Dodaj do ulubionych

będzie dziewczynka!!! :-))))))

28.06.05, 10:49
wczoraj byliśmy na usg, takim bardzo dokładnym, trwało 40 minut, wszystko co
było widać jest w porządku, żadnych rozszczepów podniebienia, serduszko ok,
wymiary wszystkie w normie, rozbiegają się tylko o 1 dzień smile
no i wyszło że dziewczynka smile)) i bardzo sie ciesze że teraz mogę juz mówić
po imieniu do brzuszka a nie tak anonimowo smile
tylko najpierw musi być kompromis co do tego imienia - chieliśmy Natalia, ale
widzę że to bardzo poularne imię i musimy coś innego wymyślić.

córcia walczyła z panią doktor, że aż miło smile kopała, nie dała się łatwo
obejrzeć i chyba wstydliwa jest - cały czas chowała buźkę za rączkami albo za
łożyskiem smile
słodkie to było smile))

Pozdrawiam wszystkich oczekujacych rodziców i wszystkie brzusie smile
Obserwuj wątek
    • mjedrz Re: będzie dziewczynka!!! :-)))))) 28.06.05, 10:57
      Cześć. Gratuluję. U mnie też ma być dziewczynka. Tak przynajmniej wyszło na 2
      badaniach USG. Na 3. badaniu niunia nie chciała pokazać co ma między nóżkami.
      My jednak nie nastawiamy się na 100%,że to dziweczynka. Nasi sąsiedzi do samego
      porodu myśleli, że będzie dziewczynka, a tu ....urodził się chłopak!!!
      U innej znajomej dopiero w 7. miesiącu okazało sie, że jednak chlopiec. Takich
      przypadków wśród moich znajomych ( i znajomych znajomych) było więcej.
      Z dziewczynkami nigdy nie wiadomo na 100%. Jeśli lekarz mówi , że będzie
      chłopiec to jest to bardziej prawdopodobne.

Monika i (chyba) Marta
    • mala021 Re: będzie dziewczynka!!! :-)))))) 28.06.05, 11:05
      GRATULACJE!!!
      ja jeszcze troche poczekam az sie dowiem kto to bedzie ale super ze ty bedziesz
      miala dziewczynke. mniejmy nadzieje ze nie bedzie niespodziankismile))

pzdr
      • mala.ela Re: będzie dziewczynka!!! :-)))))) 28.06.05, 11:12
        dzięki smile też liczę na to że nie będzi eniespodzianki smile
        to nie jest tak że chciałam mieć dziewczynkę, chłopiec cieszyłby mnie chyba tak
        samo, ale teraz to już nastawiona jestem i mam nadzieję że nie będzie wielkiej
        niespodzianki na sali porodowej smile
    • lolita27 Re: będzie dziewczynka!!! :-)))))) 28.06.05, 11:06
      Bardzo sie ciesze z Twojego szczescia bo sama niedawno to przezylam... Tez
      wrocilam taka rozradowana po usg , wiesz nasze malutkie sa podobne, zachowanie
      w brzuszku identyczne, ale dla mnie super bylo uczucie wtedy kiedy czulam
      kopniecie a pozniej widzialm to po sekundzie na monitorze. Rewelacja. Widze ze
      tak bardzo jak ja cieszysz sie z dziewczynki.
      Gratuluje
      • paka25_k Re: będzie dziewczynka!!! :-)))))) 28.06.05, 12:09
        BARDZO GRATULUJE! TAK MARZE O DZIEWUSZCE...OCZYWISCIE JAK BEDZIE CHŁOPACZEK TO
        TEZ DOBRZE ALE ...MAM CICHA NADZIEJE ZE BEDZIE DZIEWUSZKA. POWIEDZ W KTÓRYM
        TYG. DOWIEDZIAŁAS SIE O PŁCI? I CZY MASZ OBJAWY TZW.NA DZIEWCZYNKĘ? POZDRAWIAM
        • mala.ela Re: będzie dziewczynka!!! :-)))))) 28.06.05, 12:38
          o płci dowiedzieliśmy się dokładnie wczoraj tj. 22 tc i 3d (chyba), a objawy
          mam takie chyba pół na pół - tzn z wyglądu wszyscy mówią że to chłopiec (bo
          ciąża dodała mi urody smile)), a z tych testów (do których linki kiedyś tu
          krążyły) to wychodziło tak różnie, ale z przewagą na dziewczynkę.
          Ale wiem, że ostatecznie to się dowiemy dopiero na sali porodowej smile
          • paka25_k Re: będzie dziewczynka!!! :-)))))) 28.06.05, 12:52
            BARDZO CI DZIEKUJE.TAK PYTAŁAM BO JA WOGÓLE NIE WYMIOTUJE I NIE MAM APETYTU A
            JEZELI JUZ TO WOGÓLE NIE MAM OCHOTY NA SLODKIE.WOLE KWASNE NO I MÓJ MĄZ CHODZI
            ZA MNA I MÓWI ZE ZROBIL CHLOPAKA..HI HI A JA TAK BYM CHCIALA DZIEWUSZKE!!!TERAZ
            JESTEM W 11 TYG.WIEC JESZCZE TROCHE POTRWA ZA NIM SIE DOWIEM CO
            BEDZIE.OCZYWISCIE NAJWAZNIEJJSZE ZEBY BYŁO ZDROWE.TOBIE TEZ TEGO Z YCZE Z
            CAŁEGO SERCA.POZDRAWIAM GORACO!
            • evaaa Re: będzie dziewczynka!!! :-)))))) 28.06.05, 16:29
              Witam wszystkie mamusie i ich brzusiesmile
              Z wielko przyjemnoscio dolocze sie do was bo tez bede miec dziewczynkesmileJestem
              w 25 tygodniu ciozy a o niuni dowiedzialm sie tydzien temu choc od poczotku
              mialam przeczucie ze bedzie chlopiecsmileObjadlam sie ogorkami kiszonymi jak
              poczulam zapach kapusty kiszonej to az skertu kiszek dostawlam o sledziach juz
              nie wspomne (oczywiscie w occie).U mnie sodziedzi tez mowili mi ze cioza dodala
              mu urody .Wiec u mnie wszystko odwrotnie cioza i jej przebieg wskazuje na
              chlapca a ma byc dziewczynka .Paka_25 zycze Ci za calego serca dziewczynki
              (choc jak bedzie chlopaczek to tez gratuluje rownie mocno ) najwazniejsze zeby
              bylo zdrowe pozdrawiam
              Eva i NIKOLsmile
              • paka25_k Re: będzie dziewczynka!!! :-)))))) 28.06.05, 19:41
                dzieki evaaa! poprawilas mi humor. oczywiscie nie chce przesadzac z ta plcia
                dzidziusia bo najbardziej pragnę tego aby bylo zdrowe ale jednek ta
                dziewuszka.... tak bym chciala.pozdrawiam was mocno!
                • e.kadziela Re: będzie dziewczynka!!! :-)))))) 28.06.05, 20:00
                  Ja też mam wszystkie objawy wskazujące na chłopca: ciąża dodała mi urody (smile,
                  wszystkie kg poszły mi w brzuszek i piersi, nie miałam nudności i nie
                  wymiotowałam ani razu, nie mam też żadnych smaków i zachcianek, a moja ginka
                  mówi, że będzie jednak dziewczynka, bo jak "ogonek" nie wyrósł do tej pory, to
                  raczej już nie wyrośnie smile). Także z tymi objawami to chyba nie ma reguły.
                  Życzę Ci zdrowej, ślicznej dziewczynki!
                  Ewa z Mają w brzuszku
    • mama_patulki Re: będzie dziewczynka!!! :-)))))) 28.06.05, 21:56
      gratulacjesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka