hawanka1 16.04.05, 11:58 jestem w 15 tygodniu ciąży bardzo zle sie czuje ciągle wymiotuje i mam zle samopoczucie prosze napiszcie czy ktoras z was tez tak przechodzi ciąze moze macie jakis sposob na polepszenie samopoczucia dzieki z gory pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaestery Re: wymioty 16.04.05, 18:18 ja tak mialam niestety przy obu ciazach z ta roznica ze przy drugiej udalo mi sie tylko raz przebywac z tego powodu w szpitalu(odwodnienie ,zle wyniki itd),niestety nic ci nie poradze na to konkretnego tzn na poprawe samopoczucia... lekarz zapisywal mi diphergan i torecan(czopki),moze popros o to swojego lekarza?..ale nudnosci nie likwidowaly tylko ograniczaly wymiotowanie zycze ci wytrwalosci! acha,u mnie tak do polowy czwartego miesiaca trwal taki stan trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: wymioty 16.04.05, 19:18 wymioty i odruchy wymiotne(kilka razy dziennie) przeszły mi pod koniec czwartego miesiąca. W tym czasie tylko przez dwa tygodnie miałam spokój, chyba ze wzgl na radykalną zmianę klimatu z polskiego na egipski. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.krzysia.kacperka Re: wymioty 16.04.05, 20:05 Na nudności powinna pomóc herbatka albo cukierki imbirowe. Życzę wytrwałości i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: wymioty 16.04.05, 20:26 Ja chyba nawet mialam takie kiepskie samopoczucie i mdlosci (wymiotowac nie wymiotowalam) przez caly dzien do polowy 5 miesiaca. Ale moge Cie pocieszyc, ze pozniej tak kolo 6-7 miesiaca poczulam ogormny przyplyw energii, dobrego humoru a samopoczucie zmienilo sie na swietne. Utalia Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: wymioty 16.04.05, 21:37 Jestem w polowie 16 tc i powiem ci, ze czuje sie conajmniej do d.py... i tak zdaje sie od 5tc. Mdlosci, bol glowy, oslabienie, zawroty glowy, brak apetytu, brak energii... wyczynem dla mnie ostatnio staje sie przebrniecie przez dzien bez ogladania muszli klozetowej z bliska... Nie wiem kiedy to sie skonczy, ale ludze sie, ze jak przyjade do Polski na 3 tyg. to bede miec spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: wymioty 18.04.05, 12:31 witaj mi pomogły zwykłe sucharki albo skórka od chleba. Najgożej mniałam wstając rano z łóżka wtedycały dzień mniałam przerypany lekarz polecił mi żebym zanim wstane to zjadła kawałek chlebka albo sucharka potem bardzo wolno wstawała z łużka i pomogło myślałam że go ozłoce potem cały dzień mniałam cudowny a jak w trakcie dnia czułam że dopadają mnie mdłości to powoli kładłam się brałam suchara i chrupałam a potem delikatnie wstawałam ale pamiętaj że nie u wszystkich to działa ale warto sprubowac polecam mama 1,5 msc Dominiki Odpowiedz Link Zgłoś
aga305 Re: wymioty 18.04.05, 13:05 ja wymiotowałam do konca 37 tygodnia (czyli do dnia cc). Teraz kuzynka jest w ciazy i lekarka poleciła jej leki homeopatyczne. Nie znam niestety nazwy ale są to krople z firmy Heel. W kazdej dobraj aptece powinni wiedziec o jakie krople chodzi. Jej pomogły po pierwwzym użyciu. Je tego nie wiedziałam i męczyłam się do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.holdun Re: wymioty 18.04.05, 13:40 witaj, niestety musze cie zmartwic - niekiedy wymioty utrzymuja sie przez cala ciaze... tak jak u mnie. Wlasnie rozpoczelam 38 tydzien i moj dramat trwa od siodmego tygodnia. Mialam dwutygodniowa przerwe na poczatku szostego miesiaca i tyle. Ostatnio wymioty sie znacznie nasilily. Moj lekarz potwierdzil, ze niestety czasem sie tak zdarza wiec nie pozostaje nam nic innego jak taki stan zaakceptowac chociaz sama wiem najlepiej ze jest to idiotyczne gadanie. Wiem tez jak ciezko jest w tym stanie cieszyc sie ciaza.. Wspolczuje z calego serca i mam nadzieje, ze jednak nalezysz do tej grupy kobiet ktore cierpia jedynie w pierwszym trymestrze. Pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś