illka1 06.06.05, 17:51 jaki byście poleciły? reczny czy automatyczny? jakiej firmy? i w jakich są one cenach? a co sądzicie o laktatorze - GRUSZKA?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
delmisia Re: laktator 06.06.05, 18:31 Hej!Ja używałam laktator AVENTU ręczny i jest naprawde super.Gorącą go polecam,troche drogi ale dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
bunia79 Re: laktator 06.06.05, 19:13 Tak jak poprzedniczka, już od 5 m-cy używam laktatora AVENT. Jest naprawdę super. Polecam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
natka76 Re: laktator 06.06.05, 20:42 A ja polecam elektryczny medeli. Jesli zdarzy sie tak, ze Twoje malenstwo nie bedzie chcialo ssac a Ty bedzies ccala je jak najdluzej karmic Twoimmleczkiem to moim zdanem laktator lektr. jest niezbedny. W naszym przypadku synek praktyznie przestal jesc z piersi w 4. m-cu a ja karmilam go wylacznie swoim ekiem do 8 m-ca. Odciaganie pokarmu jest straszne meczace , szczegolnie pozniej kiedy dziecko jast badziej aktywne, ty masz mniej czasu, takze bez eektrycznego ani rusz. Pozdrawiam natka Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: laktator 06.06.05, 21:24 potwierdzam - na dluzsza mete najlepszy jest elektryczny Medeli, rewelacja, aga mama wiktora Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: laktator 06.06.05, 21:25 Zdecydowanie elektryczna Medela, na ręcznym Aventu zanikał mi pokarm i łapa boli. Do elektrycznej dojarki się podłączasz i wio, możesz grzebać drugą łapą w necie chociażby. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: laktator 06.06.05, 21:41 A u mnie Medela elektryczna sprawdziła sie tylko przy nawale (3 dni). Wydalam kupę kasy i na długo mi nie starczyła. Całe szczęście, że udało mi sie ją sprzedać (niestety za pół ceny). Później jak poszłam do pracy i odciągałam małemu mleko w pracy - medela była zdecydowanie za słaba i dużo szybciej szło mi po prostu odciąganie ręką. Teraz dla drugiego dziecka w drodze kupiłam już Aventa - słyszałam, że sprawdza się tak jak ręką ale to się okaże. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
wlekliczka Re: laktator 07.06.05, 09:17 Gruszki stanowczo odradzam. Są mało pojemne, kiepskiej jakości, czasem zbyt mocno ssą i boli ręka, gdy się ją używa. Dużo wygodniejszy jest ręczny Avent. Cena zbyt wygórowana, ale mi służył przy dwojgu dzieci - nie miałam żadnego zapalenia piersi, bo przy jego użyciu mleko wypływało swobodnie, bez bólu brodawek, wypompowuje mleko do opustoszenia piersi (trochę to jednak może trwać). Przy długim stosowaniu też boli ręka. Komfort używania tego laktatora jest bardzo wysoki. Elektryczny laktator Medela jest chwalony przez wiele mam, jednak jeżeli się wcześniej nie karmiło, to lepiej nie kupować, tylko wypożyczyć ze szpitala po porodzie. Doba wypożyczenia kosztuje parę złotych. Odpowiedz Link Zgłoś