mala07 24.08.05, 12:28 czy Ty naprawde nazwalas dziecko Kajtek???? sorry tak tylko pytambez przyczyny... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diablica26 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 12:34 Ja żadko słysze o tym imieniu Kajetan ale jest orginalne,choć żadkie u nas.To tak samo jak ja chcę nazwać jak będzie chłopak Mikołaj to też innych dziwi-Mikołaj to w święta chodzi.Zresztą to mój kofany takie wybrał jak bedzie jajcun A jak dziewuszka to moja działka,najpierw miała być Oliwia ale mi mama wszybko wybiła to z głowy,że dzieci bedą wyzywaćliwa z dupy ci spływa...To dałam se spokój a teraz albo Julia lub Milenka.Także mnie dziwi jak ludzie nazywają dzieci Leon albo Stanisław-takie stare bleee.Każdy ma swój gust ile ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
djbrzydal1 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 12:37 diablico! gdzie ty mieszkasz ze tam na Oliwki tak sie mówi, chyba se zartujesz. Ale wiocha!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re: Do djbrzydal1 24.08.05, 12:42 djbrzydal1 napisał: > diablico! gdzie ty mieszkasz ze tam na Oliwki tak sie mówi, chyba se zartujesz. > > Ale wiocha!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiocha a miasto,a dzieci bywają okrótne nie raz sama słysze jak się nabijają z imion.Także ja dziecku zaoszczędze takiej przykrości.Choć to imię bardzo mi się podoba.Ale mojej mamie i teściowej apsolutnie i obie są tego samego zdania o tej oliwie co spływa.Więc daruje sobie by nie marudziły Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: do Pimpek Sadełko!!! 25.08.05, 10:12 To jest to miejsce gdzie każda półroczna dama nosi w uchu kolczyki... Uehehehe... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 12:45 ej moj synek bedzie MIKOŁAJ a corka Marysia albo Michalina... a Kajetana znam jednego i wszyscy na niego wolaja Kajtek - jak do pas - sorry ale mi sie z psiakiem to kojarzy... z koleii mi tez sie nie podobaja imiona typu Jas stas janek franio itp biedne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re: do mała07 24.08.05, 12:49 Widzę,że mamy podobne gusta co do Mikołaja,choć zdrobnienie to Mikuś?Czy jak?Mój to chet prze ciążą tak chciał i jak się okaże facet to tak zostanie...Moja koleżanka skoleji nazwała swego jajunka Miłosz też brzmi ciekawie,takie orginalne.Ale nie można przesadzać bo naprawde można krzywde dziecku zrobić,przez głupote rodziców.Ile się słyszy o zmianach imion jak osiągną dojrzałość.Fanabelie rodziców bywają okrótne Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: do mała07 24.08.05, 12:56 na Mikolaja np Niko mozna wołac Milosz tez fajowe Macius tez w sumie a imiona Fabienne i Xawery ??? to dopiero wiesciekawe czy beda zmieniac w przyszlosci /nie tylko iniona ale moze i nazwisko/ Odpowiedz Link Zgłoś
kalka13 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:01 o basta Michalina to dopiero biedne dziewcze bedzie tak sredniowiecznie brzmi ble Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:29 wcale ze nie nie przesadzaj gorsze jest Aurelia albo Amelia a na michaline mozna wolac Miska Odpowiedz Link Zgłoś
aleksaa1 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 18:00 Oj wypraszam sobie - moja córka nosi imię Amelia. Większośc ludzi kojarzy je z filmem pod takim tytułem i jeszcze nie us łyszałam od nikogo, ze jest brzydkie, czy wg Ciebie gorsze(!?) Uważam ze jest piękne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 18:07 Jasne średniowiecze dla Ciebie lepiej jak dziecika nazwiesz Ariel Odpowiedz Link Zgłoś
aleksaa1 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 18:32 To było do mnie? Jesli tak to nie rozumiem?! Odpowiedz Link Zgłoś
prozakk Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 12:52 Przeciez do kazdego imienia mozna wymyslic wybitnie glupia rymowanke, ale przeciez nie o to chodzi. To indywidualna sprawa rodzicow jakie imie wybiora dla swojego dziecka i czym sie kieruja przy takim wyborze, czy wlasnie rymowanka, czy gustem tesciowej czy moze wlasnym sercem) Malgosia i Rozyczka Odpowiedz Link Zgłoś
djbrzydal1 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 12:40 Oliwia to piękn imię!!! Jak można tak mówić? Diablica ty straszna prostaczka jestes!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miimiimii Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 12:43 eeeeej... ale to nie ona wymyśliła przecież.. a co prawda to prawda, dzieci bywają naprawde okrutne i wymyślają różne przykrości dla siebie nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa zdaje sie,ze to bylo do Pimpka!!! 24.08.05, 12:46 wiec co wy tu za pogawedki? co? A z tym plebejuszem, co niby jest w ciazy to po co rozmawiacie? No przeciez on inteligencja nie blyszczy, a Wy tu dyskusje prowadzicie. Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 12:45 A mi sie podoba mimie KajetanChoc moja córcia dostało mało wyszukana imiona bo Katarzyna Maria ,i lekarze w szpitalu powiedzieli ze juz dawno Kasieńki nie byłoI Oliwia sliczne imie a po zatym to Ty wybierasz imie dla dziecka a nie mama Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 12:47 tak tak ale nalezy wybrac takie imie dla dziecka zeby szlo z nim przez zycie a nie na kazdym kroku bylo wysmiewane - typu Henio czy Wiesio czy Krysia! piekne imiona ale w latach 1902-1945 a imiona typu Michelle czy Nicole - to dopiero WIOCHA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 12:47 Moj 12 letni syn ma na imie Damian a 6 letnia córcia Aleksandra ,Michalina i nasza najmniejsza 7 dniowa Katarzyna Maria Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 12:58 ale Kajtek czy Kajetan???? nie boisz sie ze dzieci w szkole beda sie smiac z synka ze ma na imie jak piesek? w wielu czytankach dla dzieci jest duzo piesków o takich imionach ale po co ja sie produkuje To wasza sprawa jak nazwiecie dziecko i nie chce Cie tez denerwowac niczym Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:04 mala07 napisała: > ale Kajtek czy Kajetan???? > nie boisz sie ze dzieci w szkole beda sie smiac z synka ze ma na imie jak > piesek? w wielu czytankach dla dzieci jest duzo piesków o takich imionach > ale po co ja sie produkuje To wasza sprawa jak nazwiecie dziecko i nie chce > Cie tez denerwowac niczym kajetan to pelne brzmienie imienia. tak jak magdalena to magda. nie nie boje sie, a moja psina nazywa nsie monika i co z tego? czy ktos przez to powinien miec kompleksy bo sliczna psina sie tak nazywa? zycze wiecej dystansu i nie przejmoania sie tym czym nie warto. ps. jak bylam mala to na kazde imie cos mielismy. np. jacek placek na oleju matka krzyczy stoj zlodzieju itd... dzieci sa dziecmi, obojetnie jak nie dasz na imie to cos wymysla. poza tym uwazam, ze takie zasciankowe zachowania z domku rodzinnego sie wynosi. zatem wszystko w naszych rekach drogie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re: Jestem pieskiem 24.08.05, 13:16 pimpek_sadelko napisała: > kajetan to pelne brzmienie imienia. tak jak magdalena to magda. > nie nie boje sie, a moja psina nazywa nsie monika i co z tego? czy ktos przez > to powinien miec kompleksy bo sliczna psina sie tak nazywa? > zycze wiecej dystansu i nie przejmoania sie tym czym nie warto. > ps. jak bylam mala to na kazde imie cos mielismy. np. jacek placek na oleju > matka krzyczy stoj zlodzieju itd... dzieci sa dziecmi, obojetnie jak nie dasz > na imie to cos wymysla. poza tym uwazam, ze takie zasciankowe zachowania z > domku rodzinnego sie wynosi. zatem wszystko w naszych rekach drogie mamy No to zostałam psem Bo ja się nazywam Monika!Ale co tam ja mam też suczke bokserke co mój luby nazwał ją Sara-choć ja wolałam Luna.Co do nazywania zwierząt jak ludzi to jest głupie ale tak jest od lat,musimy się pogodzić Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Jestem pieskiem 24.08.05, 13:18 dodam, ze moj chomik to miecio Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re: Do Pimpka 24.08.05, 13:28 pimpek_sadelko napisała: > dodam, ze moj chomik to miecio ża to me dwie szczurzyce nazywaja się Punia i Funia,kiedyś była Łatka św.pamięci Mnie Kajetan się podoba orginalne ale ja jak co to Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Jestem pieskiem 25.08.05, 09:14 No cóż, mój synek będzie miał na imię Maksymilian. Moja mama na to zaczęła bąkać, że zdrobnienie Maks to takie jak dla psa... na to jej odparłam, że nasz pies miał przecież Aleks na imię ( a mama jest Aleksandra))). Mój królik miał na imię Frania, drugi Aniela, kot Mojżesz. Pies teściów ma na imię Tobiasz. Zdarza się Odpowiedz Link Zgłoś
e-go Re: Jestem pieskiem 25.08.05, 10:58 ja mam kotkę Mietkę mój mąż tak ją pięknie nazywał- Mieczysława i jak to brzmiało do naszej malutkiej rudo-białej kuleczki... teraz to po prostu Mietka Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:28 OJ nie chcialam cie urazic i zdenerwowac sorry ja jestem Anna i mimo popularnego imienia byla; ANDZIA /nie nawidze tego do dzis/ i Anka -skakanka - tez nie nawidze!!! Anna , Ania bardzo mi sie podoba ale Anka NEVER!!! fuj!!! moje dziecko bedzie miało tak na imie zeby nie zbrzydzano go tak jak: np kasia- kaska, asia - aska , ania - anka itp to mi sie strasznie nie podoba...to tyle Magda to fajne imie albo Maja ... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:30 nie urazilas mnie ani nie zdenerwowalas. po prostu powaznie odpisalam. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 12:57 mial byc leon na poczatku, ale maz zaczal sie lamac i zostalo kajtek. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:01 mala07 napisała: > Leoś???? leon. Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:31 i do 9 mies dziecka bedzie sie LEON mowic??? albo: LEON zjedz zupke, LEON nie biegnij... sorry - fuj Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:38 mala07 napisała: > i do 9 mies dziecka bedzie sie LEON mowic??? > albo: LEON zjedz zupke, LEON nie biegnij... > sorry - fuj no ale czym sie martwisz? przeciez Ty tak nie bedziesz mowic? nie pojmuje w czym rzecz? nie masz swoich klopotow ze bierzesz na siebie ewentualne wydumane cudze? Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:43 wyluzuj dla mnie mozesz nazwac dziecko Bożydar i to bedzie mi obojetne smieszy mnie tylko jak sie do malutgoego dziecka mowi tak dziwnie jakby byl małym geniuszem - i niestety dzieci sie z niego czesciej smieją niz z takiego;marcina piotra czy lukasza... Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:46 Ej, a może BĘDZIE geniuszem??Lepiej go na to przygotować... Jak może nazwać jak chce, jak Ciebie to nie obchodzi to po co zaczęłaś cały wątek na ten temat na forum ogólnym???? Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:53 wisi mi kto jak nazywa dzieci powaga ale chcialam wiedziec czy to Kajtek czy Kajetan i juz a ze wyszla rozmowa inna niz przewidywalam...to sorry jak kogos urazilam Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:14 Kajtek świetne imie.Co to wogóle za głupie dyskusje? Michalina to Ok, to dziś pasuje, a Leon albo Stanisław to nie bo za stare?? Oj oj oj, ależ niektórzy mają pomysły..i jeszcze koniecznie muszą to obwieścić światu Pimpek- Git imie dla dzieciaka i koniec kropka!Mi się podoba. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 13:22 dzieki amwaw po mnie te docinki splyaja jak deszcz po kaczce przy wyborze imienia w zyciu bym nie wpadla wpasc w zadume co inni na to powiedza Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:12 Mnie śmieszy imię Leon,Zenia,Stanisław czy inne starocia innym tylko takie pasują.Skoleji orginalne dla mnie sa imiona Żaklina,Kasandra,Jasmina-innym te imiona wogóle nie pasują.Każdy nazywa jak chce i to ich wybór nas śmieszą ich nie i odwrotnie.Trudno,że potem jest płacz na podwórku jak dziecko ma te 7-8 lat,że mnie przezywają a w blokowiskach to norma.Akurat jedna dziewczynka ma na imie Pamela-a chłopaki wołają na nią silikonka!A przecież oglądali filmy z Pamelą Anderson.Ata biedna płacze i mało co z domu nie wychodzi.Dzieciaki są okropne! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:17 moze gdyby mieszkancy twz blokowisk mniej zajmowali sie ogladaniem kiepskich a wiecej czytali ( cos innego jak gazeta detektyw... jakas ksiazka by sie przydala, jakis teatr, kabaret itd...), interesowali sie swoim zyciem a mniej cudzym to byloby ok. kultura poszerza horyzonty. jak ktos kto oglada kiepskich lub bundych ( a filmowych dziel sztuki na oczy nie widzial) ma wiedziec, ze sa inne imiona od kasi, krysi, basi i jacusia? jak ma wiedziec ze ludzie moga sie pieknie roznic miedzy soba, ze innosc to nie znaczy powod do wysmiania? sorry, ale opiniami i ewentualnym smiechem takich ludzi nie zamierzam sie przejmowac. inna plaszczyzna zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
olaziel1 Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:32 wlasnie.nie nalezy sie przejmowac.ja nazywam sie Ola i cale dziecinstwo za mna wolali Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:35 no najlepiej to nie mieszkac w bloku bo tam wszystcy Kiepskich ogladaja tak?? lepiej mieszkac w dzielnicy Wilanów w wawie na strzezonym osiedlu willowym a dzieci w piaskownicy sie bawią złotymi kubelkami i mowią do siebie Pamelciu podaj mi prosze łopatke, Stanisławie podaj mi foremke i napewno nie oglada sie tam kiepskich tylko - Puls Biznezu a dziecim sie nie pozwala wlaczac TV na wieczorynke... aha i nie czyta sie detektywa tylko Gazete Wyborcza na dobranoc dzieciakom... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:38 wyciagasz za daleko idace wnioski. no i bardziej widzisz bloki niz brak kultury, ktory byl tematem przewodnim mojego postu.... Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:41 no wiesz, podsumowalas to tak a nie inaczej...wyobraz sobie ze u mnie w odmu sie Kiepskich oglada dla rozrywki a Detektyw lezy sobie w WC nie jestesmy wcale rodziną patologiczną kultura nie lezy w tym co sie oglada i czyta tylko w tym czego nas mama i tata nauczyli a czego sami sie nauczyli od swoich rodziców itd Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:45 a czy ja gdzies pislaam, co Ty masz w domu? moze masz zlota kaczke na lancuchu... to nie moja sprawa. mniej sobie co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotowka26 Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:39 Nie czytałam wszystkich wypowiedzie, bo widzę, że bardzo zjadliwe się robią. Ja chciałam tylko powiedzieć, że w kalsie w ogóniaku miałam kolege Kajtka i jakos nikt nie miał problemów, żeby z tym imieniem sie osowić Poza tym jak można powiedziec rodzicom, że durne imię wybierają, przeciez to ich indywidulna sprawa, kwestia gustu, o kórym sie nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:44 w liceum sa ludzie juz dorosli a w 3, 4 klasie podstawowki dzieci sa okrutne Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:46 mala07 napisała: > w liceum sa ludzie juz dorosli a w 3, 4 klasie podstawowki dzieci sa okrutne och! cos Ty?! i ja mam sie bac tych dzieci w podstawowce i juz teraz zyc pod ich dyktando? wychowaj swoje dzieci tak, zeby nie dokuczaly innym, czy tak nie prosciej? chcesz zbawic , polepszyc swiat? zacznij od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 DO PIMPEK SADEŁKO! 24.08.05, 13:51 a co masz przepraszam do mnie????zarzucasz mi brak kultury???? obrazilam cie ??? przeprosilam z gory jesli nie zauwazylas???? jak wspomnialam mam gdzis jak ludzie nazywaja swoje dzieci - wiem jedno: bedac na praktykach w szkole podstawowej wiem jak zle i potworne sa 7, 8 latki dla innych dzieci wysmiewajac sie z ich imion nazwisk i tego ze rodzice sa w wieku ich dziaków!!! wiem jak to boli malego czlowieczka i masz racje - nalezy tak wychowac dziecko zeby nie krzywdziło innych ale nie jestes z dziaciakiem 24 na dobe przynajmniej nie w szkole i chocby twoj syn byl mistrzem w dziedzinie kultury osobistej to aby podporzadkowac sie innym kolegom bedzie robil co oni... a jak sama wspomnialas w watku swojego fan klubu: klne gorzej niz panowie z budowy - to jest KULTURA??????? wiec o czym my tu dyskutujemy pozdrawiam Cie i zycze zdrowia Tobie i Kajtkowi Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: DO PIMPEK SADEŁKO! 24.08.05, 13:53 ja do Ciebie? chyba odwrotnie moglabym sie zapytac. ja watku nie zalozylam, ja na Twoje propozycje imion ( chociaz nawet nie wiem jakie) na pewno bym "fuj" nie krzyczala. walisz w kogos a potem pytasz sie czemu odpowiada? zlituj sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: DO PIMPEK SADEŁKO! 24.08.05, 13:54 ja na imie Kajtek nie powiedzialam FUJ tylko na Leona ale z tego co wiem nie nazwiesz tak swojego dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: DO PIMPEK SADEŁKO! 24.08.05, 13:55 ta dyskusja jest jalowa nie ma co jej prowadzic tylko po to, zeby wiecej postow w watku bylo Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re: DO PIMPEK SADEŁKO! 24.08.05, 13:56 o tak nie ma co sie spierac w taki piekny i sloneczny sierpniowy dzien Odpowiedz Link Zgłoś
anianska Re: DO PIMPEK SADEŁKO! 26.08.05, 13:43 A mnie się Leon podoba. Kojarzy mi się z filmem Leon zawodowiec, który bardzo lubię Poza tym, z tego co zauważam, imiona często lubi się lub nie w zależności od tego z kim lub z czym się wiążą. Na przykład ja bardzo lubię imię Basia, ale gdy przypomniałam sobie, że pewna wredna ciotka ma tak na imię, jakoś nie mogę...A druga rzecz, jak już imię nosi dana osoba, zaczyna ono nabierać jedynego w swoim rodzaju chrakteru. Jeśli moje maleństwo będzie dziewczynką, dam jej na imię Majka, a jeśli chłopcem, to jeszcze nie wiem, choć to już 30 tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotowka26 Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:47 Mala to wybierz so bie imię dkla dziecka, kóre będzie tobie odpowiadć. Na mnie tez krzyczeli Ewka - Marchewka, co potukła sobie cycki i jakos nadal bardzo lubie swoje imię i żadnej traumy koledzy z przedszkola czy podstawówki na mojej psychice nie wycisnęli. Lepiej uczyć dziecko dystansu do tego co mówią inni i umiejętności żartowania z samego siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:52 masz swieta racje! grunt zeby dziecko znało swoją wartosc ktora mu przekazą rodzice Odpowiedz Link Zgłoś
diablica26 Re:Dzieciaki bardziej nie lubią kolorowych 24.08.05, 13:57 Skończmy z tymi imionami bo zaczynacie się kłócić,bardziej dzieciaki nie lubią kolorowych w klasach,to znaczy mulatów.Nawet w "Rozmowach w toku"był taki temat o innych dzieciachczłowiek to człowiek,nie ważne jaki-garbaty,rudy,gruby,biały czy czarny.Oni wszyscy czują to samo,ból,radość.To rodzice powinni uczyć takich wyrostków 7-10 lat kultury,z domu to się wynosi prawda?Co taki dzieciak z rodziny patologicznej powie mądrego o innym,jak za kilka lat będzie kradł czy pił jabola pod kioskiem.Zawsze ludzie śmieli się i bedą się śmiać z nas innych.To dorosły powinien świecić przykładem.Rudy-to wredny,pryszczaty-uchhhh ochyda,gruby-ale beka tłuszczu....Czy tak nie jest?Co chcieć od dzieci jak my sami nie mamy tolerancji do innych ludzi.Jak gapy patrzymy się na ludzi na wózkach inwalidzkich,czy na ludzi z zespołem Downa.Co czujemy?Litość,strach-oni nie tego potrzebują,oni potrzebują nas,naszych słów otuchy,naszego uśmiech....Wybór imienia to pestka,zastanówmy się nad innymi sprawami Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re:Dzieciaki bardziej nie lubią kolorowych 24.08.05, 14:00 ale zauwaz ze to jakby anomalia: dziecko z dobrego domu potrafi byc bardziej okrutne niz te biedne z pijackiej rodziny...KULTURA to jest to!!! a nie sfera w ktorej sie wychowuje!!! od najmlodszych lat nalezy dziecko uczyc szacunku dla starszych i dla innych dzieci i ludzi - bez wzd=gledu na kolor rase kulture i IMIE Odpowiedz Link Zgłoś
goshas3 Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 13:58 Diablica, czemu boisz sie Oliwii? Przeciez juz teraz jest prawie tak popularna,by nie powiedziec pospolita jak Julia( piekne imie,ale sie "przeslyszalo") na pewno córeczka nie mialaby problemów na podwórku. Zadziwia mnie to,że niektóre osoby w mojej rodzinie pozwalają sobie na tak jawną i niewybredną krytyke imienia,które wybrałam. To szczyt nietaktu!!! Wybór imienia to idywidualna sprawa,a dziecku można zrobić dużo większą krzywde zaszczepiając mu nietolerancje i zaściankowość. Jeśli kogoś interesuje moje zdanie na temat imion, to uważam,że najfajniejsze są takie dość oryginalne,z naszego kręgu kulturowego,albo mające polskie odpowiedniki.(czyli Pamela i Xavier odpadają, a przecież jest polska wersja: Ksawery) Ale przecież chodzi o to jak ludzie "noszą" te imiona. Podejrzewam,że gdybym moja przyjaciółka z dzieciństwa miała na imie Pamelka, inaczej odbierałabym teraz to imie. Tak samo zupełnie normalne są dla mnie imoina Franek, Wiesio, Gienia i Irenka, z których sie niektóre nabijają, bo to imiona moich dziadków, osłuchałam sie z nimi i dobrze mi sie kojarzą. Ma ktoś podobną teorie? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 14:00 ja naprawde nie przywiazuje az takiej wagi do tego jak moje kolezanki czy koledzy maja na imie. dla to naturalne, ze czarek zawsze byl czarkiem, marlena marlena, kasia kasia itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
mala07 Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 14:02 bo jestes dobrze wychowana ja sobie tez nie przypominam albym sie z kogokolwiek smiała w swoim dotychczasowym zyciu! tak mnie wychowali rodzice zeby nie ranic innych a choc czasami moze sie wydawac ze jestem nie mila i sie czepiam to jeszcze chyba nigdy nikomu nie zrobilam przykrosci ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 18:09 niezle sie ten watek rozwinal. )) Ja mam na imie Lena i zawsze wydawalo mi sie, ze to dziwnie.W szkole zawsze bylam jedna. na podworku wyzywali mnie Lenin. 25 lat temu nie bylo mody na takie imie. Teraz sie ciesze, ze nie jestem Ania (bez urazy). Ja rozesmialam sie tylko raz, jak znajoma powiedziala mi, ze jej tata ma na imie Telesfor! pozdrawiam Was serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
smoczek5 Będzie Lena - postanowione! 26.08.05, 16:31 Lena i żadne inne. Nsza córeczka urodzi się za kilka dni (choć jakoś się nie spieszy)i będzie mieć na imię właśnie Lenka. Boże ile ja sie nasłuchałam, że to ruskie, że to tylko zdrobnienie i że unieszczęśliwimy dziecko. I wiecie co? Mam to szczerze gdzieś. Imię jest piękne, proste, kobiece... i co najważniejsze nie musieliśmy się wzajemnie do niego przekonywać, a pełna zgodność w naszym stadle to rzadkość S. Odpowiedz Link Zgłoś
izoldziak Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 21:49 Pimpku, choć to wątek dość stary, a ja dopiero siadłam do kompa, to Ci napiszę, że imię 'słuszne' wybrałaś. My z mężem planowaliśmy nazwać naszego syna Kajetan już 5 lat temu jak tylko zaczęliśmy być razem. No ale jest córa w drodze Jeśli w przyszłosci synek się trafi, to będzie Kajtek rzecz jasna. Mi się to imię baaaaaaaaaaaaaardzo podoba i podobać będzie! Gó.. mnie obchodzi, że jakieś krzykacze z blokowisk i szkoły będą mówić, że 'bez majtek' (bo chyba tak się tu niektórym kojarzy) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re:Każdego trzeba zrozumieć 24.08.05, 18:19 Kasandra (mitologia) Z Wikipedii, wolnej encyklopedii. W mitologii greckiej Kasandra (znana też jako Aleksandra) była córką króla Troi Priama i jego żony Hekuby. Zakochany w niej Apollo dał jej dar widzenia przyszłości, jednak Kasandra nie odwzajemniła jego miłości. Rozgoryczony rzucił na nią klątwę, sprawiając, że nikt nie wierzył w jej przepowiednie. Dramatycznych ostrzeżeń Kasandry nie słuchali jej rodacy, nie udało się jej zapobiec upadkowi Troi. Po zdobyciu miasta przez Achajów, została wywieziona do Myken jako branka króla Agamemnona. Także on nie wierzył jej przepowiedniom. Zginęła razem z nim, zamordowana przez żonę Agamemnona Klitajmestrę i jej kochanka Egista. Jej imię stało się synonimem złowróżbnej prorokinii, wieszczącej nieszczęście. Źródło: "pl.wikipedia.org/wiki/Kasandra_%28mitologia%29" Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: do Pimpek Sadełko!!! 24.08.05, 21:49 A ja jak zobaczyłam w sygnaturce Pimpka Kajtek to nie mogłam sobie za chiny przypomnieć jak to imię w całości brzmi. Kajetan to naprawdę ładne imię. U mnie dalsza rodzina też komentuje, że Natasza to rosyjskie imię, jeszcze małej nie poznali osobiście co niebawem będą mogli zmienić i pewnie zmienią się też komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.roro Re: do Pimpek Sadełko!!! 25.08.05, 08:38 Dziewczyny, przecież to oczywiste, że wybór imienia, to rzecz gustu! A o gustach nie ma co dyskutować.. jasne jest, że nie można tego porównac do wyboru bluzeczki w sklepie) Myślę, że najfajnieszy z tego wszystkiego jest fakt, że my - rodzice mamy tą niesamowitą przyjemność podjąć taką pierwszą ważną i sympatyczną zarazem decyzję: możemy nazwać NASZE maleństwo tak, jak dusza zapragnie, biorąc za to odpowiedzialność. I tu już kwestia czy ktoś kieruje się gustem innych, albo tym, że ktoś się moze potem z tego imienia śmiać.. Ludzie to wilki, zawsze coś znajdą, jak nie imię, to coś w wyglądzie, ubiorze, zachowaniu.. Będę próbować tak wychować mojego synka, aby radził sobie w takich sytuacjach, ot co))) Odpowiedz Link Zgłoś
espressoo Re: do Pimpek Sadełko!!! 25.08.05, 09:09 co za idiotyczne pytanie, czy jak ktoś napisałby, że daje na imie dziecku Ania to też byś się pytała czy Ania czy Anna? A ten tekst o imieniu Oliwia to już szczyt, mnie by było wstyd w ogóle coś takiego napisać. A dzieci śmieją się z siebie bo są grube, noszą okulary, mają problemy w nauce itp. Co myślisz, że twoje będzie ideałem jak tylko je nazwiesz Jasmin?! Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: do Pimpek Sadełko!!! 25.08.05, 10:39 A w ogóle, to zwróćcie uwagę, że dzieci nie śmieją się z samych imion, tylko z ich właścicieli i to tylko tych nielubianych. Jak ktoś będzie w grupie lubiany to nikt nie będzie się z niego śmiał, choćby miał najgłupsze i najbardziej prowokujące do przezywania imię. Dla mnie zupełnie nieistotne jest, jak będą reagowali rówiesnicy mojeg odziecka na jego imię, bo nauczę je, żeby było dumne z tego kim jest i jak ma na imię. A po za tym, jakim trzeba być dorosłym, żeby przejmować sie opinią przedszkolaków? Odpowiedz Link Zgłoś