Dodaj do ulubionych

Czy to prawda?????????????

07.07.05, 14:09
Witajcie Dziewczyny. Jestem z Olsztyna i wlasnie sie dowiedzialam, ze w
Szpitalu Miejskim lekarze sa "nastawieni" na porod silami natury. A co
bedzie, jesli nie dam rady urodzic normalnie i w trakcie porodu okaze sie, ze
trzeba wykonac cc? Jestem w 35 tygodniu i nastawilam sie juz na Szpital
Miejski (8 lat temu mialam tam cesarke z powodu zwezonej miednicy i polozenia
miednicowego)i bardzo sobie ten szpital chwale. Chyba, ze polecacie mi inny
szpital. Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • saskiaplus1 Re: Czy to prawda????????????? 07.07.05, 14:45
      Ja też zamierzam rodzić w miejskim i też mnie różni straszą, że mi tam nie
      zrobią cesarki choćby dziecko siedem kilo ważyło... Myślę, że należy to włożyć
      między inne "straszne historie specjalnie dla ciężarnych". Fakt, że szpital ten
      jest nastawiony na naturalne porody jest dla mnie akurat zaletą, ale jestem
      pewna, że w razie potrzeby lekarze zrobią wszystko, co konieczne, z cesarskim
      cięciem włącznie. Natomiast mam nadzieję, że nie będą się z tą cesarką bez
      sensu spieszyć, jak to się zdarzyło kiedyś mojej znajomej w innym szpitalu.
      Co do innych szpitali - jeśli wolisz raczej cesarkę "na wszelki wypadek", to
      wybierz się do wojewódzkiego, tam podobno lekarze są w tym "szybsi". Dla mnie
      to nie zaleta, ale dobrze, że jest wybór.
      • rubensowa1 Re: Czy to prawda????????????? 07.07.05, 15:08
        Dzieki za odpowiedz. Mysle, ze masz racje z tym "straszeniem". Jednak kazdy ma
        swoje zdanie i ja zostane przy Miejskim. Moze sie spotkamy na porodowce bo
        widze, ze tez zblizasz sie ku koncowi? Pozdrawiam.
        • saskiaplus1 Re: Czy to prawda????????????? 07.07.05, 15:19
          Niewykluczone, że się spotkamy, ale chyba forumowiczki powinny mieć jakiś tajny
          znak (typu: "Kielecki Przegląd Ekonomiczny" pod pachą), po którym by się
          poznawaływink). Jak trafimy na jedną salę, to na pewno w końcu się dogadamy, że
          zaglądamy na to samo forum.
          • rubensowa1 Re: Czy to prawda????????????? 07.07.05, 15:26
            Tak, albo dawniejsze "Skandale", hahaha. Jestem ciekawa czy damy rade trzymac
            te gazety pod pacha, jesli bedziemy strasznie obolale???? A nie wiesz czy w
            Miejskim daja zzo do psn?
            • saskiaplus1 Re: Czy to prawda????????????? 07.07.05, 15:37
              Hm, z mojej świeżej wiedzy wynika, że jak trzeba, to dają. Ale nie wszystkim -
              trzeba albo cierpieć tak, że zanika współpraca z personelem medycznym, albo się
              stanowczo domagać. Moja znajoma rodziła tam jakiś miesiąc temu (dostała
              znieczulenie) i zacytowała mi lekarza, który na pytanie, czemu ta babka w
              sąsiedniej sali tak wrzeszczy, czyżby nie dostała znieczulenia,
              odpowiedział: "Jakbyśmy tak wszystkim dawali, to byśmy poszli z torbami".
              Trochę ich rozumiem - cholerne limity... Swoją drogą ja na razie planuję bez
              znieczulenia (może w wodzie się uda?), ale to się zobaczy w praniu.
              Co do gazet pod pachą, masz rację - jak będziemy obolałe, to chyba nic nie
              potrzymamy, trzeba by raczej te tajne znaki jakoś wcześniej umieszczać sobie na
              czole, ale co wtedy z ich tajnością...wink
              P.S. Tęsknię za "Skandalami"... mój brat kupował je kiedyś regularnie, bo tam
              drukowali aktualną listę przebojów Trójki!
              • rubensowa1 Re: Czy to prawda????????????? 07.07.05, 21:19
                No to teraz mnie wystraszylas... Ja nie wiem dlaczego, ale nastawilam sie
                psychicznie na cesarke. Moze dlatego, ze juz ja mialam i ze mam zwezona
                miednice? Chociaz moj lekarz prowadzacy powiedzial mi, ze to wcale nie musi byc
                cc - zwlaszcza, ze dzidzia ulozyla sie juz glowka do dolu.Cholernie sie boje, a
                najbardziej tego, ze beda kazali mi normalnie rodzic, a w trakcie porodu okaze
                sie, ze trzeba uzyc kleszczy....Jak sprawdzic czy moja miednica nie jest za
                waska na psn? Moze panikuje, ale to jest bardzo oczekiwane przez nas dziecko i
                nie chcialabym, zeby cos bylo nie tak.
                • saskiaplus1 Re: Czy to prawda????????????? 08.07.05, 10:41
                  Coś Ty, nie stresuj się. O ile mi wiadomo, przed porodem mierzy się miednicę,
                  żeby wykluczyć niewspółmierność porodową, czyli sprawdza się, czy dziecko Ci
                  przejdziesmile Myślę, że tak będzie, tym bardziej, że pewnie nie omieszkasz
                  powiadomić lekarzy o kłopotach z poprzednim porodem. Jeśli więc będzie możliwy
                  poród naturalny, jak mówi Twój lekarz, to chyba dobrze?
                  Co do kleszczy, to chyba już używa się ich dość rzadko, ale nawet jeśli, to nie
                  jest to podobno takie groźne - znam parę osób, które tak się urodziły, miewają
                  się świetnie a ich matki nie mają traumy poporodowej. Mimo, że rodziły 30 lat
                  temu, a wtedy medycyna nie była jeszcze tak rozwinięta...
          • e_r_i_n Re: Czy to prawda????????????? 07.07.05, 23:27
            Ja jestem po porodzie w Miejskim (w pazdzierniku 2005). W zeszlym roku poznalam,
            dzieki forum, dziewczyne, ktora rodzila w porodowce na przeciwko mojej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka