agala1 29.06.05, 12:42 Dziewczyny czy farbujecie włosy w ciąży? Czy słyszałyście coś na temat tego że jest to szkodliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agakra Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 12:59 agala1 napisała: > Dziewczyny czy farbujecie włosy w ciąży? Czy słyszałyście coś na temat tego że > jest to szkodliwe? poszukaj sobie w wyszukiwarce, ten temat na okraglo jest walkowany. Ja farbowalam w 4 miesiacu i bardzo ladnie mi sie zrobily pasemka, Przeciez nie bede chodzic z odrostami na pol glowy Odpowiedz Link Zgłoś
hanna100 Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 13:14 ja tez farbuję, jestem w 7 miesiącu i farbowałam dwa razy, prze porodem zamierzam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
monika9710 Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 13:29 termin mam na wrzesień, 1x robiłam pasemka w marcu, a tydzień temu byłam 2x. wszystko chwyciło, jestem zadowolona, prawdopodobnie przed porodem też pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 15:42 ja wczoraj farbowalam i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa bo na moim etapie (35tc) ma sie juz spory brzuch, ja przy okazji czuje sie ociezala baba , i jeszcze wlosy nie zrobione... zabawnie bylo wczoraj u fryzjera bo zajelo to 4 godziny , myslalam ze zaczne rodzic dlatego ze : facet nakladal mi baleyage , glowa cala w tych sreberkach , brzuch zaczal mi twardniec az bolalo , i to z taka czestotliwoscia ze patrzylam na zegarek zeby jakos uchwycyc te czestotliwosc , ale czas sie prawie nie ruszal , byly bardzo czeste i mocne .Myslalam wtedy no nic tylko zaczne rodzic u fryzjera .miedyz skurczami maly mnie kopal , siedzialam wiec z rozpietymi spodniami.I tak cale 4 godziny jak tam siedzialam , potem na myciiu, strzyzeniu i suszeniu , zastanawialam sie co by bylo gdyby.Szybkie sciaganie srebra z glowy?mycie suszenie , .....a tymczasem by mi np wody odchodzily.. wyobraznia Odpowiedz Link Zgłoś
joannar7 Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 15:51 Jestem w 21 tygodniu ciąży i też farbowałam włosy. Przecież trzeba jakoś wyglądać! Słyszałam, że tylko jakieś silne farby mogą zaszkodzić, ale szampony koloryzujące nie powinny. Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 15:53 moj fryzjer powiedzial ze kobiety w ciazy czesto przychodza i mowia ze lekarz zabronil farbowania skalpu czyli nakladania farby na calosc, tak ze iles jest na skorze.A jesli chodzi o rozmawianie o tych sprawach z lekarzami to kazdy ma swoja teorie . ale wydaje mi sie ze dlugie siedzenie w oparach silnej farby to ani dobre dla matki ani dla dziecka . Odpowiedz Link Zgłoś
czesia74 Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 16:01 To jakies hiper przesady z tym farbowaniem. Moj lekarz sie śmiał gdy spytała sie czy nie zaszkodze dziecku. Poza tym zadbana mamusia, to szczesliwa mamusia, a co za tym idze szczesliwy dzidzius. Czesia Odpowiedz Link Zgłoś