asia_mysia 06.10.05, 14:37 jestem w 37 tygodnu ciazy a zgaga nie daje mi zyc ,przez cała ciaze nie miałam zgagi ,sporadycznie a teraz to koszmar,a mówia ze pod koniec ciazy wszystko sie obniza i zgaga przechodzi nie wiem co robic pomózcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simonkapl Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 14:39 Znam metode babuni, polecam.Zjesc lyzke majeranku suchego zapijajac woda.Nie jest to super przyjemne, ale dziala.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 16:26 Najfajniej muszą po tym wyglądać... zęby ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yagooda Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 14:53 Mnie pomaga wyłącznie plasterek cytryny... Na początku strasznie piecze, ale potem z godzinę mam spokój... Teraz jak gdzieś ide zawsze mam kilka plasterków w torebce. A w nocy tylko spanie na lewym boku, nie wiem czemu, ale działa... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
soul78 Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 14:54 Mnie zgaga prześladuje juz od dłuższego czasu a jestemw 34 tygodniu. Gardło mnie pali okropnie.Ja uzywam rennie a ostatnio Maalox w płynie.Pomagaja ale niestety na krótko. Słyszałam,że pomocne sa też migdały, ale wydaje mi się że po prostu musimy doczekać do konca ciąży-nic nas nie uratuje przed zgadzicą Odpowiedz Link Zgłoś
diara Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 14:58 Polecam Maalox. Kup sobie w aptece, mozna brać w ciąży. Mnie też ciągle męczy zgaga mimo iż jestem dopiero w 25 tc. Aż strach pomyśleć że później moze być jeszcze gorzej Ja biorę Maalox w tabletkach do ssania. Wydaje mi się, ze pomaga na dłużej niż płyn. Właściwie przechodzi i mam spokój dopuki znów czegoś nie zjem. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 15:06 polecam rennie jest bezpieczny i niedrogi mi pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
jagodka1212 Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 15:07 Pomaga mleko-kilka lykow i na jakis czas powinien byc spokoj. Mi podobnie pomaga tez spanie na lewym boku - ale dlaczego tak jest -nie pytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
aurora77 Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 15:06 mnie pomaga renni...jak nie moge wytrzymac to biore do ssania i rewelacja, przechodzi od razu....teraz pali mnie jakby mniej, jestem w 37 tc i chyba brzuch sie obnizyl, wczesniej palila mnie od razu jak cos zjadlam teraz nawet 2 dni bez renni wytrzymam. mam nadzieje, ze u Cibie bedzie podobnie..pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
viuda Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 15:24 ja po jakims czasie juz nie moglam tego rennie, bo jest dosyc nieciekawe w smaku, mojej koleznace pomaga woda Zuber sprzedawana w niektorych sklepach - taka niepozorna w ciemnych butelkach jak w PRL-u i większe ilości w kartonach z torbami w środku Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 16:29 Mnie pomaga mleko, bo neutralizuje kwas żołądkowy. A spanie na lewym boku pomaga, bo wejście do żołądka, o ile dobrze pamiętam, jest po prawej stronie, więc jak leżymy na lewym boku, to to wejście (z przełyku) jest na górze i się nic nam nie cofa do gardła. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 16:53 Mi pomagają migdaly, kilka co jakiś czas, jak tylko pojawia się znajome pieczenie. A wiem dobrze co to zgaga, oj wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
tumoi Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 18:26 Przetestowałam wszystko i mi pomagają tylko migdały. Odpowiedz Link Zgłoś
greenmiau Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 18:43 zgaga dręczy mnie czasem, gdy akurat obudzę się w nocy (a budzę się ze 3 razy...) - na szczęście Maalox pomaga... właściwie nigdy przed ciążą zgaga mi się nie przydarzała - nie wiedziałam jak się ją odczuwa nawet. Jestem w 33 tc. i od 2 tygodni już to wiem Odpowiedz Link Zgłoś
ayek75 Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 19:35 U mnie nie sprawdził sie Alugastrin w tabletkach do ssania (a też był gorąco polecany), natomiast migdały działają, choć byłam nastawiona do nich bardzo sceptycznie. Pomaga też mleko, ale na krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
a_pynia Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 21:26 Tylko i wyłącznie migdały!!!!! W poprzedniej ciąży przetestowałam wszystko, nawet chodziłam wszędzie z butelką alugartrinu. Pomagało tylko na krótko. Teraz odkryłam migdały . Jem po jednym profilaktycznie co godzinę, a właściwie to powstrzymuję się, żeby nie zeżreć wszystkich od razu. Jak jednak czuję lekkie pieczenie, to zjadam od razu 2-3 migdały. Trzeba je dokładnie gryźć na papkę i wysysać. Ja kupuję najtańsze migdały w Auchan (po 28 zł/kg) i jem razem ze skórką. Odpowiedz Link Zgłoś
amelialexi Re: zgaga nie daje mi zyc 06.10.05, 20:38 a ja jestem w 27 tygodniu i juz od m-ca mam zgage...praktycznie nonstop... i niiic nie pomaga... czasem nawet mam przez to odruchy wymiotne... wszyscy mnie pocieszaja i mowia...ze dzidzi wloski rosna... (zabobony...)... ale cos w tym jest bo jak z synem bylam w ciazy, to tez mialam nieznosna zgage...i rzeczywiscie..byl kudlaty.. teraz obiecuje mojej corci (90%pewne ze to dziewczynka) ze jesli nie bedzie miala dlugich gestych wloskow...to jej kosmyki powyrywam a ona mnie kopie Odpowiedz Link Zgłoś