Dodaj do ulubionych

centrum damiana - abonament

09.09.05, 16:37
Mysle powaznie o wykupieniu tuz przed zajsciem w ciaze abonamentu w Centrum
Damiana. Z ich strony www wynika, ze za dwie stowy mam nielimitowanych
lekarzy, usg itp. Czy ktoras z Was korzystala z takiej opcji? I jak bylo w
praktyce??? Polecacie, odradzacie???
Obserwuj wątek
    • kiedy-mama Re: centrum damiana - abonament 09.09.05, 17:28
      I jeszcze enel-med - tam abonament kosztuje tylko 100 zl, ciekawa jestem, czy
      faktycznie jest ok?
      • netka133 Re: centrum damiana - abonament 09.09.05, 19:27
        Cena o połowę niższa, i opieka jest bardzo o.k. Jedno tylko musisz wziąść pod
        uwagę, że w umowie jest karencja 9 miesięcy na ciążę. Czyli 9 miesięcy od
        podpisania Umowy nie zrobią Ci żadnych badań (ani krew ani usg) za darmo w
        ramach opłaty abonamentu. Z tego co wiem, Damian tego nie ma.
        • kiedy-mama Re: centrum damiana - abonament 09.09.05, 21:34
          O, to ciekawe. Ale rozumiem, ze 'szykowac' sie do ciazy u nich moge przez te 9
          miesiecy, tzn. chodzic do gina i robic badania PRZED?
          • netka133 Re: centrum damiana - abonament 10.09.05, 17:27
            Pewnie, że możesz. Badania masz wtedy wszystkie nawet hormonalne za darmo.
            Jedynie odkąd będziesz w ciąży a nie minie 9 miesięcy od podpisania umowy będą
            cię kasować za badania do końca tego karencyjnego terminu ( jedynie za wizyty u
            ginekologa nie płacisz).
    • jozica Re: centrum damiana - abonament 09.09.05, 21:46
      W LIMie z trzy stówy masz full serwis, do tego w wybranych szpitalach poród
      rodzinny, zzo za darmo i w miare mozliowści salę o podwyższonym standardzie.
      Ciąża nie ma znaczenia. Ja rodziłam w Damianie, ale ciąże prowadziłam w LImie i
      znacznie bardziej mi się tam podobało niż w Damianowej przychodni. Szpital
      Damiana to już inna sprawa.

kiedy-mama napisała:

> Mysle powaznie o wykupieniu tuz przed zajsciem w ciaze abonamentu w Centrum
      > Damiana. Z ich strony www wynika, ze za dwie stowy mam nielimitowanych
      > lekarzy, usg itp. Czy ktoras z Was korzystala z takiej opcji? I jak bylo w
      > praktyce??? Polecacie, odradzacie???
      • naturella Re: centrum damiana - abonament 09.09.05, 22:49
        Ja mam abonament w Damianie. Mam tam lekarza prowadzącego, ale chodze też gdzie
        indziej, do pani dr, do której mam prawdziwe zaufanie. Moja pani dr w Damianie
        moze i miła, ale troszkę za bardzo, jak na mój gust spiesząca się - wizyta trwa
        9 minut (zresztą to chyba w Damianie norma). Przyjrzyj sie przyjmującym
        ginekologom, czy któregos znasz, poszukaj na forum gazety, kogo dziewczyny
        polecają. Na pewno dr Kucharski jest ok, dr Panczesnik i dr Hadas. Może jeszcze
        ktos kogos poleci. Ja byłam u Kucharskiego na usg, jest bardzo miły, a moje
        koleżanki polecały mi pozostałych dwóch lekarzy. jednak wolałam chodzić do
        kobietysmile
        Z innych spraw - hormony są płatne, więc jeśli w ramach przygotowac do ciązy
        chcesz robic dużo badań, to będziesz musiała płacić. Beta HCG płatne. No ale z
        kolei wszystkie wizyty w ciązy (ile chcesz, mozna nawet parę razy w miesiącu,
        ja bywam czasem co dwa tygodnie) są za darmo, wszystkie badania, na które masz
        skierowanie (a jak policzyłam, to badania po pierwszej wizycie w ciązy
        kosztowałyby mnie 420 zł) i oczywiście usg (też na skierowanie, ale minimum
        cztery badania lekarze zalecają w czasie ciąży). Generalnie jestem zadowolona,
        bo nie ma problemu z terminami wizyt, usg, wiem, że mogę poprosic o każde
        badanie i jeśli jest tylko cień potrzeby, to je dostanę. No i bardzo miła
        obsługasmile
        • agi4 Re: centrum damiana - abonament 10.09.05, 12:09
          ja mam abonament wykupiony przez firme w damianie, ciążę prowadzę u dra
          Kuźlika, jestem bardzo zadowolona, poświęca mi zawsze duzo czasu, kiedy trzeba
          robi od razu usg, choć nie jestem zapisana! Wszystkie badania laboratoryjne sa
          w cenie abonamentu, nie płacę za nic!
          ale ponoc sa rózne opcje w pakiecie, więc wartro sie zastanowic co wybrac i w
          jakiej klinice, jeśli sama bedziesz za to płacić! Mój abonament uprawnia mnie
          do 10% znizki na poród w damianie!
          pozdrawiam
          a.
    • kiedy-mama Re: centrum damiana - abonament 12.09.05, 08:17
      Chyba sie jednak zdecyduje na ten enel-med, jest tanszy, ma pare przychodni w W-
      wie, bardzo bogata oferte... Tak na pierwszy rzut oka przynajmniej. Zadzwonie i
      o wszystko ich wypytam.
      Dziekuje, dziewczyny, za rady!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka