e-gosiek 13.05.05, 09:18 Piszecie ,że na będąc na l4 dostaje się 100 % wynagrodzenia - ale faktycznie wychodzi więcej niż jak sie pracuje - czy ktoś mi mógłby wyjaśnić o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: Pyt. o L4 13.05.05, 09:20 l4 w ciazy to srednia ostatnich 12 miesiecy. moze mialas wczesniej jakas wieksza kase? Odpowiedz Link Zgłoś
santta Re: Pyt. o L4 13.05.05, 09:44 100% podstawy wyliczonej jako średnia wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy. A do tego wynagrodzenia oprócz pensji zasadniczej wchodzą premie (również te za okresy dłużesz niż miesiąc) i np. "13". Ale później okres zwolnienia czy pobierania zasiłku macierzyńskiego nie jest brany pod uwagę przy premiach i 13. Czyli w sumie w dłuższej perspektywie wychodzi prawie na to samo Odpowiedz Link Zgłoś
e-gosiek Re: Pyt. o L4 13.05.05, 09:48 Dziekuję bardzo za wyjasnienia, a jak jest ze skałdkami zus-owskim, czy w trakcie chorobowego - tez sa odciągane od wynagrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Pyt. o L4 13.05.05, 09:50 e-gosiek napisała: > Dziekuję bardzo za wyjasnienia, a jak jest ze skałdkami zus-owskim, czy w > trakcie chorobowego - tez sa odciągane od wynagrodzenia? z tego co wiem to nie, ale ja specem nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś