Dodaj do ulubionych

plamienie + cos

31.08.05, 10:46
hej dizewczyny pomocy, dzis zaczynam 9 tydzien
na wkjladce pojawila sie duza rozowa plama iz jakims czyms malenskie
framenciki albo ten sluz tak zbity nie wiem...co to moze byc...boje sie
cholernie nooooo
Obserwuj wątek
    • leni_wa Re: plamienie + cos 31.08.05, 10:50
      jedz do szpitala!
      powodzenia!!!!!
    • amwaw Re: plamienie + cos 31.08.05, 10:53
      Lepiej rzeczywiście pojedź na izbę przyjęć- jest to najszybsze rozwiązanie- od
      razu zrobią Ci usg, przepiszą leki, a Ty przestaniesz się denerwowć.Chyba, że
      możesz szybko zapisać się i pójść dziś do lekarza. "Fragmenciki" to skrzepy-
      nic innego to być nie może.
      Pozdrawiam
      • agako78 Re: plamienie + cos 31.08.05, 10:58
        skrzepy ? od czego czego co to? cos zl;ego
        • amwaw Re: plamienie + cos 31.08.05, 11:11
          smile No- krew przecież krzepniesmile Nic złego- po prostu w czasie miesiączki nie ma
          skrzepów, ale inaczej jest w czasie ciąży- jeżeli jest plamienie to zazwyczaj
          ta krew krzepniesmile
      • sylke_m Re: plamienie + cos 31.08.05, 10:59
        Nie musi to oznaczac nic zlego, ale kazde plamienie lub krwawienie w ciazy
        nalezy skontrolowac USG, moze to byc krwiak, moze infekcja w macicy, nie wolno
        bagatelizowac, a na pewno trzeba sprawdzic skad to krwawienie. Nie panikuj w
        kazdym razie, ja mialam plamienia przez kilka dni w 9 tygodniu, byl to krwiak,
        po tygodniu lezenia sie wchlonal. Biore tez progesteron i jestem na zwolnieniu
        do konca 12 tygodnia.
        • dexxa9 Re: plamienie + cos 31.08.05, 11:04
          Nie martw się przedwcześnie, ale oczywiście lepiej POJEDŹ do lekarza, odwiedz
          swojego gina..Jakkolwiek skontaktuj się ze specjalistą. Ja również krwawiłam na
          początku ok 9 tyg. Potem jeden raz w 12. Najpierw były to krwawienia brunatne,
          ciemne z "tym czyś o czym piszesz" (prawdopodobnie skrzepy) potem krwaweienie
          czerwone. Teraz jestem w 17 tyg i wszystko jest super smile
          Daj znać po wizycie i nie martw się na zapas smile
    • agako78 Re: plamienie + cos 31.08.05, 11:06
      o rany jaka ta ciaza jest stresujaca dzieki dziewczyny za wsparcie mam nadzieje
      ze bedzie ok...ale czuje sie podle chodzi o samopoczucie bo sie boje
      • zanaa Re: plamienie + cos 31.08.05, 12:23
        idz szybko do lekarza na usg! ja tez mialam dziwny sluz , taki brunatny, usg
        nie wykazalo zadnych miesniakow, dostalam luteine i wszystko gra
    • ffrez-ja Re: plamienie + cos 31.08.05, 11:34
      przede wszystkim spokojnie,nie denerwuj sie na zapas.
      musisz isc do lekarza. u mnie pojawil sie lekko różowy śluz i nie skonczylo sie
      to szczesliwie.
      mam nadzieje,ze u Ciebie bedzie inaczej
      powodzenia
      • malgolkab Re: plamienie + cos 31.08.05, 11:55
        ja tak mialam w 10 tc, taka jedna rozowa plamka i wlasnie taka
        jakby "galaretka". moja gin byla akurat na urlopie, ale wczesniej wypisala mi
        recepte na duphaston, wlasnie na takie sytuacje. dodatkowo zadzwonilam do
        szpitala, tam potwierdzili, zeby brac duphaston i jesli byla to jedna plamka,
        to nie musze przyjezdzac, tylko patrzec czy sie nie powtarza; nie wspolzyc, nie
        kapac sie w wannie, nie przebywac na sloncu i starac sie polegiwac. skontaktuj
        sie z lekarzem, bo tylko on moze zadecydowac. dodam, ze u mnie sytuacja sie nie
        powtorzyla, z dzidzia wszystko ok, ale strachu tez sie najadlam. powodzenia
        • anulaaa Re: plamienie + cos 31.08.05, 13:32
          qwybacz ale jak można pytac o takie coś na forum?
          nie lepiej jechac do spzitala i sięupewnić?
          przecież w takiej sytuajcji każda chwila może być warta "majątek"...

powodzenia
    • agako78 Re: plamienie + cos 31.08.05, 14:06
      jade do szpitala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka