agnesandtomek 23.04.05, 11:38 Hej Dziewczyny, jestem w 9 t.c. +1 dzień i mam problem. Mam dużo siwych włosów i zawsze je farbowałam ale teraz trochę się boję. Proszę poradźcie. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: farbowanie włosów 23.04.05, 11:52 zadzwoń do swojego ginekologa niech się wypowie bo tu znajdziesz 1000 sprzeczych informacji - dziewczyny mówią żeby farbować bo to nie przenika, ale trzeba uważać aby farby nie wdychać -mi gin kazała się wstrzymać z farbą do 20 tygodnia -ale ja to skonsultowałam z moim lekarzem a nie z forum - a jak Ci dziewczyny napiszą że można farbować -Ty zafarbujesz a lekarz Ci powie że nie wolno -to co? będziesz sobie wyrzucać do końca ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: farbowanie włosów 23.04.05, 12:08 ja farbuje, gdy robisz odrosty raz w miesiącu, naprawde nie masz się czym martwić: "W czasie ciąży farbowanie, lakierowanie włosów czy też wykonywanie trwałej ondulacji jest jednak w pełni bezpieczne, gdyż znikome ilości niebezpiecznych środków, które mogą przeniknąć przez skórę głowy do organizmu nie stanowią zagrożenia dla płodu." Wzięłam to z tej stronki, poczytaj sobie www.forumginekologiczne.pl/md.php?name=faq_pac&file=ep&op=newindex&tid=246 Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: farbowanie włosów 23.04.05, 14:47 Dziewczyny nie przesadzajcie. Ciąża to nie choroba, a jeżeli chodzi o farbowanie włosów to tym bardziej nie ma przeciwwskazań, przecież kobieta w ciąży tez chce i powinna być atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina.ln Re: farbowanie włosów 23.04.05, 22:46 Ja farbowalam włosy w trakcie ciąży, moja gin uważała że można, ale farba musi być bez amoniaku. A wogole najlepiej stosować farby ziołowe np. herubina. Odpowiedz Link Zgłoś