Dodaj do ulubionych

Ból zęba w 34 tc

29.07.05, 09:44
Czy któraś z was miała kłopoty z zębami w ciązy. Ja borykam się ze zgorzelą od
trzech miesięcy i od wczoraj mam wrażenie (po wizycie u dentysty) że chyba
dłużej nie wytrzymam. Czy któraś z was brała jakieś antybiotyki bądż też inne
leki na zapalenie albo zgorzel. Ja bardzo boję się leków w ciązy ale może nie
być innego wyjścia sad(
Obserwuj wątek
    • agi4 Re: Ból zęba w 34 tc 29.07.05, 10:10
      jak bolał mnie ząb to poszłam do dentysty, powiedziałam ze jestem w ciąży wiec
      kwesta zdjecia zeba odpadała, ale znieczulenie normalnie dostałam a ząbka mam
      naprawionego.
      Mój gin powiedział ze musze dbac o zeby w czasie ciąży bo pozniej strasznie
      szybko moga mi sie psuc, leczenie jest dozwolone,leki również, ale własnie leki
      powinnas skonsultowac ze swoim ginekologiem prowadzącym, powodzenia
      Agi
    • survvivve Re: Ból zęba w 34 tc 29.07.05, 10:35
      koniecznie zrób ten zab...takie powazne stany moga żle wpływac na
      dziecko...powodzenia
      • astra11 Re: Ból zęba w 34 tc 29.07.05, 11:53
        problem w tym że tego żęba nie można zamknąć bez przyjęcia antybiotyków bo w nim
        jest stan zapalny, w tym cały problem
        • onom Re: Ból zęba w 34 tc 29.07.05, 12:09
          musisz skontaktować sie z dobrym dentystą - on powinien wiedzieć co robić. Są
          lekarstwa które pozwalają "przeczekać" do czasu porodu i wówczas podjąć
          odpowiednie kroki. Umów się na wizytę, niech najpierw Ci powie co zastosuje,
          poda nazwę lekarstwa a Ty dla pewności mozesz jeszcze skonsultować to ze swoim
          gin. Ja na szczęscie wyleczyłam wszystkie zęby jeszcze przed zajściem w ciąże,
          ale przyjaciółka borykala się właśnie z takimi problemami i jakoś udało sie je
          rozwiązać
    • basiaikrzys Re: Ból zęba w 34 tc 29.07.05, 12:14
      Jezeli nawet jest zgorzel to nie ma koniecznosci antybiotyku sa lekarstwa,
      które dentysta aplikuje do chorego kanalu (np. biopulp lub inne w zaleznosci od
      metod i lekarza)wedlug mnie 3 miesiace leczenia to bardzo dlugo! Moze zmien
      dentyste.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka