Dodaj do ulubionych

farbowanie włosów w ciąży

29.06.05, 12:42
Dziewczyny czy farbujecie włosy w ciąży? Czy słyszałyście coś na temat tego że
jest to szkodliwe?
Obserwuj wątek
    • agakra Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 12:59
      agala1 napisała:

> Dziewczyny czy farbujecie włosy w ciąży? Czy słyszałyście coś na temat tego że
      > jest to szkodliwe?

poszukaj sobie w wyszukiwarce, ten temat na okraglo jest walkowany. Ja
      farbowalam w 4 miesiacu i bardzo ladnie mi sie zrobily pasemka, Przeciez nie
      bede chodzic z odrostami na pol glowy
    • hanna100 Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 13:14
      ja tez farbuję, jestem w 7 miesiącu i farbowałam dwa razy, prze porodem
      zamierzam jeszcze raz.
    • monika9710 Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 13:29
      termin mam na wrzesień, 1x robiłam pasemka w marcu, a tydzień temu byłam 2x.
      wszystko chwyciło, jestem zadowolona, prawdopodobnie przed porodem też pójdę.
      • aliciap Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 15:42
        ja wczoraj farbowalam i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa bo na moim
        etapie (35tc) ma sie juz spory brzuch, ja przy okazji czuje sie ociezala baba ,
        i jeszcze wlosy nie zrobione...
        zabawnie bylo wczoraj u fryzjera bo zajelo to 4 godziny , myslalam ze zaczne
        rodzic smile dlatego ze : facet nakladal mi baleyage , glowa cala w tych
        sreberkach , brzuch zaczal mi twardniec az bolalo , i to z taka czestotliwoscia
        ze patrzylam na zegarek zeby jakos uchwycyc te czestotliwosc , ale czas sie
        prawie nie ruszal , byly bardzo czeste i mocne .Myslalam wtedy no nic tylko
        zaczne rodzic u fryzjera .miedyz skurczami maly mnie kopal , siedzialam wiec z
        rozpietymi spodniami.I tak cale 4 godziny jak tam siedzialam , potem na myciiu,
        strzyzeniu i suszeniu , zastanawialam sie co by bylo gdyby.Szybkie sciaganie
        srebra z glowy?mycie suszenie , .....a tymczasem by mi np wody odchodzily..
        wyobrazniawink
    • joannar7 Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 15:51
      Jestem w 21 tygodniu ciąży i też farbowałam włosy. Przecież trzeba jakoś
      wyglądać! Słyszałam, że tylko jakieś silne farby mogą zaszkodzić, ale szampony
      koloryzujące nie powinny.
      • aliciap Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 15:53
        moj fryzjer powiedzial ze kobiety w ciazy czesto przychodza i mowia ze lekarz
        zabronil farbowania skalpu czyli nakladania farby na calosc, tak ze iles jest na
        skorze.A jesli chodzi o rozmawianie o tych sprawach z lekarzami to kazdy ma
        swoja teorie .
        ale wydaje mi sie ze dlugie siedzenie w oparach silnej farby to ani dobre dla
        matki ani dla dziecka .
    • czesia74 Re: farbowanie włosów w ciąży 29.06.05, 16:01
      To jakies hiper przesady z tym farbowaniem. Moj lekarz sie śmiał gdy spytała
      sie czy nie zaszkodze dziecku. Poza tym zadbana mamusia, to szczesliwa mamusia,
      a co za tym idze szczesliwy dzidzius.

Czesia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka