aglaja 23.09.05, 14:48 czy ktos może jest na diecie wątrobowej jesli tak proszę o spis potraw które można jeść Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baaaa Re: dieta wątrobowa 23.09.05, 18:19 Hej. Ja co prawda nie jestem teraz na diecie wątrobowej, ale byłam po wycięciu woreczka żółciowego 3 lata temu. Najlepszym sposobem na znalezienie wytycznych tej diety jest wpisanie w wyszukiwarkę hasła "dieta wątrobowa" Ale najbardziej dla mnie pomocne było kupienie w księgarni ksiązki p. Zofii Wieczorek-Chełmskiej "Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki" Wydawnictwa Lekarskiego PZWL. Znajdziesz tam całe tabele produktów zalecanych, dozwolonych i niewskazanych. Do tego są dziesiątki przepisów na zupy, mięsa, dodatki do dań, a nawet ciasta Wiele z nich przetestowałąm, co pozwoliło mi jeść różnorodnie - a nie tylko gotowanego na parze kurczaka z marchewką Bardzo mi się ta książka przydała. Ja ją kupiłam w małej księgarni w bloku E szpitala na Banacha. Bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś