Dodaj do ulubionych

leukocyty poziom

27.07.05, 21:52
a jaki miałyście najwyższy poziom leukocytów w ciąży?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kajtanka Re: leukocyty poziom 27.07.05, 21:59
      Ja miałam 17 tys , ale byłam przeziębiona i dlatego tak dużo, po wyzdrowieniu
      poziom mi wrócił do normy tzn ok 10
      Pozdrawiam smile))
    • panda20031 Re: leukocyty poziom 27.07.05, 22:02
      Ja cały czas (tzn. w ciązy) mam ok. 14-15 tys. i moj gin też nad tym ubolewa,
      twierdzi że to też może wpływać na obniżanie poziomu hb. Nic mu na to nie
      poradzę, zęby mam wyleczone i inna infekcja też chyba nie wchodzi w grę. Może
      taka moja uroda smile
      • kasikk3 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 07:50
        Tak normalnie, kiedy nic sie nie dzieje to '0'. Ostatnio dla odmiany złapałam
        jakieś bakterie i było 25! Ale już wyleczonesmile)
        Kasia i leń
        • lodziasta Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:04
          Poziom leukocytów 0???!!! Ło matko...

Ja mam od 12 do 16 tysięcy, mój lekarz wogóle nie patrzy na to. Stwierdził, że ten wynik w ciąży jest niewiarygodny i nie zawsze świadczy o infekcji. Moja koleżanka będąc w ciąży przy poziomie ok. 15 tys. bez żadnych objawów infekcji była leczona antybiotykami, które nie dość, że poziomu nie obniżyły, to jeszcze powodowały wymioty i biegunkę - koszmar.
          • kasikk3 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:14
            Może i nie zawsze - zgoda - ale może świadczyć o infekcji. Dlatego nie bierze
            się antybiotyków tylko na podstawie podwyższonych leukocytów, tylko należy
            zrobić posiew moczu i sprawdzić, czy bakterie są, jakie i zrobić antybiogram,
            żeby lekarz wiedział na jaki lek są one wrażliwe. Nie wiem jak ty ale ja nie
            ignoruje takich sygnałów, wmawiając sobie, że przecież nie zawsze złe wyniki
            świadczą o infekcji. Wykonanie badań nikomu nie zaszkodzi a jeśli okazuje się,
            że były potrzebne to tylko się cieszyć!

Kasia i leń
            • ola2811 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:24
              niektóre dziewczyny piszą o leukocytach w moczu a niektore we krwi, nie wiem czy
              zauważyłyście smile))) ?
              • lodziasta Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:29
                Heh, teraz rozumiem skąd to 0 u koleżanki. Widząc poziomy podawane w tysiącach byłam pewna, że mówimy o krwi.

Pozdrawiamsmile))
                • kasikk3 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:36
                  No to sobie podyskutowałyśmysmile)))))))))

• kasikk3 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 08:38
                  Nie no.....0 leukocytów we krwi - chyba bym sie troche zmartwiłasmile)))))))))
                  wink)))))))))))))))
    • magdek2 Re: leukocyty poziom 28.07.05, 11:28
      16 tys. w czasie porodu 23 tys a po porodzie 25 tys smile
    • magdek2 no tak kriwnki białe... a nie leukocyty :) 28.07.05, 11:30

• myfa80 Re: no tak kriwnki białe... a nie leukocyty :) 28.07.05, 13:38
        hematolog powiedzial mi ze w ciazy norma dla kobiet jest 20 tysa 10 tys smile
        kazal sie wogole nie przejmowac w okresie ciazy organizm "wariuje" byle co i
        sie broni smile jak jest powyzej 25 tys trzeba wtedy zaczac sie martwic powaznie
        juz....
        • myfa80 Re: no tak kriwnki białe... a nie leukocyty :) 28.07.05, 13:39
          dodam jeszcze ze w ciazy w moczy leukocyty to norma gdzies musi ten nadmiar
          wyjsc winkbac trzeba sie powwaznie jak sa w moczy bialka albo cukier..
          pozdrawiam
      • lodziasta Re: no tak kriwnki białe... a nie leukocyty :) 28.07.05, 13:52
        Chciałam zauważyć, że krwinki białe i leukocyty to jedno i to samo.
        • ola2811 Re: no tak kriwnki białe... a nie leukocyty :) 29.07.05, 08:18
          Poziom leukocytów we krwi w ciązy może być podwyższony , ale w moczu powyżej 20
          świadczy o infekcji. Sama miałam infekcję dróg moczowych prze większą cęść ciązy.
          Raz miałam taki poziom leukocytów, że nie można bylo ich policzyć - pole
          widzenia lekko usiane.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka