Dodaj do ulubionych

Brak śluzu płodnego- nie zajde w ciąże?

28.07.05, 08:15
Dziewczyny,
Obserwuje swoje cykle i niestety nie zauwazam śluzu płodnego (tzw. jajko
kurze). Mam natomiast ten sluz, ktory wystepuje po fazie plodnej czyli gesty
i bialy. Czy nie majac sluzu plodnego oznacza, ze nie zajde w ciaze? Jak to
jest. Plis o rade.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: Brak śluzu płodnego- nie zajde w ciąże? 28.07.05, 08:23
      a gdzie sprawdzasz ten sluz plodny?
      powinnas gleboko, przy samej szyjce macicy. jesli masz go malo to kup kaspulki
      wiesiolka. poprawia on sluzsmile
      • pelargonia3 Re: Brak śluzu płodnego- nie zajde w ciąże? 28.07.05, 09:04
        Aha, a wiec to tak sie sprawdza. Ale ze mnie żołto-dziób. Ja sprawdzałam to, co
        było na majtkach (sory za dosłownośc ale nie wiedziałam jak to inaczej można
        wyjaśnić).
        • monias3 Re: Brak śluzu płodnego- nie zajde w ciąże? 28.07.05, 10:33
          wystarczy dotknąć okolicy ujścia pochwyi czystymi palcami -powinien być
          wyczuwalny, nie musisz sięgać tak głęboko. SZczerze mówiąc, pierwsze
          słyszę,żeby trzeba było aż "wygrzebywać" z go z okolicy szyjki.Przeciez on i
          tak spływa...
          No ale pewnie co każdy to inne matody.
          • pimpek_sadelko Re: Brak śluzu płodnego- nie zajde w ciąże? 28.07.05, 10:36
            monias3 napisała:

> wystarczy dotknąć okolicy ujścia pochwyi czystymi palcami -powinien być
            > wyczuwalny, nie musisz sięgać tak głęboko. SZczerze mówiąc, pierwsze
            > słyszę,żeby trzeba było aż "wygrzebywać" z go z okolicy szyjki.Przeciez on i
            > tak spływa...
            > No ale pewnie co każdy to inne matody.
            to jeszcze musisz sie pouczyc troszkesmile
            malo tego, ze z okloic szyjki to robi sie to dwoma paluszkami a sprawdza sie
            tylko ten sluz, ktory jst miedzy nimismile
            tak to jest w nprsmile
            • calico Re: Pimpek +monia 28.07.05, 10:55
              Obie macie racjęsmile)) W npr jest i tak i tak z badaniem śluzu. Są babki, które
              bez problemu zaobserwują płodny śluz na bieliźnie, a są "skąpe" przypadki, które
              muszą się obserwować "wewnętrznie".
              • monias3 Re: Pimpek +monia 28.07.05, 11:16
                i się wyjasniło...Pimpku tez się musisz douczyć, hi, hi, hi.
                Dziękuję Calico za info.
                • pimpek_sadelko Re: Pimpek +monia 28.07.05, 11:43
                  monias3 napisała:

> i się wyjasniło...Pimpku tez się musisz douczyć, hi, hi, hi.
                  > Dziękuję Calico za info.

hihihismile
                  moj "nauczyciel" npr ( wykwalifikoany) mowi, ze tylko ocena sluzu z szyjki jest
                  wiarygodna. bic sie nie bede, ale dokladne dane staja sie o niebo cenniejsze
                  jak chesz ciazy uniknacsmile
                  hihihismile
                  • monias3 :)))) 28.07.05, 11:53
                    a ja sie tez bić nie zamierzam, w końcu skoro mówi to nauczyciel npr...widać
                    dla niektórych taka metoda jest bardziej wskazana. MI w zupełności
                    wystarczają "okolice ujścia".
                    Pozdrawiam Pimpkusmile
      • espressoo Re: Brak śluzu płodnego- nie zajde w ciąże? 28.07.05, 10:58
        Ja nie miałam i jestem w 7 tygodniu i to po pierwszej próbie.
        Nie martw sie i działajsmile)))
    • dodadada Re: Brak śluzu płodnego- nie zajde w ciąże? 28.07.05, 10:42
      Ja ci napisze coś innego niż dziewczyny, być może to nie ma z tobą żadnego
      związku, ale a nuż. W rodzinie mojej przyjaciółki było małżeństwo które przez
      kilka lat próżno starało się o dziecko, żadne badania i leczenia nic nie
      dawałay. Ta dziewczyna zaczęła się bardzo dokładnie obserwować (nie wiem czy
      problem tam nie był też ze śluzem i być może coś jeszcze) - ale naprawdę
      szczegółowo i doszli do tego że ona jest raptem zdolna do zapłodniena przez 2
      góra 3 godziny w cyklu, kiedy ten moment ndchodził dzwoniła do męża do pracy,
      ten biegiem jechał do domu - w ten sposób dorobili się dwóch dorodnych synów.
      teraz jest ona już po 40-e, ale o ironio wpadła i będą mieć trzeciego
      dzidziusia. Pozdrawiam Dorota
      • olek771 Re: Brak śluzu płodnego- nie zajde w ciąże? 28.07.05, 11:04
        Witaj, faktycznie, czasem śluzu nie ma tyle, że widać go bez problemu "na
        zewnątrz". Dobrym badaniem wtedy jest sprawdzenie, czy jest on obecny przy
        ujściu szyjki macicy. Poza tym - jak podają książki do npr - ważne jest Twoje
        odczucie ("ślisko, wilgotno" w okresie okołoowulacyjnym), a potem "sucho".Co
        jeszcze-śluzu wcale nie musi być dużo, żeby zajść w ciążę. Ważniejsza jest jego
        jakość niż ilość.A na pocieszenie - przykład: znajoma pani, stosująca npr
        zaszła niespodziewanie (ale "chcianie") w ciążę z bliźniakami. Była po
        poronieniu, lekarz kazał jeszcze odczekać, więc ona dokładnie obserwowała i
        współzyła tylko w okresie przed pojawianiem się śluzu (wiem, że okres płodności
        przedowulacyjnej nie jest okresem na 100% pewnym).I zaszła w ciążę, bo
        wystarczyła ta ilość śluzu, który był w szyjce, a nie dało się go jeszcze
        zaobserwować na zewnątrz ani przy pomocy badania szyjki.Pozdrawiam.
        • magdulka26 Re: Brak śluzu płodnego- nie zajde w ciąże? 28.07.05, 12:15
          Ja tez miałam problem z tym sluzem.Nawet przy szyjce nie był taki jak
          powinien,był za gęsty poprostu.Od 1 dc do owulacjji brałam olej z wiesiołka 5
          kapsułek dziennie ,poprawa był w 2-gim cyklu .
    • ikw1 Re: Brak śluzu płodnego- nie zajde w ciąże? 28.07.05, 14:17
      ja eż myślałam ze nie mam owulacji bo nie było sluzu płodnego w efekcie 41tc5d
      i
      spróbuj wiesiołka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka