24.08.05, 09:45
Moja koleżanka zaszła w ciąże w dniu kiedy rozpoczęła leczenie antybiotykiem
Doxycylinum,bo była zakażona wirusem boreliozy. Teraz nie wie co
robić,lekarze też nie. Czy może któraś z was spotkała się z podobnym
przypadkiem. Bardzo proszę i szybkie odpowiedzi,koleżanka jest załamana bo to
byłaby druga ciąża do przerwania
Obserwuj wątek
    • scott123 Re: PILNE!!!! 24.08.05, 09:51
      Ja w pierwszej ciąży łykałam ten antybiotyk oczywiście nie wiedząc o ciąży!Jak
      tylko się zorientowałam to odstawiłam lekarstwo!Na szczęście córka jest
      zdrowiutka jak ryba!Więc niech się nie martwi na zapas!Pozdrawiam!
      • majka995 Re: PILNE!!!! 24.08.05, 11:01
        scott123 napisała:

> Ja w pierwszej ciąży łykałam ten antybiotyk oczywiście nie wiedząc o ciąży!
        Jak
        > tylko się zorientowałam to odstawiłam lekarstwo!Na szczęście córka jest
        > zdrowiutka jak ryba!Więc niech się nie martwi na zapas!Pozdrawiam!
        Mam pytanie do Ciebie przez ile czasu brałaś ten antybiotyk,i w którym tygodniu
        ciąży byłaś jak go odstawiłaś?Moja koleżanka brała go od początku swoich dni
        płodnych przez 3 tygodnie.
        • amwaw Re: PILNE!!!! 24.08.05, 11:11
          Eeee, to od razu niech sobie odpuści- od zapłodnienia( nie mylić z owulacją
          owulacji) 19 dni to okres kiedy wpływ leków i in czynników toksycznych jest
          taki, że albo zupełnie nie wpływa lek, albo powoduje poronienie. Nie ma stanów
          pośrednich. Jeżeli lek wpływa- jest to tak ważny etap rozwoju zarodka, że nie
          ma prawa dalej się rozwijać( wtedy dzielące się komórki określają gdzie będzie
          góra, dzie dół i jakie tkanki będą tworzyć). Jeżeli ciąża jest- luuzik - nie
          wpłynęło. Na 100%. Niech zapyta innego lekarza, a tego najlepiej zmieni jak nie
          ma opanowanych takich podstaw i zastanawia się co z tym zrobić.
          Będzie OKsmile
          Pozdrawiam
        • scott123 Re: PILNE!!!! 24.08.05, 15:10
          Hej!Ja brałam przez prawie 2 tygodnie a byłam wtedy coś koło 5 tygodnia ciązy!I
          właśnie brak miesiączki zrzucałam na antybiotyk!Jednak po zrobieniu testu
          szybciutko przestałam to łykać!Pozdrawiam!
    • amwaw Re: PILNE!!!! 24.08.05, 10:09

Niech szybko skontaktuje się z innym lekarzem i go zapyta. Tetracyklin nie
      powinno się używać w ciąży, natomiast naprawde żadna z nas nie odpowie Ci na
      pytanie jakie są realne szanse na wpływ doksycykliny na płód. To pytania do
      specjalisty. Prawdopodobnie lekarz karze poczekać do wyniku usg. Stosowanie
      tetracyklin czy jakichkolwiek leków w ciąży nie sa wskazaniem do usunięcia.
      Wskazaniem do usunięcia są powstałe, poważne wady.
      Pozdr
    • malgolkab Re: PILNE!!!! 24.08.05, 10:13
      jak to lekarze nie wiedza co robic. proponuje isc do kogos innego. kto ma
      wiedziec jak nie lekarz??
      • majka995 Re: PILNE!!!! 24.08.05, 10:39
        dzieki za szybka odpowiedz
    • kmalina Re: PILNE!!!! 24.08.05, 11:38
      zdecydowanie antybiotyk ten jest szkodliwy i nie mozna go brać w ciązy. trzeba
      odstawić, a czy coś się stało z tego powodu to tylko lekarz może określić na
      badanich. Nikt tu nic nie pomoże.
      • werrap Re: PILNE!!!! 24.08.05, 16:06
        ale na pewno nie można zostawić nie leczonej boreliozy
        kobiety !!!! to może doprowadzić do śmierci !!!
        konsultacja ginekologiczna i specjalisty od chorób zakaźnych - koniecznie
        wera
        • werrap Re: PILNE!!!! 24.08.05, 21:38
          podbijam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka