Dodaj do ulubionych

Badanie KTG

22.05.05, 17:33
Cześć!
Chciałam Was sieporadzić czy żeby można było wykonoać badanie KTG trzeba
wyczuwać jakieś skurcze? Czy może wystarczyć napinanie się bchucha od
dłuższego czasu?
Zastanawiam się czy jak pojade do szpitala bez większych objawów zbliżającego
sieporodu, to czy mogę się spodziewać ze wykonają to badanie - tak dla
czystej ciekawości ???
Obserwuj wątek
    • ade1 Re: Badanie KTG 22.05.05, 18:47
      najlepiej powiedziec ze nie czujesz ruchow od wczoraj np. wtedy na pewno w
      trybie natychmiastowym zrobia ci ktg
      • pimpek_sadelko Re: Badanie KTG 22.05.05, 18:49
        ade1 napisała:

> najlepiej powiedziec ze nie czujesz ruchow od wczoraj np. wtedy na pewno w
        > trybie natychmiastowym zrobia ci ktg

a po co klamac?
        • ade1 Re: Badanie KTG 22.05.05, 18:50
          a po to klamac ze jak pojdzie do szpitala i powie ze wszystko ok tylko dla
          wlasnej ciekawosci chce zrobic ktg to jej powiedza, ze dla zwyklej ciekawosci
          bez wskazan nie robi sie zadnych badan, bo po pierwsze to kosztuje a po drugie
          nie ma czasu - proste chyba
          • kasiek_km Re: Badanie KTG 23.05.05, 11:59
            Byłam wczoraj na tym badaniu - zrobili nawet bez mruczenia pod nosem - ale
            okazało się że mam skurcze nawet dość regularne (tylko że ja nie czułam żadnych
            bóli i nie wiedziałam że te napięcia (twardnienie macicy to są skurcze).
            Ale ponieważ te skurcze nie były zbyt regularne odesłali do domu - ale kazali
            mi to wszystko obserwować i zgłosić się w każdej chwili.
    • grochalcia Re: Badanie KTG-do Kasiek 23.05.05, 12:05
      Kasiu, a do ktorego lekarza chodzisz u nas??? Ja pierwsze ktg mialam w 38
      tygodniu, jak mnie bardzo podbrzusze bolalo, potem kilka dni przed terminem,
      zeby sprawdzic, czy cos sie dzieje, a potem w dniu terminu..co najciekawsze w
      dniu terminu mialam ktg 0 godz 19-tej ,byly ledwo 3 skurczyki, polozne
      stwierdzily, ze do porodu daleko, a przed polnoca odeszly mi wody))) a pytalam
      sie o lekarza, bo moj sam mi proponowal ktg w razie watpliwosci. Pozdrawiam
      cieplo. Kasia
      • kasiek_km Re: Badanie KTG-do Kasiek 23.05.05, 12:26
        W sumie to ja dostałam od mojego lekarza w 38 tyg. skierowanie do szpitala, ale
        nie odczuwałam żadnych bóli ani nic takiego, chociaż moja gin. mówiła że
        tardnieje mi brzuch - ale nie zdawałam sobie sprawy że to mogą być skurcze wink
        A wczoraj tak dla pewności poszłam na to badanie KTG do szpitala. A chodziłam
        do dr Szczepaniak, a Ty do kogo? Wczoraj na izbie przyjęć był dr Gawron wink
        • grochalcia Re: Badanie KTG-do Kasiek 23.05.05, 13:07
          ja do Gawrona, bo to kumpel mojego meza)))) do pana czy pani Szczepaniak??? bo
          najgorsze z porodu oprocz bolu to bylo badanie przez pana ordynatora...moze
          prywatnie jest delikatny, ale w szpiatalu...horror!!!
          a Gawroniasty- Gawron, to fajny lekarz..on i Martynowska. i zycze Ci, aby ktos z
          nich byl jak bedziesz rodzic))))Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka