Dodaj do ulubionych

Dziwny ból

20.08.05, 17:19
Dziewczyny czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć czy taki ból który odczuwam
jest typowy dla początku ciąży. Boli mi sam dół aż po krocze.Szczerze mówiąc
to najbardziej dokucza mi właśnie w okolicy krocza. nie jest to mocny ból ale
strasznie upierdliwy. Czy to jest normalne czy może sygnalizuje jakiś problem
z szyjką?
Będę wdzięczna za poradę

• novanka Re: Dziwny ból 20.08.05, 17:50
      Taki kłujący? Tak jakby w środku, ale w bliżej nieokreślonym miejscu? Ja miewam
      takie bóle i pojęcia nie mam co to jest. Również czekam na jakieś odpowiedzi.
      • nie_mama Re: Dziwny ból 20.08.05, 18:49
        Dokładnie taki. Troszkę też bolą uda wokół krocza. Moja siostra która rodziła 9
        m-cy temu mówi,że też tak miała ale w wyższej ciąży i nikt na forum jej wtedy
        nie odpowiedział z jakiego powodu jest ten ból. W takim razie to chyba
        normalne.Ale dobrze by było by ktoś doświadczony wypowiedział się na ten temat.
        A w którym Ty jesteś tygodniu?
        • novanka Re: Dziwny ból 20.08.05, 18:51
          Wczoraj zaczął się 9. Ale ten ból miałam tak z tydzień temu.
          • nie_mama Re: Dziwny ból 20.08.05, 18:56
            A byłaś już u lekarza? bo ja ciągle czekam w obawie,że to za wcześnie. Dziś
            zaczą się 6 tydzień.
    • magdulka26 Re: Dziwny ból 20.08.05, 18:57
      Nie przypominam sobie takiego bólu z początków ciąży.Teraz owszem, czuje kłucia
      i pobolewania ale to juz 40 tc.Może skonsultuj to z lekarzem.
    • novanka Re: Dziwny ból 20.08.05, 19:04
      Byłam u lekarza w 6 tyg, ponieważ poprzednią ciążę poroniłam. W zeszłym
      tygodniu byłąm na kolejnej wizycie ale kompletnie zapomniałam o ten ból zapytać.
      • nie_mama Re: Dziwny ból 20.08.05, 19:12
        Przykro mi z powodu poprzedniej ciąży. dreszcz mnie przelatuje jak słysze o
        poronieniu bo strasznie się tego boję. O tą ciąże walczyliśmy z Mężem 4,5 roku
        i boję się,że jeśli tą poronię to już drugi taki cud się nie zdarzy.

Chyba zadzwonię do lekarza.Może On mnie uspokoi.
        • magdulka26 Re: Dziwny ból 20.08.05, 19:15
          nie_mamo zadzwoń do lekarza ,mam nadzieję ze to nic powaznego ,daj znać jak
          będziesz coś wiedzieć.Trzymam kciuki za maleństwo smile)
        • novanka Re: Dziwny ból 20.08.05, 19:17
          Nie martw się na zapas, bo złe myśli przywołują złe wydarzenia. Ja usiłuję
          myśleć pozytywnie, chociaż od tygodnia jestem na zwolnieniu z powodu plamień.
          Odkleił się kawałek kosmówki i zrobił się krwiak. Teraz muszę czekać, aż się
          wchłonie. Boję się strasznie, ale cały czas mam nadzieję, że będzie dobrze.
          Odpędzam złe myśli, jak tylko mogę. Trzeba by nastawionym pozytywnie. Jak się
          czegoś dowiesz o tym bólu to daj znać! Pozdrawiam,
          • annam21 Re: Dziwny ból 20.08.05, 19:21

• astor_82 Re: Dziwny ból 21.08.05, 00:48
              Ja miewam coraz częsciej ale to jakby hmmm....jakby u brzegu szyjki, taki
              krótki ale nagły ból, przeszkadza mi przy siadaniu...
              • norma77 Re: Dziwny ból 21.08.05, 12:20
                Ja też od kilku dni mam taki kłujący ból w pochwie. Nie jest on silny, ale nie
                zbyt przyjemny. Jestem w 19 tc. Ponieważ mam problemy z krótką szyjką i jestem
                przewrażliwiona na każdy dziwny objaw zadzwoniłam wczoraj do mojego lekarza,
                żeby to skonsultować. Mój lekarz powiedział, że jeżeli są to delikatne kłucia
                bez wyraźnych skurczów podbrzusza to wszystko jest w porządku. Podobno wynika
                to z rozciągania się wiązadeł. Ale mimo wszystko kazał mi kupić ASPARGIN-magnez
                (w aptece bez recepty) i brać 3 razy dziennie po jednej tabl. i oczywiście, ze
                względu na moje "problemy szyjkowe", każdą wolną chwilę leżeć.
                A tak już na marginesie- oszczędzajcie się dziewczyny! Ja byłam to tej pory
                bardzo aktywna no i pewnie stąd te problemy. Ciąża to nie kalectwo, ale
                forsować się też nie można!
                • agnicha43 Re: Dziwny ból 21.08.05, 20:14
                  witam jestem w 14 tygodniu ciazy i atki bol miewam i jest on związany z
                  rozciąganiem się wiązadła obłego. dzwoniłam do mojego lekarza i kazał mi kupic
                  scopolan (bez recepty jest to lek produkowany przy herbapol) i w razie bólu
                  wziąść tabletke.
    • ewcik_gda Re: Dziwny ból 21.08.05, 12:48
      Ja miałam dokładnie taki sam ból.Jak sie zapytałam lekarki to mi
      odpowiedziała,że moja szyjka macicy się prostuje i to trochę potrwa.Przy
      tyłozgięciu kłucia bywają dotkliwsze.Ale jeszcze czasem kłuje i w puzniejszych
      miechach,przecież macica też musi urosnąć do swego rozmiaru.Główki do góry...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka