myszzz 22.06.05, 21:01 od którego tygodnia należy przyjmować witaminy?? dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaj1 Re: witaminy - od którego miesiąca 22.06.05, 22:17 Jeżeli ma się dobre wyniki badań, to nie trzeba w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: witaminy - od którego miesiąca 22.06.05, 22:46 no właśnie...mi lekarka na poczatku przepisala elevit od drugiego trymestru, ale teraz stwierdzila, ze mam bardzo dobre wyniki, wiec biore jedynie magnez z potasem na skurcze (dziala tak sobie - tzn skurcze są ale moze nieco slabsze). Nie widze powodu zeby szprycowac sie tabletkami jesli nie ma ku temu wskazan, ale lekarze nie zawsze o tym mowią. Odpowiedz Link Zgłoś
iska1 Re: witaminy - od którego miesiąca 29.06.05, 01:58 A ja biorę falvit od początku ciąży i tak już chyba do końca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota0312 Re: witaminy - od którego miesiąca 29.06.05, 07:10 JA biore falvit 2x dziennie od 13 tc Odpowiedz Link Zgłoś
hanka45 Re: witaminy - od którego miesiąca 29.06.05, 08:55 Mi lekarz juz w 7 tygodniu przepisał Maternę. Brałam codziennie,ale przeanalizowałam ich skład oraz swoje wyniki badań i stwierdziłam, że nie ma sensu brać tych witamin codziennie, jeśli się je dużo warzyw i owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: witaminy - od którego miesiąca 29.06.05, 09:06 od poczatku bralam Materne, do konca. potam dalej bralam jak karmilam, a teraz dwa lata po porodzie biore Vigor, bo dzieki temu mam sile wstawac rano z lozka i isc do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: witaminy - od którego miesiąca 29.06.05, 09:14 Brałam odkąd wiedziałam, że jestem w ciąży, a wiedziałam wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś
aturska1 Re: witaminy - od którego miesiąca 29.06.05, 09:29 Witam Ja jestem w 9 tc, nie biore jeszcze żadnych witamin. Mój lekarz mówi, że to za wczesnie- nie ma sie co faszerować chemią od samego początku Odpowiedz Link Zgłoś
aniam1978 Re: witaminy - od którego miesiąca 29.06.05, 10:03 Od wiadomości, że "Jest" z zalecenia Ginekolożki brałam folik do 12 tygodnia. Od 13tego biorę Maternę, choć dr Makowski podczas badania USG stwierdził, iż skoro wyniki są na piątkę z plusem powinnam się tylko dobrze odżywiać. Więc teraz przyznam się ... raz biorę, raz nie biorę. W zależności czy się przypomni Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś