Dodaj do ulubionych

Zaczynam sie bac:(((

02.06.05, 17:38
Dzisiaj jest dokładnie 33 tydz 4 dzien jest chłodno a ja rano wstałam z
opuchneita twarza , stopami, rękami dziwnie sie czuje jakby to nie moje rece
były szok!zrozumiałabym gdyby było goraco ale terazsad(
cisnienie 128/80 mierzyłam 2 razy wiec w normie czy to normalne ze jestem
taka opuchnieta?
Prosze o odpowiedzi martwie sie i bojesad((((
Obserwuj wątek
    • niepytana Re: Zaczynam sie bac:((( 02.06.05, 17:43
      Nie boj niczego. Jak masz dobre cisnienie to jestes ok. Ja mam to samo i
      dopiero 32tc. Faktycznie ze jak goraco to jest gorzej ale czasem i zimno i
      wszystko puchnie. Aaach ciaza...
    • j04nn4 Re: Zaczynam sie bac:((( 02.06.05, 17:45
      hmmmm wiesz w ciąży czasem dzieją sie różne rzeczy, ale wiem co czujesz ja też
      zaczynam wyczekiwać jestem w 35tyg i 2 dniu od 32 mam skrócona 50% szyje i
      teraz juz po ostatniej wizycie zmiękczoną na maxa za 2 tyg mam odstawić
      fenoterol ale lekarz powiedział, że w każdej chwili moge zacząć rodzić. Ja
      coraz cześciej czuje bóle takie jak przed miesiączką co jest oznaka nierychłego
      porodu rozwierania czy skracania szyjki w tak zaawansowanej ciąży. Dzis pare
      razy czułam po raz pierwszy takie bóle w pochwie jakby mi ktoś tam nóz wkładał
      chwilke i przestało bolec, mała juz ma za malo miejsca na kręcenie ale tak sie
      wypycha, że az mnie boli pozatym apetyt od jakis 2 dni mam jak słoń. Jak
      siedze na sedesie to mam wrazenie, że mi sie tak rozwiera coś i przy
      załatwianiu sie boli mnie krocze. Także jestem czujna jak cos sie zacznie to
      zadzwonie do mojego gin. Tylko, że ja sie nie martwie to juz prawie 36 tydzien
      a dzieci od 36 tyg to juz termiinowe nie wczesniaki Pozdrawiam Asia i Maja
      • asia9946 Re: Zaczynam sie bac:((( 02.06.05, 21:45
        wiem,ze to klucie w kroczu (pochwie) to wstawianie sie glowki dziecka w kanal
        rodny, mialam cos takiego, okropne uczucie, smialam sie (a bylam juz po
        terminie), ze malemu zeby rosna i mnie gryzie
        a z opuchlizna , jak jest znaczna, trzeba sie zglosic do lekarza
        pozdrawiam J.
      • mojsam Re: Zaczynam sie bac:((( 03.06.05, 09:00
        Widze ze masz ten sam problem co ja jeszcze trzy tygodnie temu.
        Dokładnie tak samo jak ty, moja szyjka to 0,5 cm i rozwarcie na palec. Brałam
        fenoterol i lezalam plackiem w domu. teraz jestem w
        38 tyg. Do tej soboty brałam fenoterol i systematycznie nospe forte z magnezem.
        I wiesz co, od soboty gdy tylko odstawilam fenoterol skurcze jakby reka odjal.
        W poniedzialek bylam na kontroli i okazalo sie ze moja szyjka macicy wynosi
        1,5cm ,ze nie mam zadnego rozwarcia i moga mi jeszcze wywoływac ciąze. Nie
        mogłam uwierzyc ale rzeczywiscie od tamtej pory czuje sie zupelnie dobrze. Maly
        tez juz nie ma miejsca i wypycha sie na wszystkie strony az mnie to boli. Ale
        wczesniej gdy siadalm na kibelku to z wielkim strachem, ze cos zaraz peknie i
        zaczne rodzic.
        Tak samo jak ty martwilam sie aby nie urodzil sie wczesniaczkiem i kazdy dzien
        liczylam i patrzylam na magiczne kulko kiedy w koncu te 37 tygodni minie.
        Zobaczysz wszyskto bedzie dobrze, a nawet jesli urodzisz wczesniej to przeciez
        takiemu malenstu juz nic nie zagraza, płucka ma juz zapewne ukształtowane. A
        tak na marginesie to gdzie zamierzasz rodzic? Jesteś z Warszawy?
        Pozdrawiam goraco ciebie i twoje malenstwo
        Monika 37tc i 5 dni
    • tynia3 Re: Zaczynam sie bac:((( 02.06.05, 22:05
      Ja w pierwszej ciąży też tak puchłam "po trzydziestce" (w sensie tygodni) wink.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka