miimiimii 23.05.05, 10:13 23tydzień.. z mojej 64centymetrowej talii zrobiło sie 83..(( jestem przerażona! brzuch zaczyna rosnąć maratońskim tempem.. robię sie brzydkim, aseksualnym wielorybem.. a co będzie, jeśli po ciąży nie uda mi sie wrocić do dawnej sylwetki..?(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orgovana Re: robi sie ze mnie torba!!:((( 23.05.05, 10:17 Sorry za zlosliwosc ale takie posty rozwlaja mnie loptaki, Kobieto nigdy w zyciu nie widzialas innej w ciazy? a ze sa aseksualne? co za totalna bzdura, proponowalabym raczej zwrocic uwage na dziecko i moze rozwoj najwazniejszej czesci naszego ciala tzw. mozgu bo chyba on jest najwazniejszy w zyciu prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysz2 Re: robi sie ze mnie torba!!:((( 23.05.05, 10:17 uda sie wrocic poza tym nie jestes gruba tylko w ciazy a to zasadnicza roznica! Idz do fryzjera albo kup sobie nowa szmate albo jedno i drugie. masz miec super humor i cieszyc sie zyciem bo dzidzia napewno to wyczowa! uszy do gory, brzuch dumnie do przodu i sio na spacerek ;D Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: robi sie ze mnie torba!!:((( 23.05.05, 10:25 dzięki qrcze, rano stałam przed lustrem w łazience i ręce mi opadają.. wogóle zrobiłam sie taka jakaś "miękka" w sensie sflaczała, przestałam ćwiczyć, bo pierwsze 17, 18 tygodni było koszmarem.. no i kupienie jakichś sensownych ubrań, żeby brzunio nie rozglądał sie po ulicy tez graniczy z cudem.. wszystko krótkie.. no tragedia.. a ciążowe ubania są zwyczajnie brzydkie, nobliwe, mam 23 lata, nie 53, a wszystkie te ciążowe szmatki są zbyt powazne chyba nawet dla mojej mamy.. tak czy inaczej dzięki musiałam sobie ponarzekać i chyba już mi lepiej pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: robi sie ze mnie torba!!:((( 23.05.05, 11:10 miimiimii, szczęściaro... Ja też 23 tydzień i 68 cm przeszłam na 93. I też czuję się jak wieloryb, stękam i kwękam, jak muszę wstać z przysiadu i w ogóle... Ale co do ciążowych ciuczów może Cię trochę pocieszę - co prawda na pierwszy rzut oka miałam takie samo wrażenie, jak Ty, ale udało mi się wyszperać kilka nienobliwych i całkiem fajnych. Trzeba się przemóc, przegarnąć te 200 sztuk, na które nie można patrzeć i wtedy coś się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bubusiowa Re: robi sie ze mnie torba!!:((( 23.05.05, 13:58 dziewczyno ja w 23 tyg. mialam grubo ponad 90 w "talii" a wczesniej 68.spokojnie , on przystopuje i nie bedzie tak szybko rosl.wydaje mi sie ze po prostu to jest okres gdzie w koncu zaczyna wszystko coraz bardziej widac.ja tez czesto zadaje sobie pytanie czy roce do figury.teraz mam 9 mc i 110 w pasie Odpowiedz Link Zgłoś
sylaba_01 Re: robi sie ze mnie torba!!:((( 23.05.05, 11:03 Oj miimiimii, nie przesadzasz oby troszeczkę? Ładne ciuszki naprawdę można kupić i nie piszę tu o aseksualnych worach pokutnych ale fajnych, dopasowanych, kolorowych ciuszkach rosnących wraz z brzuszkiem. Poszperaj na allegro (nie mogę polecić Ci sprzedawców z których jestem zadowolona, bo mój post poleci , ale jak masz ochotę, napisz na priva), w sklepach internetowych, popytaj koleżanek, które były w ciąży... Dodam, że całkowicie Cię rozumiem. Wczoraj spotkałam się z bezdzietnymi znajomymi i usłyszałam od mojej wydawało się fajnej koleżanki, że brzydzą ją kobiety w ciąży,uważa że są brzydkimi, grubymi wielorybami. Całą drogę powrotną do domu przeryczałam, bo rzeczywiście się tak poczułam. Spojrzałam po prostu na siebie jej oczyma. Na szczęście mam kochanego męża, który potrafi mnie zawsze pocieszyć i poprawić nastrój i dzisiaj się z tej sytuacji śmieję... Tak więc kochana moja miimiimii, głowa do góry, leć na zakupy, potem do fryzjera i na ploteczki z życzliwą kumpelą a zobaczysz, zły nastrój pryśnie. I nie martw się na zapas czy schudniesz po ciąży. Staraj się nie objadać słodyczami, poczwicz troszkę jeśli możesz i myśl pozytywnie! Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie Sylwia i 21 tyg. synek Odpowiedz Link Zgłoś
amoszyn Re: robi sie ze mnie torba!!:((( 23.05.05, 11:22 Witam, Az milo mi sie zrobilo jak przeczytalam wasze wypowiedzi. Jestem w 25 tc i z 64 przed mam teraz 84. Juz myslalam ze to tylko mnie tak strasznie "wybrzuszylo" . Doslownie taki bandzioszek urusl mi w ciagu 2-3 tygodni!!! Przerazilam sie, ze jak tak dalej pojdzie to taczki bede musiala kupic. Pozdrowienia Anka Odpowiedz Link Zgłoś
kasialu Re: robi sie ze mnie torba!!:((( 23.05.05, 11:31 Dziewczyny ja jestem w 36 t.c. Od poczatku martwiłam się jak to będzie z ubrankami ponieważ lubię wyglądać dobrze. Oczywiście priorytetem jest dla mnie zeby Maluch dobrze się rozwijał, ale moje dobrew samopoczucie też jest do tego potzrebne. Pochodziłam po sklepach i się załamałam ubraniami w stylu tuniki i inne pogrubiajace rzeczy. Jednak udało mi się znaleźć kilka rewelacyjnych rzeczy /polecam H&M/ i czuję się w nich rewelacyjnie. Wczoraj sąsiadka 89 lat dosłownie mnie opeiprzyła, ze eksponuję brzuch, a tu nie ma się czym chwlić! Ale jej się oberwało hihihi bo ja uważam, ze mam się czym chwalić!~Tyle czekałam na ten brzuszek, ze nie mam zamiaru go ukrywać. A tu moje rodzinkowe fotki min z brzuszkiem w ubraniach nie do konca ciążowych, ale wygodnych: foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?id=35325&r=0 Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: robi sie ze mnie torba!!:((( 23.05.05, 11:34 uda Ci sie wrocic!!!!a co najsmieszniejsze, jak urodzisz wcale nie bedziesz sie zbytnio przejmowala, ze masz kilka centymetrow wiecej. Jestem po porodzie 2 miesiace, zostalo mi jeszcze 2.5 kilo i wcale sie tym nie przejmuje. a w ciazy tak jak Ty narzekalam na figure i z przerazeniem patrzylam na wage!!!Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ivka2 Re: robi sie ze mnie torba!!:((( 23.05.05, 12:55 Wybierz się do sklepu z używaną odzieża-można znależć super sukienki(ja nz przykład chodziłam w mini)bo nie warto przepłacać.Lekki makijaż,zawsze umyte,zadbane włosy i od razu inaczej.Ja przy wzroście 170 waże 53 kg,tyle ważyłam przed ciązą a urodziłam 5 mies temu.Dodam,że przytyłam w ciąży 17 kg i nigdy nie czułam sie tak seksownie jak wtedy.Dwa mies po porodzie mieściłam sie we wszystkie ciuszki.Karmienie piersia wyszczupla.Pa p.s.Dziecko jest ważniejsze od tego jak wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysz2 New Yorker 23.05.05, 13:05 wlasnie wrocilam. Kazda z brzuszkiem moze spokojnie kupic tam mase ciuchow Na wieszakach zalegaja topy i bluzki w stylu hippie, rozkloszowane od biustu do dolu - spokojnie wcisnelam w taka swoj 92cm obwodzik spodnie rybaczki na gumie w pasie, inne na sznorek... a co najwazniejsze - OBNIZKA Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: New Yorker 23.05.05, 13:15 heh, fajnie że jext to forum przeciez zawsze lepiej słuchać opinii osób w podobnej sytuacji dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś