gosia19766 27.07.05, 21:52 a jaki miałyście najwyższy poziom leukocytów w ciąży? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajtanka Re: leukocyty poziom 27.07.05, 21:59 Ja miałam 17 tys , ale byłam przeziębiona i dlatego tak dużo, po wyzdrowieniu poziom mi wrócił do normy tzn ok 10 Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
panda20031 Re: leukocyty poziom 27.07.05, 22:02 Ja cały czas (tzn. w ciązy) mam ok. 14-15 tys. i moj gin też nad tym ubolewa, twierdzi że to też może wpływać na obniżanie poziomu hb. Nic mu na to nie poradzę, zęby mam wyleczone i inna infekcja też chyba nie wchodzi w grę. Może taka moja uroda Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk3 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 07:50 Tak normalnie, kiedy nic sie nie dzieje to '0'. Ostatnio dla odmiany złapałam jakieś bakterie i było 25! Ale już wyleczone) Kasia i leń Odpowiedz Link Zgłoś
lodziasta Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:04 Poziom leukocytów 0???!!! Ło matko... Ja mam od 12 do 16 tysięcy, mój lekarz wogóle nie patrzy na to. Stwierdził, że ten wynik w ciąży jest niewiarygodny i nie zawsze świadczy o infekcji. Moja koleżanka będąc w ciąży przy poziomie ok. 15 tys. bez żadnych objawów infekcji była leczona antybiotykami, które nie dość, że poziomu nie obniżyły, to jeszcze powodowały wymioty i biegunkę - koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk3 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:14 Może i nie zawsze - zgoda - ale może świadczyć o infekcji. Dlatego nie bierze się antybiotyków tylko na podstawie podwyższonych leukocytów, tylko należy zrobić posiew moczu i sprawdzić, czy bakterie są, jakie i zrobić antybiogram, żeby lekarz wiedział na jaki lek są one wrażliwe. Nie wiem jak ty ale ja nie ignoruje takich sygnałów, wmawiając sobie, że przecież nie zawsze złe wyniki świadczą o infekcji. Wykonanie badań nikomu nie zaszkodzi a jeśli okazuje się, że były potrzebne to tylko się cieszyć! Kasia i leń Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:24 niektóre dziewczyny piszą o leukocytach w moczu a niektore we krwi, nie wiem czy zauważyłyście ))) ? Odpowiedz Link Zgłoś
lodziasta Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:29 Heh, teraz rozumiem skąd to 0 u koleżanki. Widząc poziomy podawane w tysiącach byłam pewna, że mówimy o krwi. Pozdrawiam)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk3 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:36 No to sobie podyskutowałyśmy))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk3 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:38 Nie no.....0 leukocytów we krwi - chyba bym sie troche zmartwiła))))))))) ))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 11:28 16 tys. w czasie porodu 23 tys a po porodzie 25 tys Odpowiedz Link Zgłoś
myfa80 Re: no tak kriwnki białe... a nie leukocyty :) 28.07.05, 13:38 hematolog powiedzial mi ze w ciazy norma dla kobiet jest 20 tysa 10 tys kazal sie wogole nie przejmowac w okresie ciazy organizm "wariuje" byle co i sie broni jak jest powyzej 25 tys trzeba wtedy zaczac sie martwic powaznie juz.... Odpowiedz Link Zgłoś
myfa80 Re: no tak kriwnki białe... a nie leukocyty :) 28.07.05, 13:39 dodam jeszcze ze w ciazy w moczy leukocyty to norma gdzies musi ten nadmiar wyjsc bac trzeba sie powwaznie jak sa w moczy bialka albo cukier.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lodziasta Re: no tak kriwnki białe... a nie leukocyty :) 28.07.05, 13:52 Chciałam zauważyć, że krwinki białe i leukocyty to jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ola2811 Re: no tak kriwnki białe... a nie leukocyty :) 29.07.05, 08:18 Poziom leukocytów we krwi w ciązy może być podwyższony , ale w moczu powyżej 20 świadczy o infekcji. Sama miałam infekcję dróg moczowych prze większą cęść ciązy. Raz miałam taki poziom leukocytów, że nie można bylo ich policzyć - pole widzenia lekko usiane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś