niunia19811 30.08.05, 11:16 Mam pytanie czy któraś z was też je miała? Mnie od pewnego czasu pobolewa. Najczęściej wtedy gdy dużo chodzę. problemem jest wtedy nawet wejście po schodach. Powiedzcie mi czy to jest normalne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziaak1 Re: ból biodra 30.08.05, 11:24 witaj, ja mam podobny problem. jestem aktualnie w 20 tygodniu ciąży i najczęściej dopada mnie po weekendowych porządkach, wtedy moja aktywność jest ciut większa niz na codzień (pracuje 8 godzin za biurkiem) mam problem z chodzeniem, z zmieną pozycji w czasie snu Odpowiedz Link Zgłoś
kamilla77 Re: ból biodra 30.08.05, 11:35 mi sie to przytrafilo dopiero tydzien temu czyli w 39 tyg. Teraz jestem juz w 40 tyg. "przeterminowana" (termin minal 25 sieprnia) i dzis sie dowiedzialam od lekarza, ze ten bol w biodrze to od tego ze glowka juz jest nisko, miednica sie rozszerza i ze duzo ciezarnych uskarza sioe na takie bole Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: ból biodra 30.08.05, 11:30 mialam podobnie w drugim trymestrze. potem przeszlo a teraz bola pachwiny. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia19811 Re: ból biodra 30.08.05, 11:40 Ja jestem w 19 tc i tez mzm problemy w nocy z przekręceniem się na drugi bok. Odpowiedz Link Zgłoś
tosia.ru Re: ból biodra 30.08.05, 15:08 a mnie od 20 tyg. bolą biodra , a 3 tyg. temu doszedł ból w pachwinie (teraz jestem w 37 tyg.), nie wspominam o kręgosłupie który sie poddaje po 5 minutach stania. Jestem zmęczona samym podniesieniem się z łóżka, ból sprawia jakiekolwiek przemieszczenie się. Jeszcze niecałe 3 tygodnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: ból biodra 30.08.05, 18:31 Lacze sie w bolu! Ja jestem pod scisla katrola ortopedy z tego powodu od kilku lat... Przyczyna tego bolu moje drogie jest zla postawa, a przedewszystkim zle poruszanie sie bo w ciazy przesuwa sie srodek ciezkosci. Zeby tego uniknac konieczne jest wykonywanie cwiczen tzw. izometrycznych i kontrolowanie postawy poprzez chodzenie z woreczkiem na glowie!!! Moze znajdziecie w wyszukiwarce te cwiczenia jesli nie postaram sie wam pomoc i jakos je opisac - mnie pozwalajaegzystowac i usypiwajka bol na kilka dni/tygodni. Pozdrawiam Jesli jestescie z Krakowa moge polecic swietnego specjaliste i przychodnie rechabilitacyjna gdzie mozna pojsc na godzinny instruktarz jak wykonywac te cwiczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: ból biodra-zestaw cwiczen 30.08.05, 18:35 Znalazlam cwiczenia - sa idaelna na poczatek a ja cwicze 40 min dziennie! www.b-ms.pl/zdrowie/bolkregoslupa.phpPowodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś