Dodaj do ulubionych

dziwny? bol brzucha

12.09.05, 15:38
Jestem w 13 tc, zadnych plamien, krwawien czy innych problemow. Owszem brzuch
nieraz zakluje lub lekko zaboli po bokach ale to tyle do tej pory.
Wczorajszej nocy zlapal mnie taki dziwny ciagnaco-klujacy bol, ktory trwal
pare sekund. Wrazenie dosc dziwne jakby mialo sie tam cos rozerwac, tzn
bardziej z boku z prawej strony. Nie pamietam czy zabolalo mnie przy
przekrecaniu sie z boku na bok, czy samoistnie. Cos takiego dorwalo mnie juz
wczesniej ale zdecydowanie mniej bolalo i z lewej strony. Czy to bole
zwiazane z rozciaganiem wiazadel macicy? Dzisiaj natomiast mam wrazenie jakby
cos mnie lekko "pieklo" pod skora na brzuchu (podbrzuszu) bardziej po bokach.
Czy ktoras z Was tak miala? Co to za dziwactwo?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • adanko77 Re: dziwny? bol brzucha 12.09.05, 15:43
      ja tez mialam klujacy bol brzucha-dokladnie po bokach (tak jakby jajniki) - to
      chyba wiezadla ale nie jestem pewna. W 4 mc przeszlo Pozdrawiam
    • sunrise3 Re: dziwny? bol brzucha 12.09.05, 17:16
      please, ktos mial podobne "niby-pieczenie" i taki a'la "rozrywajacy" bol?
      • aneta-max Re: dziwny? bol brzucha 12.09.05, 19:44
        chyba tez to mam co Ty.Czuje jakby mi brzuch rozrywalo po bokach,a potem cos w
        rodzaju zakwasow.Mysle ,ze to rozciaganie wiazadel,po prostu brzuszki nam
        rosna.Mnie czasami jak zaboli to musze lezec i dopiero za jakis czas przechodzi.
        • sunrise3 Re: dziwny? bol brzucha 12.09.05, 19:47
          a w ktorym tc jestes?
          • asia.76 Re: dziwny? bol brzucha 12.09.05, 19:54
            Taki dziwny ból brzucha złapał mnie własnie dzisiaj ,Myslałam ze to wyrostek ,
            albo jajnik , zaczeło sie juz w nocy , boł przeszkadzał nawet w przewracaniu
            sie na bok. a najbardziej bolało przy załatwianiu sie sie. Cały dzien prawie
            przelezałam i dawkowałam sobie nospe i jak narazie ustapiło.nie wiem co to było
            ale było okropnie nieprzyjemne,Jestem juz w 21 tygodniu ciazy.
            • sunrise3 Re: dziwny? bol brzucha 12.09.05, 20:15
              Mnie to trzymalo chwile a pozniej w ciagu dnia bardzo lekko cmilo, tak lekko ze
              normalnie gdybym sie tak nei przejmowala to pewnie nie zwrocilabym na to uwagi.
              Mnie raz tez bol zlapal (tylko jak pisalam duzo lzej i z lewej strony) wlasnie
              przy przekrecaniu sie z boku na bok, przy potrzebach fizjologiczny tez czulam
              jak ciagnie. Tez w poblizu wyrostka, jakby mialo sie cos rozerwac, nieprzyjemne.
              Czyli chyba mialysmy to samo.

A co z tym dziwnym uczuciem jakby pieczenia czy chlodu na skorze brzuszka.
              Tylko jak tak mam?
              Pomyslalam ze to moze skora sie rozciaga pod wplywem powiekszania sie macicy?
              • monika.g13 Re: dziwny? bol brzucha 13.09.05, 19:32
                Mam zdecydowanie to samo. Sama nie wiem czy jest to pieczenie czy klucie.
                Czesto w nocy mnie lapie z prawej strony.
                • sunrise3 Re: dziwny? bol brzucha 13.09.05, 21:34
                  myslalam, ze przeszlo ale neistety. Znowu dzis od polowy dnia co jakis czas
                  daje o sobie znac "rodzierajacy" bol z prawej strony macicy :0((
                  Po drzemce mnie znowu zlapalo i nie moglam stanac, musialam przygiac noge do
                  brzucha i wtedy przeszlo.
                  U mnie to pieczenie jest czyms niezaleznym od klucia ....
    • mbartoszew Spokojnie... 12.09.05, 21:38
      Dla mnie to standart, ale ja mam niegroźny dla dzidziusia przypadek tzw.
      stawiania macicy, więc jestem "weteranką" bólów brzucha (17 tygodni, od
      poczatku ciąży). Ale te bóle z boku brzucha, zwłaszcza przy przekręcaniu z boku
      na bok też znam świetnie, idealnie to opisałaś - i masz rację, to więzadło. Ale
      wiesz, jak cię to niepokoi, to najlepiej zapytaj lekarza, przecież tu możemy
      się tylko nawzajem pouspokajać, a i tak nie wiemy dokłądnie o co komu innemu
      chodzi. Zaliczyłam juz obserwacje w szpitalu i usłyszałam od bardzo miłej pani
      doktor: "Ciąża nie jest zwykłym stanem organizmu, trzeba sie liczyc z tym, ze
      zakłuje raz tu raz tam" Buziaki M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka