Dodaj do ulubionych

czy warto kupowac wozek w komplecie z fotel.sam.?

05.09.05, 16:58
czy warto kupowac wozek trzyfunkcyjny, z fotelikiem samochodowym wpinanym w
stelaz? dzidzius urodzi sie pozna jesienia, dziadkow ma dosyc daleko wiec
czekaja nas kilkugodzinne wycieczki samochodem co kilka tygodni. auto ma
nieduzy bagaznik wiec pomyslalam, ze przy takim rozwiazaniu mozna zasadnicza
czesc wozka zostawiac w domu a zabierac tylko stelaz i fotelik. mieszkamy w
nieduzym miescie, wiec "wycieczki" na miejscu daloby sie jakos przezyc wink z
drugiej strony taki fotelik nie posluzy dziecku dlugo wiec moze lepiej kupic
tanszy wozek- w opcji bez fotelika, fotelik dokupic osobno (normalny)- te
kilka razy moze sie jakos przemeczymy w aucie? co o tym sadzicie? moze macie
wlasne doswiadczenia z tym zwiazane?
Obserwuj wątek
    • pimpusia77 Re: czy warto kupowac wozek w komplecie z fotel.s 05.09.05, 17:06
      Ja jestem zdecydowana na taki wózek.
      To chyba nie jest tak, że te foteliki sa jakieś mniejsze. Z tego co wiem są standardowe- do 13 kg. A na
      pewno jest to duża wygoda móc przepiąć dzieciaczka bez budzenia go, do wózka.
      Ale pamiętaj o tym, że dzicko nie powinno być długo w foteliku samochodowym! Z tego co wiem, to
      max 1,5 godz. bo to niezdrowe na kręgosłup. Ja kupuję taki zestaw z myślą o szybkich zakupach.
      • annam21 Re: czy warto kupowac wozek w komplecie z fotel.s 05.09.05, 17:26
        poniewaz nie znalazlam wozka 3 funkcyjnego ktory sprostal by moim zachiewajk i
        wygodzie malucha ja wymyslilam jak narazie tak ze kupie quinny zapp,i na
        szybkie zakupy jest idealny,6-7kg wagi i po zlozeniu jest malutki ze miesci sie
        przed przednie siedzenie w aucie,kosztuje 15o euro(to jest niby spacerowka)ale
        dla mnie posurzy jako wlasnie stelarz po maxi-cosi na szybkie zakupy,a pozniej
        jako spacerowka na szybkie zakupy.i drugi wozek chcem kuic ciezszy duzymi
        kolami na spacery , wygodny dla baby.I podoba mi sie deltima voyager005,lub
        xlander x2 z tym ze on nie ma np.przekladanej raczkie.
        • bonnie75 No wlasnie 05.09.05, 18:05
          A czy ktoras z Was zna jakis model wozka, ktory bylby jednoczesnie glebokim,
          dal sie przemontowac na spacerowke, z gondola i jednoczesnie mozliwoscia
          zamontowania na stelazu fotelika samochodowego???
          Szukam takiego wozka od dawna i chyba tylko na stelazu od glebokich wozkow
          mozna wykombinowac manewr z fotelikiem??????
          • annam21 Re: No wlasnie 05.09.05, 18:11
            sa np, x-lander , quinny, i inne tez.tylko dla mnie problem byl taki ze-jak
            gondola jest fajna duza-to spacerowka brzydko wyglada,wedlug mnie oczywiscie,
            no i wiadomo z duzej gondoli stelaz jest tez duzy wiec tymbardziej fotelik na
            nim glupi wyglada, quinny buzz mi sie podobal,ale jak go zobaczylam 2 raz na
            zywo przestal8mala kolrystyka brak kosza i male kulko z przodu ktore na
            terenowe manewry z maluchem moze sie nie sprawdzic) x-lander x2 jest moim
            faworytem do teraz duze kola fajne na tereny,ale nie ma przekladanej
            raczki,kolory nie wiem bo nie widzialm go na zywo, no i wlasnie duze kolo sa
            fajne na tereny, na szybkie zakupy chcialam lekki wozek ktory bezproblemu
            podniose,i maly.i w koncu zdecydowalismy sie z mezem na dwa, jeden lekki maly
            typowo na zakupy i drugi na spcery.A cenowo wyjdzie prawie to samo.
            • bonnie75 Re: No wlasnie 05.09.05, 18:15
              Musze sprawdzic tego x-landera, bo chyba uszedl mojej uwadze. Poki co faworytem
              jest Deltim voyager 005, choc niestety bez mozliwosci kombinacji z fotelikiem
              samochodowym... sad, ale za to wybor kolorow przedni smile
              • pimpusia77 Re: No wlasnie 05.09.05, 19:23
                Implast 4XL
                Ma wszystko czego potrzebuje- przed wszystkim duuuże koła!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka