Dodaj do ulubionych

odziez ciazowa :)!

06.10.05, 14:57
hej dziewczyny!
mam dosyc chodzenia na okraglo w tych samych ciuchach i postanowilam namowic moje siostre(krawcowa)na uszycie mi czegos!
i tu pojawia sie problem...
znacie moze jakas gazete np.typu Burda z propozycjami i wykrojami ciuszkow dla brzuchatek?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 18_lipcowa Re: odziez ciazowa :)! 06.10.05, 15:01
      dzidzia_ch napisała:

> hej dziewczyny!
      > mam dosyc chodzenia na okraglo w tych samych ciuchach i postanowilam namowic
      mo
      > je siostre(krawcowa)na uszycie mi czegos!
      > i tu pojawia sie problem...
      > znacie moze jakas gazete np.typu Burda z propozycjami i wykrojami ciuszkow
      dla
      > brzuchatek?
      > pozdrawiam
      >

Przecież jest pełno sklepów z taką odzieżą.
      Tylko nie noś paskudnych ciązowych dzinsów ogrodniczek bo to po rajtuzach
      ciążowych następne błee ohydztwo.
      • pimpusia77 Re: odziez ciazowa :)! 06.10.05, 15:06
        A byłaś kiedyś w takim sklepie? Widziałaś jakie sa tam ubrania? Moim zdaniem na prawdę trudno jest
        kupić niebanalne, seksowne, kobiece, modne ubranie ciążowe. Wszędzie tylko te bluzeczki odcinane
        pod biustem (żeby jeszcze miały jakieś fajne wzory lub kolory, ale niestety najczęściej są szaro-
        burawo-mdławo-beżowe), ogrodniczki w których najszczuplejsza laska wygląda jak szafa, albo mało
        sexi sztruksy...
        Ja mam tylko spodnie ciążowe, bo w zwykłych sklepach niestety nie da się kupić niczego wygodnego.
        Więc mam jeansy-biodrówki ciążowe. Ale już górę kupuję z normalnych sklepach (np. w ulubionej
        Zarze, czy Promod) tylko z rociągliwych materiałów i większy rozmiar.
        Ale jeśli znałabym dobrą, pomysłową krawcową, lub sama umiałabym szyć, to nie zastanawiałabym się
        nawet minuty!
        • 18_lipcowa Re: odziez ciazowa :)! 06.10.05, 15:15
          pimpusia77 napisała:

> A byłaś kiedyś w takim sklepie? Widziałaś jakie sa tam ubrania? Moim zdaniem
          na
          > prawdę trudno jest
          > kupić niebanalne, seksowne, kobiece, modne ubranie ciążowe.

Byłam, nie wiem jak jest w innych miastach, moze mniejszych ale widziałam taki
          sklep w Szczecinie i ciuchy były takie super że sama bym je kupiła gdyby nie
          były ciązowe.

Wszędzie tylko te b
          > luzeczki odcinane
          > pod biustem (żeby jeszcze miały jakieś fajne wzory lub kolory, ale niestety
          naj
          > częściej są szaro-
          > burawo-mdławo-beżowe), ogrodniczki w których najszczuplejsza laska wygląda
          jak
          > szafa, albo mało
          > sexi sztruksy...

Masz rację. Malo jest fajnych ciążowych ciuchów. Moje koleżanki w czasie ciąż
          nosiły swoje normalne ubrania,ale one wszystkie takie chudziny że w sumie nie
          musiały nic ciązowego kupowac, ot rozmiar większe.
          No ale to chudziny, inne panie noszą wory w których wyglądają średnio.

> Ja mam tylko spodnie ciążowe, bo w zwykłych sklepach niestety nie da się
          kupić
          > niczego wygodnego.
          > Więc mam jeansy-biodrówki ciążowe. Ale już górę kupuję z normalnych sklepach
          (n
          > p. w ulubionej
          > Zarze, czy Promod) tylko z rociągliwych materiałów i większy rozmiar.
          > Ale jeśli znałabym dobrą, pomysłową krawcową, lub sama umiałabym szyć, to nie
          z
          > astanawiałabym się
          > nawet minuty!

Z tego co ja widziałam , znajome dziewczyny kupowały spodnie na gumach, w typie
          dresowym ale nie bawełniane tylko z fajnego materiału, a górę tak jak Ty w
          zwykłych sklepach.
    • werrap Re: odziez ciazowa :)! 06.10.05, 15:05
      czasami właśnie w burdzie są jakieś nieliczne wykroje dla ciężarnych - trzeba
      przeglądać, chyba w jakiejś ostatniej czy przed-ostatniej coś było
      a tak pozatym to nie widziałam nigdzie
      w.
    • viuda Re: odziez ciazowa :)! 06.10.05, 15:21
      j atez pamietam, ze kiedys widzialam w Burdzie jakies wykroje i tylko tam, w
      tych specjalnych numerach z serii: duże rozmiary, male kobietki etc. moze
      trzeba zadzownic do wydawnictwa i sie spytac, kiedy byly ubrania ciazowe ?
    • aniuta75 Re: odziez ciazowa :)! 06.10.05, 15:24
      U nas w Szczecinie jest jeden dobrze zaopatrzony sklep z ciuchami ciążowymi w
      ładnych wzorach i kolorkach. Jeżeli chodzi o wykroje to musisz popytać w
      sklepach z tkaninami... U nas w prawie każdym są wykroje Burdy w takiej grubej
      książce i jest rozdział dla nas brzuchatek smile)).

Ania i Kubutek (25tc)
    • ania788 Re: odziez ciazowa :)! 06.10.05, 15:26
      Moja krawcowa uszyła mi super spodnie, takie jak nosiłam przed ciążą, tyle, że
      po bokach powszywała zamki, które się rozpina a tam są powszywane kliny. Ich
      wielkość regulije się za pomocą guziczka. Moim zdaniem fajny pomysł bo po ciąży
      wypruje mi tylko te boczne zamki i spodnie będą mi dalej służyły. Po co wydawać
      ponad 100 na spodnie typowo ciążowe?
    • anaisia Re: odziez ciazowa :)! 06.10.05, 15:27
      Sprawdź www.happymum.pl Bardzo fajne ciuszki.
      • sowa_hu_hu dziewczyny co wy mówicie.... 07.10.05, 16:46
        polskie firmy szyją coraz fajniejsze ciuchy!!!

moja kolekcja letnia była w kolorach różu , zieleni , pomarańczu , żółtego ,
        niebieskiego , czerwonego...

teraz ze względu na pore roku szyjemy jeansy ale super skrojone! brazowe spodnie
        , oliwkowe , w jodełke , sztruksy , kolorowe sweterki...
        nie ma żadnych workowatych ciuchów!!!

i inne firmy tez tak szyją.... nie wszystkie ale jest kilka...

jeśli interesują was jakieś spodnie zaprawszam na gg 8647857

ps happy mum mają super ciuszki ale bardzo drogo! u nas są tansze spodnie o
        jakieś 50% , sweterki to samo... a szyjemy z materiałów z najnowszej włoskiej
        kolekcji...
        • katrem Re: dziewczyny co wy mówicie.... 07.10.05, 17:04
          o, popieram, ciuszki ciążowe są słodkie - kupiłam trochę w "Bebefield", "Huppy
          Mum", "Mama i ja" i "9fashion" i jestem zachwycona! Co prawda mój brzusio
          rośnie bardzo wolno, więc ciuszki czekają, ale nie mogę się doczekać, kiedy je
          na siebie włożę!!!
          • sowa_hu_hu katrem 07.10.05, 17:19
            no szkoda że u mnie nic nie kupiłaś smile
            • pimpusia77 Re: katrem 07.10.05, 17:35
              A ja mam taki problem, że rozmiary "S" ze sklepów ciążowych są na mnie za duże. Jedynie "XS" z H&M jest
              dobre...
              A poza tym "ładne" to kwestia gustu. Ja mam gust bardzo wybredny i dość niekonwencjonalny. Ale na
              szczęście już mało mi zostało. Przechodzę resztę ciąży w jednych portkach smile
              • sowa_hu_hu Re: katrem 07.10.05, 17:46
                u mnie jest tak że jesli ktoś chce rozm mniejszy to jestem w stanie go uszyć o
                ile posiadam maetriał...

ja też chciałabym np uszyć coś bardziej ekstrawaganckiego ale wiem ze kobiety
                tego nie będa kupowały więc szyje sie rzeczy w miare klasyczne...
                wiem jak było w lecie - zaszalałam z kolorami nie nie schodziły tak dobrze jak
                kolory stonowane...
              • katrem Re: katrem 07.10.05, 17:50
                pimpusia77 - widzę, że mamy ten sam problemsad ze mnie też wszystko spada...
                • kokons Re: dolaczam do klubu "Ładnie" 07.10.05, 18:29
                  Dla mnie "ladne" ciuszy ciazowe rowniez nie sa...
                  Jestem porazona jakoscia ciuchow ciazowych a spodnie z kolekcji sowy, ktore w
                  sumie sa OK sa tylko brazowe a ja lubie szarosci, tytany, roze, czerwienie... a
                  reszta to dzins i sztruks, ktorych niecierpie!
                  Mieszcze sie jeszcze w przedciazowe ciuchy ale zapinane na dodatkowa gumke
                  (antyerotyczny patentsad, no i nosze do tego sukienki lub tuniki na wierzch
                  ktore jeszcze udaje mi sie kupic ale juz widze problem... NIkt nie wpadl na to
                  by cos kobiecego typu EROTYCZNO KOBIECA tunka uszyc... Wszedzie tylko stroje
                  matka polka bojowkowo-sportowa ... moze z wyjatkiem jednych spodni w H&M ale od
                  3 tyg nie maja rozmiaru...
                  Jest super(
                  Pozdrawiam klubowiczkiwink
                  • sowa_hu_hu nie zgodze sie z tobą.... 07.10.05, 18:40
                    jakośc nie ma tu nic do tego czy tobie sie podoba dany kolor czy nie - o jakości
                    swiadczy dobry materiał oraz dobrze skrojone spodnie...
                    tak sie składa że rok temu szyłam czerwone spodnie , piekne szaro brązowe wzory
                    itd ale niestety nie sprzedawały sie za dobrze... kobuiety wola coś stonowanego...
                    w lecie szyłam spodnie i bluzki super kolorowe - zadna firma w polsce nie miała
                    tak kolorowej kolekcji jak ja... spodnie bardzo sie podobały ale nie sprzedawały
                    sie tak dobrze jak te stonowane...
                    a tak sie składa ze na zime najlepszy jest sztruks bo ciepły albo grubszy jeans...
                    my w tym roku na zime będziemy szyli spodnie z szarej jodelki ( z której z
                    resztą szyje deni clear ) , będziemy mieli równiez swterki - popielaty ,
                    sliwokoy , zileń...
                    tak więc nie powiedziałabym abysmy propagowali "bojówkowy" styl...
                    niestety prawda jest taka ze na 10 kobiet 9 wybierze sztruksy a tylko jedna
                    spodnie w kolorze ognistej czerwieni...
                    poza tym chodzi o finanse... trzeba szyc przedewszystkim to co sie dobrze
                    sprzedaje - ja nie moge sobie pozwolic na różowe spodnie w niebieskie ciapki bo
                    nie stac mnie na to ze to sie nie spodoba... staram sie szyć rzeczy które
                    zostaną kupione ale jednak z gustem i dobrze skorojone oraz z dobrych materiałów
                    (typu - najnowsza kolekcja z włoch)

pozdrawiam
                    • kokons Re: nie zgodze sie z tobą.... 07.10.05, 20:15
                      Sowo,
                      Podkreslilam,ze twoje spodnie sa ladne ale, ze maja ograniczona game
                      kolorystyczna a nawet jeden kolor - wiec nie wiem skad zarzut pod moim adresem?!
                      Jesli w kolekcji beda szare spodnie na pewno sie nimi zainteresuje choc wiem,
                      ze jest problem z przymierzeniem/znalezieniem ich w sklepie(
                      I pamietaj, ze klienci maja rozny gust a kobiety w ciazy chca byc podwojnie
                      modne/ciekawe/oryginalne i uwierz mi, ze brakuje butiku z odlotowymi ciazowymi
                      ubraniami w pelnej gamie kolarystycznej! I wstyd ze nie ma go w Krakowie!
                      Zycze dobrych klientow! I pomyslow!)
                      • sowa_hu_hu Re: nie zgodze sie z tobą.... 07.10.05, 20:43
                        moja droga nie robie ci zarzutów smile
                        w zeszłorocznej kolekcji szyłam spodnie w paski oraz kolorowe - chyba kolory
                        całej tęczy i były one w sprzedarzy w krakowie!!! w prenatalu i w będe mamą...
                        ale uwierz mi że kobiety chętniej kupują stonowane rzeczy...
                        chociaz faktycznie sporomi poszło różowych , zółtych czy zielonych... moge ci
                        wysłac na maila i pokazać , udowodnić wink co szyjemy....
                        ja owszem chce urozmaicac kolorystyke - jak najbardziej - ale musze patrzec
                        przedewszystkim na kienta!!!
                        a spodnie w tym momencie mam jeansy , brązowe , bezowe , oliwkowe a będa jeszcze
                        zielone sztruksy , pipeialte sztruksy , i spodnie w dwóch odcieniachs zarej
                        jodełki oraz swetr w szare kułka , w sliwkowe paseczki i w zielone pasy...
                        materiały swietne gatunkowo!
                        jelsi chce podesle ci kilka fotek...
                        ja własnie chciałam przełamywac stereotypy , szyć rzeczy kolorowe.... ale tez
                        wiem ze te kolory nie sprzedawały sie tak dobrze jak te które sprzedaje w tym
                        momencie.... nie uwazam że rzeczy które szyje są denne itp , wkaldam to dużo
                        starań smile
                        jestes z krakowa?

jak bys chciała cos zobaczyc daj znać - ja tez jestem z krakowa!
            • katrem Re: katrem 07.10.05, 17:51
              może następnym razemsmile
              • sowa_hu_hu Re: katrem 07.10.05, 18:17
                no mam nadzieje że wtedy moja firma będzie już znana w całym kraju smile
                • scalaczek77 Re: do sowy 07.10.05, 20:20
                  sowo, a czemu się nie otwierają te różne linki na waszej stronie? chętnie bym
                  sobie obejrzała różne ciuszki, bo spodnie z allegro są faktycznie przyjemne, a
                  najbliższy sklep mam w Wołominiesad.
                  • sowa_hu_hu Re: do sowy 07.10.05, 20:37
                    hej,strona jest w remoncie...
                    nowe rzeczy będzie można zobaczyć za tydzien... ale te modele (cztery) ktore sa
                    teraz moge wysłac na maila (ich zdjęcia)
                    mamy brązowe spodnie , jeansy , bezowe , i oliwkowe... za jakis czas będa 2
                    kolory sztruksów , jodelka i kolorowe sweterki...
                    prawdopodobnie będziemy współpracowac ze sklpem w wołominie...
                    ale u mnie mozesz kupić bezposrednio taniej...

pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka