Dodaj do ulubionych

kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr...

01.09.05, 17:35
zakochana bylam w quinny po ogladnieciu go w internecie.dokladnie buzz,jednka
po zobaczeniu go na zywo uaczelam sie zastanawiac,jak zobaczylam go po raz
drugi to milosc calkiem przeszla.zdecydowalam sie na kupno zapp tylko zeby
miec do sklepow na zakupy ,jest w koncu najmniejszy wozikem ,lekki
ok.Dostaniemy go od babc. ale jesli chodzi o wozek z gondola ´to normalnie
jestem w kropce,quinny odpadla poniewaz ma male kulka do sklepu moze
fajny ,ale ja w polce mieszkam pod lasem i takie kolka sa nie zabardzo,wiec
nastepnym ktory mi sie spodobal to x-lander x2,ale tu znowu spotkalam sie z
roznymi opiniami co do tych wozkow,rodze co prawda pod koniec stycznia,wiec
ta mala gondola az tak strasznie mnie nie przeraza,ale im wiecej opin czytam
tym mniej wiem i tym bardziej glupieje.A niestety harakterek mam
straszny,wozek ma byc wygodny dla dzidzi ale ma byc tez ladny.To bedzie
najdluzej obmyslany zakop w calym moim zyciu.A najbardziej wogole to mi sie
podoba taco,maja taki jeden wozek,i jest poprostu piekny!ale cio jak podobno
nie sa to zbyt trwale wozki....oj,oj.zazdroszcze mam ktore juz maja
wozki.pozdrawiam was mocno!
Obserwuj wątek
    • radowinkaala Re: kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr... 01.09.05, 17:47
      Też długo myślałam. Myślałam, czytałam, pytałam i wymyśliłam smile Ania jeszcze tę
      zimę przejeździ w Maricie ROAN-a, a na wiosnę kupimy jakąś fajną, funkcjonalną
      spaceróweczkę smile
      • simonkapl Re: kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr... 01.09.05, 18:15
        A co sadzicie o wozkach 3 w 1? Gleboki, spacerowka i fotelik samochodowy.Moja
        sasiadka ma taki i jets super zadowolona.Podobno cenowo tez wychodzi taniej.
        • kasiadove Re: kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr... 01.09.05, 19:08
          Ale są okropnie ciężkie. W bloku bez windy odpada!!!
          • simonkapl Re: kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr... 01.09.05, 19:15
            To dziwne, bo sasiadka mieszka na 4 pietrze bez windy.Ale szcerze mowiac ja sie
            zbytnio nie orientuje w wozkach, rozwazalam z mezem taka opcje, ale jeszce jest
            duzo zcasu.
    • bebe73 Re: kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr... 01.09.05, 19:07
      Moja pierwszą miłością był bebe confort. Zobaczyłam go w katalogu i
      stwierdziłam, że tylko czerwony i żaden inny. Niestety jak zobaczyłam ten kolor
      na żywo to już przestał mi sie podobać. Wózek ok ale ten kolor.
      Stwierdziłam ,że kupie jednak ten wózek, ale inny kolor, ale wtedy powstał
      dylemat który kolor. Zaden inny mi sie specjalnie nie podobał. Stwierdziłam, że
      jednak kupie czerwony. I już już miałam go kupić, tym bardziej , że dziewczyny
      na różnych forach i znajome bardzo go chwaliły gdy...Jedna z dziewczyn
      napisała, że spacerówka(bo tam jest gondola, spacerówka i fotelik) jest
      kiepska , bo jest za mała i się kiepsko rozkłada. I jestem w kropce kupić czy
      nie. I też mam problem z wózkiem. Pozdrawiam.
      • j1978 VoyagerEasy 01.09.05, 19:13
        Też długo się zastanawiałam i wybrałam Deltim Voyager Easy. Zakochałam się jak
        go zobaczyłam w hurtowni - kolorki granatowo-fioletowo-beżowy. Sąsiadka
        poleciła, oczywiście uprzedzając o mankamentach (skrzypieniesmile ale jakość wózka
        adekwatna do ceny ale generalnie solidny. Rodzę w październiku więc Voyager
        mnie przekonuje m.in. zabudowaną budką (przydatne w czasie zmiany pogody w
        trakcie spaceru) oraz wieloma kieszonkami i dużym koszem na zakupysmile Acha,
        polecam hurtownię www.wozkidzieciece.com (albo pl. nie pamiętam) Zrobiłam
        rekonesans i przynajmniej Deltim jest tam najtańszy.
        • annam21 Voyager005 01.09.05, 20:20
          dzieki ogladnelam tez ten ale model 005 jest na mojej liscie faworytowsmile) znasz
          kogos kto go ma? gondole zastepuje sie nosidelkiem,czy to wygodne i na jak
          dlugo starcza?
      • laminja Re: kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr... 01.09.05, 20:36
        to prawda, że spacerówka nie jest najlepsza, ale jak się ma żywe dziecko to
        każdy "duży" wózek staje się w pewnym momencie balastem. Dlatego ja naszą
        specerówkę(zanim dziecko zaczęło mieć ciasno) zamieniłam na lekką przewozówkę.
        Natomiast stelaż, gondola i fotelik z bc są super. Spacerówka dla dziecka do
        1,5 roku też jest bardzo fajna. Później bywa różnie. Ale wtedy też można już
        kupić mały wózek. Wszystko zależy od tego jaki jest Twój tryb życia i jakie
        będzie dziecko...
      • radowinkaala Re: kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr... 01.09.05, 23:25
        Sąsiadka jeździ właśnie teraz spacerówką BebeConfort - jej mały urodził się w
        marcu br. i wygląda w niej na prawdę ciasno (i jest krótka)- ja w pierwszej
        chwili myślałam, że ma zainstalowany fotelik samochodowy na stelażu, ale
        wyprowadziła mnie z błędu. Ot - moje sposprzezenie.
    • laminja Re: kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr... 01.09.05, 20:37
      jeśli szukasz tylko gondoli to zobacz bebe confort. Mają fajne stelaże (z
      dobrej jakości kołami) na które łatwo zamontujesz fotelik samochodowy i
      gondolę.
      • j1978 VoyagerEasy a 005 01.09.05, 21:10
        Wiesz, dla mnie nie ma specjalnej różnicy między Easy a 005 - no tylko ten
        kolorek jest tylko w Easy więc dla mnie wybór jest oczywistywink) Sąsiadka ma
        któryś z nich i jest zadowolona. Z drugiej strony, w hurtowni polecano Easy bo
        005 miał jakiś czas temu jakąś fabryczną usterkę i coś się urywały rączki czy
        coś takiego (już nie pamiętam). W każdym razie, poprawili i teraz podobno
        wszystkie są ok. Moja rada z wózkiem: nie warto przepłacać Bóg wie ile za
        markę, bo jak wózek ma być dobry to będzie, nawet jeśli kosztuje mniej niż
        takich firm jak Bebe Confort czy Chicco (a są z dwa-trzy razy droższe).
        Argument, że te droższe wózki są lepsze jakościowo i starczą na więcej niż
        jedno dziecko też mnie nie przekonuje bo po pierwsze: skąd wiem że będę miała
        drugie? a po drugie: lepiej taki tańszy wózek sprzedać potem i nie martwić się
        że trzeba go gdzieś składować w czasie oczekiwania na kolejnego bobasawink W
        sumie za 1000 zł możesz kupić Voyagera Easy (005 jest nieco droższy) łącznie z
        nosidłem (niezbędne jako gondola), śpiworkiem (ja kupuję, bo rodzę w
        październikusmile i torbą oraz fotelikiem samochodowym Grillo (też Deltimu). Co
        więcej potrzeba? Gwarancja 12 miesięcy (chyba jak u wszystkich producentów) a
        ponieważ producent krajowy to w razie czego szybciej można naprawić i ściągnąć
        części. A z tym skrzypieniem, to sąsiadka po prostu używa czasem WD-40 to jakiś
        magiczny siuwakssmile Sąsiadka ma ten wózek już rok i naprawdę sobie chwali.
        Jeździ z Małym (no już nie takim małymwink do tej pory na spacerki. Uff....ale
        się rozpisałamsmile
    • agaluba Re: kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr... 01.09.05, 21:06
      jako już trochę doświadczona mama - polecam emmaljunge dla tych mam, które będą
      spacerować po lesie - i sklep na warszawskiej pradze - calineczka - tez w
      internecie smile)
      ja mam emmaljunge - ciężka to fakt, ale w miare wygodnie się składa, jest
      bardzo "wytrwała", dla małego wygodna, wszystko z niej można wyprać..
      i mieści się w moim małutkim bagażniku!
      pozdrawiam,
      • zanetastocka Re: Roan Kortina 02.09.05, 08:54
        Ja wybrałam Roana Kortina bo jest troszke tańszy od Matity ok. 650 zł -
        kierowałam się głównie wygodą dziecka a nie wyglądem wózka chociaz wózio jest
        super smile Poprzednio miałam wózek taki niby z amortyzacją ale nie dało sie bujać
        dziecka i efekcie przez 4 m-ce miałam mordęgę, bo mały chciał byc lulany i
        musiałam go bujać w mieście na 2 kółkach sad To był taki wózek w stylu tych
        bardziej sportowych jak Tako, czy Polak.
        No a ten ma świetna amortyzacją, dużą gondolę, łatwo sie go prowadzi, dodatkowo
        na pokrowcu posiada taka dodatkowa osłonką na budę przed wiatrem - polecam smile
        • pyska1 Re: Roan Kortina 02.09.05, 11:01
          Cześć dziewczyny. My również zdecydowaliśmy się na Roana Kortinę. Będzie w
          domku za 2 tygodnie ( nasz bobas prawdopodobnie też). Wózek mniej plastikowy
          niz Marita - a jak się bedzie sprawował - wydzie "w praniu". Pozdrawiam
          wszystkie wrześnióweczki!
    • drogheda Re: kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr... 02.09.05, 18:50
      Hej Dziewczyny
      Piszę po raz pierwszy. Mój termin porodu to początek listopada, ale moja
      lekarka powiedziała że urodze wcześniej pod koniec pazdziernika i dlatego
      zdecydowałam się już na kupno wózka. Po obejrzeniu wózków w internecie
      najbardziej podobają mi się TAKO, ale nie mam pojęcia gdzie mogę je obejrzeć.
      Może któraś z Was ma taki i może mi coś ma jego temat powiedzieć lub wie gdzie
      moge go obejrzeć (Warszawa)
      Z góry dziękuję
      Marta
      • anulaaa co do tako:) 02.09.05, 20:42
        jeśli masz jakiekolwiek pytania śmiało pisz na mailasmile
        co prawda jestem w ciązy ale mam ten wózke i jestem zachwycona(mamy model Julia
        ale ogladałam na żywo wszystkie trzy więc....)

pozdrawiam
        Ania
    • bonnie75 :-) 02.09.05, 19:00
      Dolaczam sie do zwolenniczek wozkow firmy Deltim. Jak na razie nie widzialam
      sensowniejszych niz voyagery (easy i 005 nie roznia sie chyba zbytnio).
      Cos mi sie wydaje, ze takowy wlasnie nabede z wszelkimi akcesoriami smile
      Niezle wypada jeszcze Tako, ale zdaje sie, ze jest ciezszy.
      Zastanawiam sie jeszcze nad jedna cecha Deltimow - nie maja skretnych kolek.
      Nie wiem tylko czy to wada, czy zaleta ??????
      • annam21 milo ze nie tylko ja mam ten problem :)) 02.09.05, 20:16
        widze troche wiecej nas wybrzydza.ja to wogole bo u mnie jeszcze chlop.Moj maz
        jako samochodziar uwaza jakpsc idzie w parze z cena.I wkreca mi troche ze
        deltim voyager z taka cene moze byc slabszej jaosci, jak to jest dziewczyny?
        • drogheda Re: milo ze nie tylko ja mam ten problem :)) 02.09.05, 21:47
          Hej
          Myślę że jak się zdecydujesz na Deltima to nie będziesz zawiedziona.Ja jak nie
          dostane Tako to Deltima kupię napewno.
          Pozdrawiam Marta
    • iw1978 Re: kto jeszcze ma problem z wozkiem?wrrr... 03.09.05, 10:38
      Ja mam to już za sobą. Na początku był deltim fokus, potem implast driver, a potem pan w sklepie w głowie mi zamieszał i zachorowałam na emmaljungę. W grę wchodził tylko smart, ze względu na atrakcyjną cenę, a nie dopuszczaliśmy myśli o używanym wózku, zwłaszcza po kliku wizytach w komisie. Jednak tydzień temu na forum znalazłam używaną emmaljungę classic. Jak zobaczyłam ją na żywo, wiedziałam, że ten albo żaden. Wózek wygląda jak nowy i naprawdę prezentuje się super. Wkrótce zobaczymy jak się sprawdzi.
    • poniewierka A ja mam Roan Kortina za 419 pln - zapraszam 04.09.05, 22:08
      Witam dziewczyny - mam do sprzedania idealny wózek

tu można go obejżeć i kupić

allegro.pl/show_item.php?item=63004336
      To prawda naprawdę warto !

Jacek Poniewierka
      poniewierka@tlen.pl
      600 921 546
      • wielorybka zamówiłam quinny speedy sx 04.09.05, 22:35
        bo mnie urzekł funkcjonalnością smile
        Koła ma duże dmuchane, składa się szybko, nie skrzypi i generalnie jest taki
        poręczny.
        Annam21, gdzie widzialas, ze on ma male kólka, to buzz ma mniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka