Dodaj do ulubionych

za duża beta HCG?

01.08.05, 19:38
dziewczyny pomóżcie mi proszę, zrobiłam sobie dzis beta HCG i wynik mi
wyszedł 75 300,43!!! nie wiem kompletnie co mam o tym myśleć bo to chyba
stanowczo za dużo , co oznacza taka ilość, tydzień ciąży to prawdopodobnie
10, strasznie się denerwuje tym wynikiem a moja gin nie odbiera kom,
chciałabym wiedzieć tylko co to oznacza
pomóżcie bo oszaleje
Obserwuj wątek
    • maruda79 Re: za duża beta HCG? 01.08.05, 19:54
      Tu masz normy bety na 10 tydz:
      Normy beta-HCG mlU/ml
      tydzien 8 - 12
      25,700 - 288,000

Bete masz chyba w normie. Jak chcesz przesle Ci te normy w mailu. Bo niestety
      nie daja sie ładnie wkleic. A beta wyzsza moze wskazywac na blizniaki.
      Pozdrawiam.

• maruda79 Re: za duża beta HCG? 01.08.05, 19:55
      A kiedy mialas ostatnia miesiaczke? Jesli to poczatki - 1 m-c to moze to
      blizniaki smile Nie denerwuj sie smilena pewno wszystko ok smile
    • kate-bie Re: za duża beta HCG? 01.08.05, 19:55
      A nie masz na wyniku wartości odniesienia? U mnie dla ciąży 7-11 tygodnia:
      20 900 - 291 000. A więc chyba jest OK
      • maruda79 Re: za duża beta HCG? 01.08.05, 19:59
        smile mi sie cos wydaje ze majka05 zna normy bety na dany tc i cos jej nie
        pasuje... Moze jest dopiero na poczatku i stad zaskoczyla ja beta odpowiednia
        dla 10 tygodnia ciazy? smile Majka nie panikuj tylko daj znac co i jak
    • pimpek_sadelko Re: za duża beta HCG? 01.08.05, 20:00
      nie rozumiem po co ktos robi na wlasna reke badania, krtorych potem nie umie
      wykorzystac!
      masz dobra bete. a lekarke popros o cos na nerwy.
      • maruda79 Re: za duża beta HCG? 01.08.05, 20:09
        smile Dlaczego pimpek naskakujesz na dziewczyne? Wg mnie jej beta jest
        nieadekwatna do tc w ktorym sie znajduje i stad jej niepokoj.
        • pimpek_sadelko Re: za duża beta HCG? 01.08.05, 20:15
          maruda79 napisała:

> smile Dlaczego pimpek naskakujesz na dziewczyne? Wg mnie jej beta jest
          > nieadekwatna do tc w ktorym sie znajduje i stad jej niepokoj.
          nie naskakuje. po prostu nie rozumiem skad ten owczy ped do laboratoroiw na
          badania, z ktorymi nie wie sie co potem zrobic... pardon! czesc madrych inaczej
          kobiet uwaza, ze wystarczy zapyttac na forum i super....!czy naprawde nie
          widzisz, ze to niebezpieczna i glupia taktyka? badania zleca lekarz, jesli
          doktor zlecil, to zinterpretuje. martwic sie za mam neta: rozumiem, ale martwic
          sie tym, ze super rosnie? wybacz....
          hcg przyrasta osobniczo, po drugie normy sa tak rozpiete, ze szok... malo
          lekarzy potrafi po podanym wyniku powiedziec, ktory to tc... i nie dlatego ze
          sa glabami a dlatego, ze to jest niewiarygodny sposob na okreslanie wieku ciazy!
          a moze dziewczyna ma ciaze blizniacza dwujajowa? moze miec wtedy hcg
          kosmiczne... a moze taki ma organizm i tak on produkuje ten hormon? tego nie
          wie nikt, nawet 100 lekarzy jej tego nie powioe a co dopiero panny z foruym!
          blagam o rozsadek... popatrz... teraz ona sie martwi.... kurde i za chiny
          ludowe nie wiem czym!
          • maruda79 Re: za duża beta HCG? 01.08.05, 20:21
            smile Wiesz ja nie chce tej dziewczyny oceniac. Zwlaszcza wirtualnie. Sa rozne
            sytuacje. A pewnie dziewczyna nie wie co to oznacza ze hcg jest wyzsze niz
            przewiduje norma dla danego tc i stad sie martwi. Masz racje ze to
            nieodpowiedzialne kierowac sie zamiast zaleceniami lekarza sugestiami z forum.
            Jednak napisala ze nie moze sie do swojego gina dodzownic... Pozdrawiam smile
            • majka05 Re: za duża beta HCG? 02.08.05, 11:21
              juz wiem ze wszystko w porzadku dodzwonilam sie do lekarza, dziki za pomoc, a
              tym co sie mnie czepiaja tlumacze ze poprostu trafilam na bledne normy w
              internecie jak odkopie to podam adres, ale tam bylo napisane ze beta ok 12 tyg
              ciazy nie powinna przekraczac 5000, a generalnie jest przeciez wtedy najwyzsza
              pozdrawiam i tym ktorzy probowali mi pomoc dziekuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka