aguska231 03.09.05, 19:30 ja mam na przedniej scianie czy to dobrze czy zle?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megynka Re: gdzie macie lożysko 03.09.05, 21:11 Ja też mam na przedniej. Podobno to dosyć nietypowe (tak twierdzi lekarka). Odpowiedz Link Zgłoś
niunia64 Re: gdzie macie lożysko 03.09.05, 21:54 Ja tez na przedniej i dziwne, co twierdzi Twoja lekarka, bo w książce czytałam, że to najczestsze połóżenie..., a tak naprawdę jak jest poza ryzykiem przodowania to wszystko jedno- poprostu- jedni są blondynami, inni brunetami. Troszke słabiej można czuc ruchy przy ścianie przedniej, bo dzidzia kopie w głąb jakby, ja słabo czułam, dopiero w 25 tc mocniej, ale to bez znaczenia. Pozdrawiam, 30 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
bafilek Re: gdzie macie lożysko 03.09.05, 22:10 W złym położeniu jest tylko łożysko przodujące. Ja miałam przez całą ciążę na przedniej ścianie (nic mi lekarka nie mówiła, że to nietypowe), a ruchy dzidzi tak czułam, że się czasem zastanawiałm czy nie są za mocne i za częste. Potrafiła godzinami tłuc się po brzuchu. Chyba cierpiała na bezsenność, co jej i po porodzie zostało Odpowiedz Link Zgłoś
borys55 Re: gdzie macie lożysko 04.09.05, 05:38 ja mam na tylnej ale to w usg dopiero wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: gdzie macie lożysko 04.09.05, 10:05 przednia sciana. lekarz mowi, ze to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: gdzie macie lożysko 04.09.05, 11:18 normalnie, na tylnej też normalnie zagrożeniem jest łożysko przodujące lub częściowo przodujące, inne to norma Odpowiedz Link Zgłoś
mokopi Re: gdzie macie lożysko 04.09.05, 14:18 Mam łożysko na przedniej ścianie, przodujące (jeszcze, bo się przesuwa do góry) Odpowiedz Link Zgłoś
eminka1 Re: gdzie macie lożysko 04.09.05, 18:33 Na przedniej. Z tego co widzę większość z nas ma na przedniej. Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: gdzie macie lożysko 04.09.05, 18:48 Ja mam na tylnej ,ale nisko schodzace i tu jest problem.Czy na przedniej scianie,czy na tylnej ,nie ma roznicy ,abu nie bylo za nisko polozone.Z tym moim schodzacym meczylam sie z plamieniami do 5 m-ca.Nakaz lezenia i w sumie 1/2 roku na zwolnieniu.Przednie,nisko polozone jast wskazaniem do cc-grozi krwotokiem przy porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
gabinia24 Re: gdzie macie lożysko 05.09.05, 11:34 Pierwsza ciąża - na przedniej. Teraz w drugiej ciąży ściana tylna Odpowiedz Link Zgłoś