22.09.05, 19:42
Czy można w ciąży od czasu do czasu przyprawiac coś octem?BO ja dzisiaj
zjadłam nóżki i polałam je sobie odrobiną octu.Czy to nie zaszkodzi dziecku?
Obserwuj wątek
    • amwaw Re: Ocet 22.09.05, 19:45
      To zależy czyje nóżkiwink bo do octu nie ma żadnych zastrzeżeńsmile Smacznego
      Pozdr
    • kokons Re: Ocet 22.09.05, 19:46
      To dobrze, ze nie swoje polalas bo to by moglo zaszkodzic tobie...

Mam nadzieje,ze rozumiesz absurd pytania!!!

Wykarze sie dobrawola i podpowiem bys nastepnym razem wziela cytrynke bo ten
      sam efekt smakowy daje a zawsze jest zdrowsza.

Koniec z glupimi pytaniami. Plizzzzzzzzzz
      • pimenta Re: Ocet 23.09.05, 17:04
        jesli uwazasz pytanie za glupie to nie odpowiadaj. Ona pyta bo nie wie a chce
        sie dowiedziec.Proste.
    • simonkapl Re: Ocet 22.09.05, 19:52
      Ja jem ciagle ocet vinaigre i nie przyszlo mi anwet na mysl by moglo to
      zaskzodzic dziecku!
      • wisienka89 Re: Ocet 22.09.05, 19:58
        kokons to wcale nie jest glupie pytanie. Dziewczyna pyta bo martwi sie o swoja
        dzidzie, ja w pyt nie widze nic glupiego.
        Jak bylam w pierwszej ciązy to tez jadłam ocet z galaretą..i to nawet sporo
        kropiłam a raczej lałam, az mi w talerzu prawie plywalosmile i moj synek urodzil
        sie calutki i zdrowiutki... wszystko mozna ale nie codziennie i nie w duzych
        ilosciach..pozdrawiam!
    • agao_72 Re: Ocet 22.09.05, 19:57
      Nie jest szkodliwy, pod warunkiem, że nie wypijesz butelki octu np.
      spirytusowego duszkiem.
      Nawiasem mówiąc, zastanawia mnie "kreatywność" w tworzeniu problemów w
      stylu "co zaszkodzi dziecku?".
      A sałatka z pomidorów, mozzarelli polana ocetm balsamicznym... mmmmmmmmm
    • marcysia801 Re: Ocet 22.09.05, 20:18
      Zwykły ocet nawet jeśli się nie jest w ciąży jest szkodliwy.Takie świństwo
      używam tylko do odkamieniania czajnika.Polecam ocet jabłkowy,winny lub po prostu
      cytrynę.Pozdrawiam!
      • annam21 dzieki za watek:) 22.09.05, 20:22
        ja pozeraz wszystko w occie jak chora, i zastanawialam sie tez nad tym.pytanie
        z tych gupich calkiem nie jest.Jak bylo wyzej ocet zwykly jest szkodliwy nawet
        bez ciazy poporstu dla nas,ale mysle ze tak troszke to chyba mozna,a jak sie
        martwisz i jesz duzo to kup np.jablokowy albo taki zdrowszy.Balsamiczny to
        prawie pijesmile))
      • agao_72 Re: Ocet 22.09.05, 22:15
        Chemicznie i jabłkowy i spirytusowy i balsamiczny - jezli piszemy o głównej
        zawartości to ta sama substancja - kwas octowy. Chodzi o to, ze jabłkowy,
        winny, balsamiczny to bardzo rozcieńczony kwas octowy + wszelkie substancje
        dodatkowe...
        Po prostu lepiej zakwasić jedzenie czymś delikatniejszym, a i zapach mają te
        tzw. organiczne milszy.
        A jak nam się łapka rwie po spirytusowy to rozcieńczamy i tyle.
        • annam21 I mi to sie wydaj madre slowa:))) 22.09.05, 22:23

• mysza1002 Re: Ocet 22.09.05, 20:21
      ja w ciąży piłam ocet z ogórków
      i nic mojemu dziecku nie było był zdrowy
      • mysiunia2001 Re: 23.09.05, 16:16
        Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Za te dobre i te mniej milsze.Pozdrawiam.
    • martina.15 Re: Ocet 23.09.05, 16:25
      bylo calkiem niedawno zeby juz wyluzowac z takimi obawami- wszystko mozna ale z
      umiarem! skonczyc trzeba tylko z papierochami i alkholem!
      jakbysmy zebraly do kupy to wszystko (chocby ja, siedze tu od lipca) to nie
      wolno serow plesniowych, nie wolno wedlin, surowego miesa, nie wolno octu i
      wszystkiego marynowanego, nie wolno mocno doprawionego, nie wolno myc owocow,
      podnosic rak do gory (w kazdej sytuacji) i czego jeszcze boje sie wymienic. jak
      tu dluzej posiedzisz z zalpiesz pewnosci siebie to zrozumiesz o co nam chodzi
      • pimenta Re: Ocet 23.09.05, 17:10
        Nie masz ochoty to nie otwieraj watku, a tym bardziej nie odpisuj.Kazdy ma
        prawo zadac takie pytanie jakie mu sie nasuwa.Wiesz, pewnie dlatego ze siedzisz
        tu od lipca to jestes asem polskiego poloznictwa i opieki prenatalnej ale nie
        kazdy ma tyle szczescia.
        • kasiadove Re: Ocet 23.09.05, 19:05
          A Ty co? Adwokat udręczonych?
          A co z grzybkami marynowanymi - to jeden z przysmaków ciężarnych. Dziewczyny!
          Dajcie spokój! Wszystko z umiarem a będzie ok!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka