Dodaj do ulubionych

druga ciąża...:-))

10.06.05, 08:52
czesc dziewczyny! Mam półtorarocznego synka i właśnie się dowiedziałam,że
jestem w ciąży!! To oczywiscie nie wpadka ale szczerze mówiąc liczyłam na to
że nasze "próby" potrwaja troszkę dłużej wink. Trochę się martwię jak to teraz
będzie, czy to nie za szybko i w ogóle.. Kto mnie pocieszy???
Obserwuj wątek
    • taissa1 Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 09:09
      Hej.
      Gratuluję z całego serca.
      To supersmileMała różnica wieku między maluszkami sprawi,że będą się lepiej
      dogadywalismilePozdrawiam,taissa
      • j04nn4 gratulacje 10.06.05, 16:34
        i ja niebawem bede rodzila a za jakies 2 lata mam zamiar zajsc w ciąże tzn mamy
        zamiar mieć drugie dziecko najlepiej taka mała różnica pozdrawiam Asia i Maja
    • bekimama Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 11:51
      Gratulacje!!!!
      • demika Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 11:54
        Gratulacjesmile)
        • stynka2 Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 12:03
          Gratuluję, u mnie jest podobna różnica wieku. Pierwszy rok będzie ciężki,
          najlepiej żebyś miała kogoś do pomocy, wtedy nie będzie źle.
    • attena76 Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 12:02
      na początku przyjmij moje gratulacje.
      a teraz.. moja cioteczna siostra wyrobiła sie z dziećmi w ciągu jednego roku
      kalendarzowego (starsza córa ze stycznia młodsza z listopada). na początku
      ponoć koszmar (jedna chce pierś i druga chce pierś i którą tu najpierw
      nakarmićwink) ale poźniej lux idylla, w jednym czasie pozbyła sie pampersów,
      dziewcyny sie razem bawią, nawet chodza razem do przedskola -
      takie "bliźniacki". tak więc głowa do góry.
      • agutek10 Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 12:31
        o rany, tez sie boje poczatków bo pozniej to na pewno fajnie jak maluchy razem
        sie wychowuja. Do pomocy mam dwie babcie ktore juz teraz sprawdzaja sie bez
        zarzutu wiec chyba bedzie dobrze. Tylko jak mysle o sobie to mam czarne wizje
        ze to juz koniec mlodosci i takie tam - ale chyba przesadzam bo jak drugie
        malenstwo sie urodzi to bede pare mcy przed 30-stka. Oby tylko ciaza i porod
        nie byly gorsze niz za pierwszym razem
        • attena76 Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 15:09
          eee tam głupoty piseszwink) będzie dobrze i jaki koniec młodości? to dopiero
          początek młodości (nie wiesz że życie zaczyna się po 30-ce?).

Życze zdrowej ciąży, lekkiego porodu (tak max 25 minut), zdrowego maluska i w
          ogóle wszystkiego naj..
    • kkatie Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 12:40
      agutek, to super, gratulacje!!! ja tez juz chce drugie, moj synek ma juz 10 mcy
      (lub dopiero wink), ale ja juz mysle o nastepnym i mam nadzieje ze sie uda.
      pozdrawiam big_grin
    • ekan13 Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 12:41
      Gratuluję!
      Będzie dobrze, wprawdzie nie tak komfortowo jak w pierwszej ciąży ale za to
      zobaczysz, że wychowanie drugiego dziecka jest dużo łatwiejsze! Ja mam taką
      różnicę między drugim a trzecim dzieckiem i na razie bardzo sobie chwalę.
      • natalia433 Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 13:10
        gratuluję smile)

mój synek miał tez 1,5 roczku kiedy zaszłam w ciaze! teraz kończe 34 tydzień
        ciązy a więc w przyszłym miesiacu rodzę! z początku zastanawiałam sie jak sobie
        poradze z małym dzieckiem i wielkim brzuchem ale jest naprawde ok. Nawet teraz
        kiedy musze dwa tygodnie leżec dajemy sobie radę a do pomocy mam tylko męża i
        siostra czasami wpadnie pomóc. Ja od początku jak dowiedziałam sie ze jestem w
        ciazy zaczęłam synka uczyc wiecej samodzielnosci np. samodzielnie jeść,
        porzucilismy pieluchy itp. zeby ponarodzinach mieć troszke łatwiej ale jak to
        do końca bedzie to sama niewiem ale jestem dobrej mysli. Moja siostra ma
        różnice wieku 2 latka i bardzo sobie chwali dlatego chyba też i ja poszłam w
        jej slady.

pozdrawiam!!!
    • mamastasia Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 13:13
      Gratuluję!!!!Będzie dobrze, może na początku troche ciężko ale na pewno dasz
      sobie radę.
      • dzindzinka Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 13:49
        Gratulacje, najwyższy czas był na drugie dzieckosmile
        Między moimi dziećmi jest różnica roku i 2 miesięcy i jestem z tego bardzo
        zadowolona.
        • sylvia1710 Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 14:46
          ja zaszlam w druga ciaze kiedy synek mial rok i 3 ms do tego mialam tylko 21
          lat i bylam na 2 roku studiow. roznica miedzy moimi chlopakami to bez 8 dni 2
          latka. bylo ciezko teraz jest lepiej, jak maly zacznie chodzic bedzie jeszcze
          lepiej i tak z roku na rok. jestem szczesliwa ze tak chcial los.
    • agutek10 Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 16:02
      oj dziekuję dziewczyny!!! odpedzam czarne myśli coby w pełni cieszyć się z
      maluszka w brzuszku - teraz bede z niecierpliwościa czekać jaka płeć!!! no i
      czekam na męża zeby mu ogłosić dobrą nowinę!!!!!!!!!!
    • r.kruger Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 16:29
      Mój synek ma prawie półtora roku, w listopadzie będzie miał rodzeństwo.Też
      trochę się obawiałam jak dam sobie rade.Okazało się że moja koleżanka ma dwu
      chłopców i taką samą różnicę wieku jaką ja będe miała-ona świetnie daje sobie
      rade.Znam jeszcze kilka przykładów mniejszej różnicy wieku między
      rodzeństwem.To nie jest proste,ale dzieci dobrze się rozumieją,a mama raz
      siedzi "w pieluchach" i piaskownicysmile
      • mkostki Re: druga ciąża...:-)) 10.06.05, 16:47
        Gratuluje! Agutek, jak mój synekmbędzie miał 1,5 roku, to druga pociecha już
        będzie na świecie - u mnie różnica będzie 17 miesięcy. Ja się tylko boję, że
        Antek bardzo przeżyje to, że mama już nie bedzie tylko dla niego. Ale pocieszam
        się, że jeszcze nie zdążył przywyknąć do "jedynactwa", a poza tym szybko zaczną
        się zajmować sobą nawzajem, zamiast zajmować mniesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka