Dodaj do ulubionych

przezierność

27.07.05, 16:53
Nie byłam na usg zeby zbadac przezierność Moj lekarz (nie jestem zadowolona z
jego prowadzenia ciazy i wlasnie za chwile zmieniam) nawet slowem o tym nie
wspomnial No i zaczelam sie zamartwiac bo juz za pozno-18 tydz Czy ktoras z
Was tez nie zrobila?
Obserwuj wątek
    • gosia19766 Re: przezierność 27.07.05, 21:04
      Cześć,

z tego co pamiętam to przezierność robi się w około 12 tygodnia.
      Ale się nie przejmuj, że nie zrobiłaś, są inne "markery" podczas badania usg,
      które bierze się pod uwagę nawet w późniejszym okresie ciąży.

pozdrowienia
    • sonatka1 Re: przezierność 27.07.05, 21:53
      Uważam , że nie powinnas sie martwić! jest z pewnościa wiele kobiet, które nie
      miały robionego tego badania. Fakt teraz jest juz za późno! Ale pomyśl nawet
      gdybyś miała zerobione tobadanie iwyszła by dość wysokie to co bys zrobiła
      usunęła? - nie sądzę. Więc głowa do góry, nie wolno Ci się martwić tylko myśleć
      pozytywnie. A jeśli koniecznie chcesz jakieś badania w tym kierunku to
      wykonajtest papa.
      pozdrawiam
    • panda20031 Re: przezierność 27.07.05, 21:57
      Ja teoretycznie robiłam, ale okazało się, że mój lekarz źle to zmierzył, więc w
      sumie to tak jak bym nie robiła... W 20-22 tyg. zrób u dobrego specjalisty usg
      połówkowe, ono jest najbardziej miarodajne i najważniejsze w całej ciąży z
      punktu widzenia wykrycia różnych wad. Moje Nt w 12 tyg. było 2,4 czyli na
      granicy normy więc się denerwowałam, a potem dobry specjalista orzekł, że to
      napewno nie nt... Usg w 22 tyg. u dr Roszkowskiego wyszło dobrze, więc juz
      jestem spokojniejsza. Więc nie żałuj kasy na dobre usg połówkowe. Pozdrawiam
    • nina78 Re: przezierność 28.07.05, 08:45
      Podczas badania zapytalam lekarza, czy moze zbadac przeziernosc, to mi
      powidzial, ze za duzo czytam sad Maluszek sie chowal, wiec za bardzo nie bylo go
      jak zmierzyc. Poza tym sprzet ma chyba kiepski. Jutro ide do innego gina (z
      lepszym sprzetem) na USG. Jestem na przelomie 12 i 13 tygodnia. W zasadzie robie
      to tylko dla wlasnego spokoju, poza tym od dawna chodzila mi po glowie dodatkowa
      konultacja u innego gina. A tym, ze nie robilas przeziernosci sie nie martw.
      Tak, jak pisaly dziewczyny, bedzie jeszcze USG polowkowe. Spokojnie.
      Pozdrawiam,
      Nina
      • lilu27 Re: przezierność 29.07.05, 13:04
        dziekuje dziewczyny Nie ma to jak Wasze pocieszanie Za dwa tyg ide na usg
        polowkowe to bedzie 20 tydz. i zobaczymy Pozdrawiam Was serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka