Dodaj do ulubionych

przestałam tyć (hura?)

05.10.05, 16:50
Okazało sie, że w ciągu ostatnich dwóch tygodni (jestem w siódmym miesiacu)
nie przytyłam ani grama(mimo leżenia w łóżku i objadania się), za to mała
podgoniła swój wzrost i domniemane niedostatki wagowe! a do tej pory
przybywalo mi ok 4 kg na miesiąc od trzeiego miesiąca, co zresztą tez mnie nie
martwiło bo a)całe życie ważyłam za mało b)dokładnie nie wiem ile tych kg
przed ciążą miałam więc nie było wiadomo czy to juz dużo przytyłam czy nie. To
chyba normalne, że w trzecim trymestrze przybiera sie mniej? Pocieszam więc te
mamy, które przybierają w sporym tempie - to sie samo reguluje! w tym wypadku
trzebachyba zawierzyć naturze...
Obserwuj wątek
    • annam21 Re: przestałam tyć (hura?) 05.10.05, 17:15
      fajnie cismile) ja jestem w 6 miesiacu.Tragedi nie ma ale przytylam juz 5 kg, no i
      widze ze apetyt to sie zaczal mi wlasnie w 6smile) do 21 tygodnia przytylam 3,5
      kg.no a teraz przez 3 tygodnie juz 1,5.ale to podobno dobrze... zobaczymy co
      bedzie dalej.pozdrawiam ja i moja kopiaca corcia (hehe,kopie bo chce cos
      slodkiegobig_grin)
      • lidiusz1 Re: przestałam tyć (hura?) 05.10.05, 17:39
        A ja jestem załamana po dzisiejszym ważeniu. Jestem w 35 tygodniu ciąży i
        przytyłam już 14 kg!Najgorsze jest to ze ponad 3 kg przytyłam przez ostatnie 4
        tygodnie, a naprawdę się ograniczam z jedzeniem, własciwie zero słodyczy, od
        czasu do czasu sobie pozwalam na coś słodkiego. A co by było gdybym jadła bez
        ograniczeń?!
        • annam21 Re: przestałam tyć (hura?) 05.10.05, 17:42
          pod koniec ciazy,jesli sie nie objadasz i tak dalej to najprawdopodobnie
          woda.smile)po urodzeniu bobaska wypociszsmile
          • lidiusz1 Re: przestałam tyć (hura?) 05.10.05, 19:32
            Może to woda. Zawsze to jakieś pocieszenie.Ciekawe ile jeszcze mi przybedzie bo
            jeszcze troszke czasu zostało. A miałam nadzieje że w 15 kg sie zmieszczę sad
            • mka16 Re: annam 05.10.05, 22:08
              Ty sie nie masz co marwic, ja jetem w polowie 4-go miesiaca i juz przytylam 5,
              tez sie troche niepokoilam, alekarka mowi, ze to w normie. Pocieszam sie, ze
              moze lepiej jak to stopniowo idzie
    • e_madziq Re: przestałam tyć (hura?) 06.10.05, 08:48
      W pierwszej ciąży przytyłam 15 kg i na pocieszenie Wam napisze,ze w samym
      szpitalu, po porodzie zostawiłam 9 kg, a synek ważył tylko 3. Pozostałe 6 kg.
      spadło ze mnie nie wiem kiedy, ale napewno w ciągu dwóch m-cy.
      • annam21 Re: przestałam tyć (hura?) 06.10.05, 11:23
        az tak to sie moze nie martwie.Bardziej to sie o moja Kulke martwiesmile) ,ale
        wiecie same jak to jest.Niby nikt sie nie martwi,niby wszyscy kaza nic nie
        robic tylko jesc.A pozniej jak po porodzie nie zejdzie( chciaz daj Bozebig_grin) to
        juz nie tak wesolo.Ja znam bol odchudzania.Schudlam juz raz ponad 10 kgsmile)
        wlasnie z 64 do 54,trzymalam wage przez ponad rok ,i teraz tyje dla mojej
        malutkiej ,a ona sobie rosniesmile),a co bedzie zobaczymy.Staram sie ak moge jeszc
        zdrowo.Unikac slodyczy.ale dobrze wiemy ze to czasem nie starczysad niestety...
        ale co tam smile
    • simonkapl Re: przestałam tyć (hura?) 06.10.05, 11:30
      Dziewczynyj, czytam wasze posty i sie zalamuje co raz bardziej.Jestem w 16 tc na
      plusie 1,5 kg.Az sie pzrerazilam, ze moge tyc 4kg na miesiac, to jakis koszmar!
      • moniszek1 Re: przestałam tyć (hura?) 06.10.05, 12:10
        Hej, bez przesady! Ja z tymi kilogramami naprawdę sie czuję dość dobrze! Fakt,
        że zawsze byłam po protu chuda i drobna, więc ta odmiana w jakiś sposób mi
        odpowiada. Ale jak napisalam na początku - to się samo reguluje! A ja jem bez
        ograniczeń wszystko, placki ziemniaczane i czekoladę... dwie moje ulubione
        rzeczy sprzed ciąży i w ciąży.
    • grandet tycie 06.10.05, 12:08
      U mnie waga stanela, jakos tak pod koiniec 6 miesiaca. Teraz jestem w siodmym.
      Ciekawe kiedy ruszy...
      • annam21 a no kurcze jakos to dziwne 06.10.05, 12:12
        znowu sie zwazylam i wiecej. Odchudzac sie nie bede,ale dziwie sie skad te
        gramy sie biora.wiem ze dzidzia teraz intensywniej rosnie,ale przeciez nie
        rosnie 3 kg w miesiacu?? nie wiem. Maz tez mi sie dziwi,bo przeciez nie widac
        wogole zebym przytyla tylkko brzuch i biustsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka