keri5 06.10.05, 22:37 Czy możecie mi pomóż, wybieram się na 3d ale nigdzie nie mogę znaleźć gdzie mozna je zrobić, chciałabym żeby była od razu możliwość nagrania na płytkę wraz ze zdjęciami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efk17 Re: Gdzie w Krakowie USG 3D? 06.10.05, 23:04 w Krakowie to chyba nie ma 3D Odpowiedz Link Zgłoś
splendeo Re: Gdzie w Krakowie USG 3D? 06.10.05, 23:10 niestety, chyba nie ma u nas 3D, szukałam długo i nie udało mi się znaleźć, najbliźej to chyba na śląsk trzeba jechać, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanco Re: Gdzie w Krakowie USG 3D? 07.10.05, 08:46 Jest w Scanmedzie na Al. Pokoju, jest na Ujastku i jest na Pleszowskiej. Najlepszy sprzet na ujastku chyba, ale w Scanmedzie jest cudowna lekarka dr Inga Ludwin. Google Twoim przyjacielem)) Hanco Odpowiedz Link Zgłoś
keri5 Re: Gdzie w Krakowie USG 3D? 07.10.05, 11:16 Co do Ujastka to mam lekarkę z tamtąd i niestety dopiero co testują ten sprzęt ale nie mają praktyki w jego obsłudze, także ginka odradziła robienie tam usg3d i powiedziała żebym poszukała lepiej gdzieś indziej. A czy możesz mi coś więcej powiedzieć na temat scanmedu, jak wygląda to badanie? czy to normalne usg przez brzuszek? ile kosztuje? ile trwa? i czy nagrywają? bardzo prosze o odpowiedz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanco Re: Gdzie w Krakowie USG 3D? 07.10.05, 15:44 W scanmedzie jest 3d. tylko recepcjonistki takie.... mało zorientowane.... Szczerze mówiąc nie wiem ile kosztuje, mam tam wykupiony abonament przez pracodawce. Badanie wygląda normalnie) Przez brzuch, z pomiarem wszystkich narządów, dokładnym opisem, mój mąż widział całe badanie i był zachwycony. Kobiety jak wiadomo nic nie widza bo monitor jak zwykle jest od nas. Nagrywają na pewno tylko nie wiem na jaki nośnik. Co do Ujastka, dziewczyna na forum Noworodka była i pokazywała zdjęcia (bardzo ładne i dokładne) wiec nie wiem o co chodzi z tym testowaniem sprzetu. Acha jest duża różnica między zdjęciami ze scanmedu a tymi z Ujastka. Właściwie to nie ta klasa. Zadzwon na Ujastek i dowiedz się, bądź uparta bo warto. Hanco Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: do hanco 07.10.05, 17:28 Jak dzwonilam do Scanmedu dwa miesiace temu powiedzieli,ze nie udostepniaja USG3D - jak ci sie udalo przeprowadzic to badanie i czy to na prawde takie USG?! Gratuluje i pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
hanco Re: do hanco 07.10.05, 18:34 Musimy pare rzeczy uściślić, jeśli wszystkim tutaj chodzi o USG które robi zdjęcia-filmy następująco www.noworodek.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=160&mode=&order=0&thold=0 to jest tylko na Ujastku (z moich informacji) W scanmedzie miałam robione USG połówkowe na 3d (przynajmniej cały personel tak twierdził) ale zdjęcia są trochę inne, jakby z normalnego aparatu ale bardzo wyraźne - może to po prostu klasa sprzętu. Na pewno towarzyszy nam tu jakiś ekspert - może się wypowie. Nie wiem czy ten link będzie działał, ale to chodzi o zdjęcia umieszczone w portalu www.noworodek.pl Pozdrawiam (ale zamieszanie , jeśli z mojej winy to wybaczcie, sprzedaję tak jak kupiłam) Hanco Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: do hanco 07.10.05, 19:28 Przepraszam, nie chce cie nekac a jedynie do konca wyjasnic nurtujaca wszystkich kwestie... Otoz; hanco napisała: > Musimy pare rzeczy uściślić, jeśli wszystkim tutaj chodzi o USG które robi > zdjęcia-filmy następująco > www.noworodek.pl/modules.php? name=News&file=article&sid=160&mode=&order=0&thold=0 > to jest tylko na Ujastku (z moich informacji) Zdjecia pod powyzszym adresem to wlasnie miozliwosci 3D i o takie USG 3D wszystkim nam chodzi i takiego wspolnie potrzebujemy ale nie ma go np. na Ujastku... Ja tam bywam na USG i moje zdjecia wygladaja tak jak ponizsze: www.republika.pl/hrynek/zdjecia_opisy.html I nie maja na Ujastek innego USG - sprawdzalam to rowniez przed chwila! > W scanmedzie miałam robione USG połówkowe na 3d (przynajmniej cały personel tak > twierdził) ale zdjęcia są trochę inne, jakby z normalnego aparatu ale bardzo > wyraźne - może to po prostu klasa sprzętu. Czy ono tak czy jeszcze inaczej/lepiej wyglada?: www.republika.pl/hrynek/zdjecia_opisy.html Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
efk17 Re: Gdzie w Krakowie USG 3D? 07.10.05, 12:17 Dzwoniłam do Scanmedu przed chwila i nie mają 3d!! Niewiem co z reszta wymienionych placówek, ale tu nie ma!! Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: Gdzie w Krakowie USG 3D? 07.10.05, 11:50 Jeszcze jest na Kopernika, ale chyba tylko dla pacjentek szpitala lub pacjentek lekarzy tam pracujących Odpowiedz Link Zgłoś
efk17 Re: Gdzie w Krakowie USG 3D? 07.10.05, 13:32 I na Ujastku też nie mają , tez dzwoniłam!!! Ale gdyby ktoś dał jeszcze jakiś cynk, to z chęcią sprawdzę, z miłaą chęcią wybrałabyn sie na takie USG. Odpowiedz Link Zgłoś
challanger Re: Gdzie w Krakowie USG 3D? 07.10.05, 14:23 USG 3D jest w Krakowie na ul. Pleszowskiej 23. Kosztuje 120zł. Trzeba sie umówic conajmniej tydzien wczesniej. Nagrywają na kasetę. telefon 415-58-00 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paycza Re: Gdzie w Krakowie USG 3D? 07.10.05, 14:55 Tylko na kasetę? Nie na DVD? No to nie ogladne sobie Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Na PLeszowskiej to też nie USG 3D! 07.10.05, 17:25 Cytat z podobnego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=29151924&a=29245605 "a ja myślałam, że jest Usg 3d w Krakowie, tym się reklamuje KOV-MED na Pleszowskiej i sie nabrałam i zapłaciłam 120 zł, a to nie to!!!! widać jak na zwykłym Usg, są robione tylko dokładniejsze wymiary, zdjęcia wyglądają fatalnie, oferują jedynie nagranie na kasetę VHS, ale to nie jest Usg 3d. Ostrzegam innych przed taką wpadką jak moja." Niech ktos poda link do tego USG 3D z Ujastek,chodze tam na wiozyty i nie informowono mnie, ze posiadaja taki sprzed. O Scanmedzie slyszalam, ze tylko w szczegolnych przypadkach uzywaja tego sprzetu,a moze sie myle?!...Dziwi mnie, ze w tak duzym miescie nikt nie udostepnia tego sprzetu i nie mozna zrobic USG 3D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
challanger Re: Na PLeszowskiej to też nie USG 3D! 07.10.05, 17:56 Ten adres który podałam nie jest przezemnie sprawdzony. Bardzo chciałam zobaczyć jak wygląda maleństwo w 3D dlatego znalazlam na forum informacje o Pleszowskiej. Nawet zadzwoniłam i sie umówiłam na termin, ale po namyśle odwołałam wizytę. Nagranie na kasecie też mi nie odpowiadało co innego na DVD. A moja gin powiedziała, ze to chodzi o to zeby osoba która robi USG potrafiła jak najwiecej powiedziec o tym jak rozwija się ciąża i czy przebiega wszystko prawidłowo. Nawet dobry i drogi sprzęt może nie wystarczyć jeśli ktoś nie potrafi za wiele na podstawie badania powiedziec. A oglądać widoczki to nie o to chodzi. Więc przepraszam, ze podałam nie sprawdzony przez siebie adres i telefon. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Na PLeszowskiej to też nie USG 3D! 07.10.05, 18:34 Po to jest forum, zeby niekiedy skorygowac informacje - nikt nie chce zle!) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
keri5 Re: Na PLeszowskiej to też nie USG 3D! 07.10.05, 18:59 Czyli stanęliśmy na tym że w Krakowie - tak dużym mieście nie ma usg 3d? bardzo mnie to dziwi i martwi, no ale w takim razie gdzie najbliżej od Krakowa jest taka mozliwość, zrobienia takiego usg? Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Na PLeszowskiej to też nie USG 3D! 07.10.05, 19:30 Warszawa jest pewniakiem a najblizej to Katowice ale ta kwestie lepiej przedyskutowac na forum... Wstyd,ze w Krakowie nie ma takiego USG( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś