieś czytałam ,a jeśli jest normalnie czyli macica w przodozgięciu to z nogami w gorze.pozdrawiam i życzę udanych staranek a długo juz sie staracie Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Pierwsze objawy ciąży 29.11.05, 21:49 b.dori napisała: > a długo juz sie staracie Nie, tak naprawdę to jest to nasz pierwszy cykl starań, dlatego nie spodziewam się "cudu" za pierwszym razem, ale sporo nasłuchałam się różnych "życzliwych" uwag i naczytałam pesymistycznych artykułów i po reostu boję się, że może nam się w ogóle nie udać. Staram się nie dopuszczać do siebie tej myśli bo przecież skoro nie próbowaliśmy do tej pory to tak jakby nie mam podstaw do zmartwień. Ale mam jakieś takie dziwne uczucie jakby nie dane mi było zaznać szczęścia jakim jest macierzyństwo. Zawsze, odkąd tylko pamiętam (od bardzo wczesnych lat) pragnęłam być mamusią. Teraz gdy spełniły się moje marzenia np odnośnie ukochanego męża boję się, że "wyczerpałam już limit" dobrych rzeczy, które mogą mnie w życiu spotkać. Powiało pesymizmem prawda? Przepraszam, nie takie było moje zamierzenie. Ale z nikim o tym nie rozmawiałam - tylko biję się z myślami sam na sam. A tu - przynajmniej można się wygadać. Pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie!! Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
arras-k Re: Pierwsze objawy ciąży 29.11.05, 21:00 Byłam strasznie senna i od 6 tyg.ciąży zaczełam wymiotować mniej wiecej 3-4 razy w tygodnu przesz pierwsze 2-3miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
b.dori Re: Pierwsze objawy ciąży 30.11.05, 09:38 My tez dopiero pierwszy cykl sie staramy,ale ja od 1,5 zbijam prolaktynę ,teraz juz jajeczkuję i moja prl jest w normie ale nadal biorę parlodel .Podobnie jak ty mam jakieś dziwne przeczucia że będzie ciężko będzie o ciąże ,ale ja niedopuszczam do siebie tej myśli bo chyba wszystko bym zrobiła żeby mieć fasolkę.Zobaczysz że będzie wszystko dobrze nie możesz tak myślec bo można naprawdę się zablokowac ,napewno zafasolkujesz jak nie teraz ale tego ci życzę to następnym razem. ja dzis 28 dz.c i nadal nic tylko te bóle jak na @ ale ja biore cały czas luteine mam brać do @ lub cały czas jak by była ciąża,tak więc jak nie ma ciąży to @ mi sie pewnie troszke przesunie. Trzymaj się ale to czekanie sie dłuży. Odpowiedz Link Zgłoś
patite Do Asi_k 30.11.05, 11:51 Asiu!! Nam się udało za pierwszym raze chociaz wcale w to nie wierzyłam i nawet na to nie liczyłam!! Nie ma czegoś takiego jak limit szczęścia, wszystko zależy od naszej determinacji i nastawienia. Głowa do góry!! Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Do Asi_k 30.11.05, 20:10 Dziękuję Ci Patite za słowa pociechy. To bardzo miłe. Staram się myśleć pozytywnie albo najlepiej to w ogóle o tym nie myśleć. Wydaje mi się, że zbyt jestem przejęta tym wszystkim ze względu na to iż to nasze pierwsze starania. Test za kilka dni, poczekamy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Do Asi_k 30.11.05, 20:14 patite napisała: > Asiu!! > Nam się udało za pierwszym raze chociaz wcale w to nie wierzyłam i nawet na to > nie liczyłam!! Zapomniałam dodać: GRATULACJE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Pierwsze objawy ciąży 30.11.05, 20:13 Dzięki za pozytywne myśli w moim kierunku! Masz rację, że takie negatywne myślenie może zablokować na amen. Postaram się podejść do tego inaczej. Trzymam kciuki za Ciebie i jak będziesz coś wiedziała to podziel się z nami!! Odpowiedz Link Zgłoś
patite Re: Pierwsze objawy ciąży 01.12.05, 00:11 Asiu! nie ma za co dziękować, a jeżeli będziesz chciała pogadać, żeby Ci szybciej zleciał czas to pisz do mnie na gg 2995886. Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Pierwsze objawy ciąży 03.12.05, 23:16 Halo! Dziewczyny! Jesteście tam? Zaglądam, zaglądam, a Was nie ma... Dziś rano zrobilam test. Wiem, że to trochę za wcześnie, ale nie mogłam dłużej wytrzymać - producent zapewnia, że test wykrywa ciążę już 6 dni po zapłodnieniu więc u mnie przypadało by to gdzieś na 30.11. Pomyślałam - a co mi szkodzi, powtórzę go najwyzej za tydzień. Serce waliło mi jak młot. Bałam się spojrzeć na wynik. Mąż spał sobie w najlepsze (była 8 rano). Patrzę - jedna kreska... buuu... poczulam się zawiedziona. Zaczęłam się wpatrywać, wpatrywać i wpatrywać i w końcu wypatrzyłam drugą - bardzo bladziutką, ledwo widoczną cieniutką kreseczkę - o mało nie krzyknęłam z radości. Opanowałam jednak emocje - powtórzę za tydzień. Czy test może się "pomylić"? Odpowiedz Link Zgłoś
82nati Re: Pierwsze objawy ciąży 04.12.05, 11:53 właśnie, czy test może się pomylić i czy po dłuższym czasie, np pół dnia-dzień wszystkie testy pokazują 2 krechy mimo ze d lugo była jedna? Odpowiedz Link Zgłoś
patite Re: Pierwsze objawy ciąży 04.12.05, 22:45 myślę, że wszystko jest możliwe! pierwszy test pokazał mi dwie kreski, bardzo wyraźne a drugi jedną wyraźną a jedną bardzo bladziutką... ale test krwi dał jednoznaczną odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Pierwsze objawy ciąży 08.12.05, 21:21 Dzisiejszy teścik pokazał 2 kreski!!!! Jedna jest co prawda bledsza ale jest !!!! Hurra!!!! Zrobię jeszcze jeden za tydzień.... A co u Was dziewczyny???? Odpowiedz Link Zgłoś
patite Re: Pierwsze objawy ciąży 08.12.05, 22:07 Asiu Gratulacje!!! U mnie już zdecydowanie radośniej, po kilkiu dniach małego koszmaru plamień sytuacja opanowana!!! Byłam na usg widziałam pęcherzyk 11mmm. Zapraszam do naszego forum Sierpień 2006, bo też będziesz sierpniową mamą Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Pierwsze objawy ciąży 09.12.05, 17:47 Dzięki!! Na forum na pewno zajrzę, a Tobie życzę aby wszystko było w porządku już do samego sierpnia i żebyś niem usiała się więcej martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: Pierwsze objawy ciąży 09.12.05, 21:26 Dziewczyny czytając Wasze posty powoli zaczynam nabierać nadziei, że to już!!! (musi tak być!). Staramy się już od jakiegoś czasu i parę razy miałam nadzieję, ale teraz to jakoś wyjątkowo. Nie wiem czy to jednak możliwe bo miałam kilka dni temu coś dziwnego - niby wcześniejszy @ (25dc), ale był bardzo skąpy i trwał ok 3 dni (norma to 6-7). Teraz nadal boli mnie dół brzucha i jajniki. I śluz jest jakiś inny... Mam straszne mdłości - głównie wieczorami i dziwne "smaki". Zjadłam np. połowe paczki mikołajkowej (słodycze) a wszystko to zagryzłam ogórkiem kiszonym Wypijam też hektolitry wody mineralnej. W ogóle to ciągle coś bym jadła, ale na widok jedzenia trochę mi sie żołądek do gardła podnosi. Proszę trzymać kciuki żeby to była oczekiwana "wizyta" a nie jakieś wahania hormonalne! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Pierwsze objawy ciąży 10.12.05, 14:18 Trzymam kciuki aby wieści były dla Ciebie pomyślne! Pocieszę Cię, że ja też wypijam wodę litrami czego NIGDY wcześniej nie robiłam!!!! A jeśli chodzi o @, to nie napisałaś jak długie masz cykle bo niektóre z nas w momencie zagnieżdżania się zarodka w macicy mają tzw plamienia, które są całkiem normalne (ja tak miałam dokładnie tydzień po owulacji) i trwaja króciutko 1-3 dni. Czekam na dobre wiadomości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yenn77 Re: Pierwsze objawy ciąży 15.12.05, 11:36 Cześć Dziewczyny, Ostatnio naszła mnie pewna myśli, którą chciałabym się z Wami podzielić. Czy nie sądzicie, że może być tak, że my naprawdę nie roimy sobie tych objawów, tylko to faktycznie częśtokroć jest to ciąża, która później ulega samoczynnemu usunięciu z jakichś tam powodów. Ja zauważyłam u siebie coś takiego, że teraz jakby nie wierzę własnym przeczuciom w tym kierunku. Nawet, jeśli myślę to może być już, to staram się tłumaczyć sobie, że to pewnie przeziębienie albo coś takiego... Parę razy miałam taką sytuację i sama nie wiem co teraz myśleć. Teraz dopiero tak na serio zaczynamy się "starać" o fasolkę, ale jja uż się kontroluję, żeby się nie nakręcać. Śmieję się, że kiedy mój mąż powie "chyba jesteś w ciąży" to wtedy będzie to )))))))) Życzę wszystkim dużo zdrówka i dobrego humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
settia76 Re: Pierwsze objawy ciąży 17.12.05, 11:07 WI T A M ja też sie zaczynam zastanawiać czy te objawy - moje - nie sa naciągane, chociaz do wczoraj ( przed tym jak zrobiłam sobie ten cholerny test - i wyszła jedna krecha! ) - to prawie byla przekonana - miałam bóle brzuch a, mdłości lekkie co prawda ale były , biegunka, bóle głowy , rozdraznienie, rozkojarzenie, wzdecia - cały cos jeździło mi po brzuchu.Noi teraz zadaje sobie pytanie czy to nie było pod wpływem - tego wszystkiego co naczytałam sie o objawach. Jak zobaczylam ta jedna kreche to ..............same wiecie. Okres mialam dostac dzisiaj...chociaz to i tak nie jest pewne poniewaz mój cykl trwa srednio 35 dni ale w listopadzie - dokładnie 15 dostalam okres po 17 dniach - no wiec teraz nie wiem czy w grudniu dostane 15 czy tak jak zwykle kolo 26 - sama juz nie wiem , noi jeszce ta jedna krecha pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olkafasolka1 Re: Pierwsze objawy ciąży 25.12.05, 14:25 Hejka, Mi na poczatku tez pokazywalo jedna kreske, a chyba z 4 testy zrobilam. To byl 7, 9, 11 dzien po owulacji i dopiero jak juz stracilam calkowicie nadzieje 14 dnia (w dniu spodziewanej miesiaczki) pojawila sie druga kreska ) Do tego czasu czulam sie w miare dobrze, temperaturke mialam 37.2. Dzisiaj 2 tyg i 1 po owu. mam taka biegunke, ze od rana siedzialam tylko na kibelku, no i to paskudne pobolewanie prawego jajnika (tego, ktory owulowal). Piersi mnie wogole nie bola. Ten jajnik mnie troche przeraza (boje sie panicznie ciazy pozam.). Na dodatek mam torbielki na obu jajnikach Ale musze zaczac myslec pozytywnie. PAPA Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mysza007 Re: Pierwsze objawy ciąży 21.12.05, 16:13 Witam, wiem, że to mało prawdopodobne bym zaszła w ciąże przy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej, jednak czasem tak bywa. trzy tygodnie temu zapomniałam nakleić plaster (pierwszy po 7-mio dniowej przerwie)o odpowiedniej porze, opóźnienie było około 10 godzin, wczesniejszej nocy "przytulanko".przez nastepne trzy tygodnie nie stosowałam deodatkowego zabezpieczenia (tylko Evra). Mam pewne obawy w związku ze swoim samopoczuciem. czesto jest mi niedobrze, kreci mi się w głowie, łatwo dostaję biegunki i płacze z byle powodu, ciagle mi się odbija. Nie panikuję, nie wmawiam sobie niczego, ciekawa tylko jestem czy przy braniu hormonów objawy ciązy są inne, czy ich nie ma wcale, jak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_k123 Re: Pierwsze objawy ciąży 21.12.05, 20:43 Nie sądzę zby antykoncepcja hormonalna miała wpływ na objawy ewentualnej ciąży. Ale mnie też na początku ciągle się odbijało... Do dziś bez przerwy Chyba powinnaś skontaktować się zez swoim lekarzem albo zrobić test - najlepiej w dniu spodziewanej @. Różnie to bywa, zawsze jest jakiś procent niepewności. Odpowiedz Link Zgłoś
natkaem92 Re: Pierwsze objawy ciąży 13.05.17, 13:58 hej ja dzisiaj testowałam i bingo ! Dwie pięknaśne czerwone kreseczki moje objawy to plamienie implantacyjne takie dosłownie jakby długopisem zrobione kropeczki na wkładce w śluzie zatopione 2.05 (teraz wiem na 100% ) i ból taki kłujący macicy i uczucie jakbym miała kamienia w środku lekkie osłabienie (myślałam że to po anginie) przed weekendem majowym złapała mnie choróbsko no i oczywiście brak @ testowałam na trzeci dzień od @ a dokładnie od jej braku (11.05) bałam się wcześniej testować bo staramy się od daaaaawna i już katorgi przechodziłam z tymi testami zawsze o testowaniu wracała @ z obliczeń kalendarza to tydzień o niedzieli ide do mojej gin na potwierdzenie mam nadzieje że będzie wszystko dobrze Trzymam kciuki za Staraczki ja też byłam i wiem jakie to uczucie Odpowiedz Link Zgłoś
natkaem92 Re: Pierwsze objawy ciąży 13.05.17, 13:59 zgubiło mi coś wg kalendarza to 5 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś