nicol.lublin 09.10.05, 08:26 naświetlcie mi coś, bo już się załamałam. nie umiem znaleść nic sensownego, wszystko strasznie ciężkie. proszę o odzew mamy dla których waga wóżka była piorytetem przy zakupach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolinek77 Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 08:33 wszystkie wózki na dużych kołach są cięzkie niestety ja tez mieszkam wysoko i wózek zostawiamy na półpiętrze miedzy parterem a I piętrem przymocowany do kaloryferów zabezpieczniem do rowerów. Bez sensu jest tachać wózek na 4 piętro zresztą nawet niech bedzie lekki ale z dzieckiem i zakupami napewno będzie i tak cięzko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 09:37 lekko wspolczuje, ja nieststy mam problem z miejscem na wozek w domu i tez szukam jakiegos malego ale i tak kazdy wielki tez przyjdzie mi zostawiane na klatce przyczepionego do kaloryfera no i nieststy w zwiazku z tym ze w klatce mieszka duzo osob- mieszkan 88 to i zlodzieji duzo wiec zakup wozka bedzie w przystepnej cenie do 700zl a nie taki co mi sie podobal za 1500 bo jakby ukradli eeehhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
paycza Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 11:24 Witam! Mam ten sam problem. Jeszcze nie orientowalam sie co do konretnych marek wozkow, ale wiem, ze sa takie, w ktorych zdejmuje sie gorna czesc (jakby ta gondole), a dol, czyli caly stelaz i kola zostawia - mozna np. w piwnicy. U mnie kradna w piwnicy, wiec caly wozek balabym sie zostawic. Wozka nie moge tez nosic, bo mi kompletnie kregoslup padnie. W zeszlym roku wynosilam tak codziennie rower (14 kg) i cala zime mialam strasne bolesci. Ehhh... Odpowiedz Link Zgłoś
bluebebe Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 11:31 wózek mam emaljunga, ale mniejsza o markę - na pompowanych kołach. I z 3 piętra bez windy spuszczam go schodek po schodku rękami trzymając za rączkę, amortyzując odbijanie od schodów. Po spacerze, wchodząc tyłem wciagam wózek schodek po schodku tak samo amortyzując rękoma, aby nie było uderzeń. W dół jest prosto, w góre trudniej, ale dla mnie to jedyny sposób. Takie zabiegi mozliwe chyba tylko przy pomopwanych kołach własnie. Nie wniosłabym na górę żadnego, nawet lekkiego wózka, z dzieckiem w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
gumitex Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 11:51 Ja mieszkam na 3 bez windy i mam wózek pegperego pliko 3. To spacerówka parasolka , więc dla dziecka już siedzącego. Waży ok. 10kg i kosztuje ok. 1.000 zł. Da się wnieść, ale z zakupami trochę waży. Wcześniej miałam tez pegperego ze zdejmowaną gondolą, na dużych plastikowych kołach. W sklepie też był niby lekki, ale z dzieckiem ciężki, no i zajmował dużo miejsca. Można było wnosić samą gondolę, ale i tak był nieporęczny do wnoszenia. Radze kupić jakąś używaną gondolę, a po pół roku składaną lekką spacerówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 13:04 kurcze, myślałam, że ktoś ma fajne rozwiązanie... ja nie za bardzo mogę zostawiać wózek na półpiętrze, bo mieszkam w starym bloku i mamy bardzo ciasne klatki. z tego samego powodu nie mam ochoty go wnosić na górę. no powiedzcie, że jest jakiś, może i drogi, ale taki leciutki, że... Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 13:22 mam jakas stara gazetke "dziecko" i jest reklama wozka ARTI ze niby wazy 8kg poszukaj na stronie www.arti.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aniam241 Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 17:11 Ja wybralam sobie wozek firmy arti. Wiem ze wielu osobom on sie nie podoba ale mi odpowiada. TRAWEL LUX wejdz sobie na strone www.arti.pl. Nie jest drogi bo kosztuje 500 zl, jest lekki- 8,5 kg. Mi on odpowiada bo jest lekki i sklada sie jak parasolka ale przeznaczony jest juz dla niemowlaka bo ma gondolke Odpowiedz Link Zgłoś
bratek72 Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 16.10.05, 00:30 aniam241, czy orientujesz się może, czy wózki Arti posiadają możliwość montowania na stelażu fotelika samochdowego 0-13? Odpowiedz Link Zgłoś
anettab Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 21:30 pegperego pramette, 8 kg, głęboko-spacerowy - posiadam i polecam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lisa29 Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 10.10.05, 09:14 Spróbuj wózek Deltim Fokus (www.deltim.com.pl), ma aluminiowy stelaż, lekkie kółka, w sklepie sprawdzałam - mozna zdjąć gondolę (czy spacerówkę) z dzieckiem i wziąć ją w jedną rękę a w drugą złożony stelaż (składa się jednym ruchem ręki). Nie jest naprawdę ciężki. ja sama mieszkam na drugim piętrze bez windy i kupiłam deltima (tylko model Premier bo ma skrętne kółka, ale też lekki) Polecam i pozdrawiam monika Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 15:52 u mnie porownywalnie - stare budownictwo pierwsze pietro plus tyle co w domu schodow mam w ogrodzie bo dom stoi na skarpie... z waga wozka sie poddalam, i tak sama nie zwleczesz calosci z dzieckiem naraz bo to awykonalne, kupilam wozek ktory ma odlaczana sztywna gondole a nie jakies tam nosidlo dla niemowlaka i zwyczajnie znosze najpierw malego w gondoli (juz sobie wazy 7,5 kg + gondola 4) a potem sam stelaz z kolami... Odpowiedz Link Zgłoś
marybg Wózek dla Ciebie 09.10.05, 19:34 Polecam Teutonię Pixxel Sports05 www.teutonia.pl. Można zdejmować ze stelaża gondolę, albo później siedzisko spacerówki i wtedy idziesz na 2 raty! Na w/w stronie masz parametry techniczne!Ja też mieszkam na 4 piętrze i waga to był dla mnie proprytet,bo nie chcę zostawiać wózeczka na dole.Ten wózek to mercedes! Jest serio porządny i niezawodny.Ja szukałam wózka przez 3 miesiące-wydaje mi sie,że wiem o nich wszystko,dlatego wybór padł na w/w. Odpowiedz Link Zgłoś
kk_pysiak Re: Wózek dla Ciebie 09.10.05, 22:20 Może Quinny Sx lub Buzz, niestety cena mało konkurencyjna Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ja Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 23:05 To,że wózek jest lekki i tak sie nie sprawdzaMój synek ma 7 miesięcy i waży 10.5kg+ubranko(coraz więcej bo zima idzie)+jakies rzeczy małego,nie mówie już o zakupach,to z lekkim wózkiem i tak bedzie ze 20kg.Efekt jest taki,że moje uda są pokryte ciekawa mozaikąNo,ale gdyby sam wózek ważył 14-15kg czy wiecej to chyba bym zatrudniła jakiegos sąsiada) Odpowiedz Link Zgłoś
agni26 Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 09.10.05, 23:25 Moj patent na spacery to trzymanie stelaza wozka w samochodzie pod blokiem. Mieszkam na 3 pietrze, schodze z malym w gondoli,klade go na przednim siedzeniu a w tym czasie wyciagam stelaz z bagaznika. I swiat nalezy do nas Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 10.10.05, 07:22 Ja osobiście nie szukałam jeszcze wózka, ale moi znajomi kupili fajny, super sie składa i nie jest bardzo ciezki bo wazy 8 kg. Wadę ma jedną i to znaczącą jak dla mnie, cena 2500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
a_pynia Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 10.10.05, 07:58 Też się zastanawiam nad lekkim i małym wózkiem (żeby wszedł do małego bagazniczka) i znalazłam Arti Travel Lux (można zrobić z niego gondolkę i wsadzić nosidło), jest podobno na stelażu Peg Perego Pliko 3 i drugi wózek - Corrado Karina, też parasolka, ale z osobną plastikową gondolką, waga około 9 kg, z gondolą 14, bardzo podobny do Deltima Quick. Ten ostatni widziałam na zywo i nawet dość solidnie wyglądał. Najwazniejsze, ze cena obu wózków nie przekracza 500 zł!. PS: Miałam już doświadczenia z ciężkim wózkiem na dużych kołach i z wielką gondolą. Ciężko mi było wnieść samą gondolę po schodach - musiałam ją nieść przed sobą - tak wąskie schody! Potem opracowałam metodę spuszczania i wciągania wózka, dziecko oczywiście niosłam na rękach i za każdym razem bałam się, że ten wózek mi zjedzie i się rozwali. Do tego to ściąganie kółek przy każdym wkładaniu stelaża do bagażnika. Nigdy więcej! Dlatego teraz wolę się pomęczyć z mniejszymi kółkami (w sumie 18 cm srednicy, to wcale nie tak mało). Odpowiedz Link Zgłoś
a_pynia Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 10.10.05, 08:03 PS: Stronki z wózkami: Karina Corrado www.corradopolska.pl/ Arti Travel Lux www.arti.pl/new/zdj/image.php? img=wozki/woz_travel_lux_czerw-duze.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tiaraa Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 10.10.05, 08:32 zainwestuj w jakąś tani głęboki i przemęcz się te kilka miesięcy potem spraw sobie spacerókę graco, która waży 3,6 kg z takim piórkiem chyba nie będzie problemu Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 10.10.05, 08:45 dzięki dziewczyny, idę szperać w tych adresach, które mi podałyście. Odpowiedz Link Zgłoś
moniqe245 Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 10.10.05, 08:48 mieszkam na III p bez windy i kupujemy wózek peg perego atlantico. Odpowiedz Link Zgłoś
gomaz Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 14.10.05, 18:54 Mam taką samą sytuację 4 piętro bez windy i wybraliśmy Inglesiny gondolkę Liberty (3,8 kg) a stelaż Allum (6,3 kg). Braliśmy też pod uwagę Peg Perego - gondola Navette a stelaż też taki niepompowany, ale ostatecznie doszliśmy do wniosku, że Inglesina bardziej nam sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
niusiaczek_22 Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 15.10.05, 21:04 ja też mieszkam na 4 piętrze i mam pewne rozwiązanie. Zostawiam wózek w piwnicy nikt go nie ruszy bo jest przypięty a ja nie tacham go 4 piętra tylko kilka schodków. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
aga.roro Re: wózek dla mieszkających na 4 piętrze bez wind 16.10.05, 02:46 czesc, jestem swierzo upieczoną mamusią i też mialam dylemat jaki kupic wozek, bo oprocz priorytetu "lekki" mialam też taki aby mojemu synkowi było cieplo w zimę.. dlatego chcialam wozek ze porządną gondolą, a nie nosidelkiem wkladanym do spacerowki no i znalazlam, firma Polak, model wózka Laser, kupilam w bydg, stargowalam z 750 zł na 700 zł, i jestem zadowolona. Wozek jest lekki nawet w calosci, ale ja podobnie jak niektore dziewczyny wypowiadające sie wyzej, odpinam gondolę, stelaż trzymam w piwnicy i jest ok) jak chcesz go obejrzec to ponizej link do strony tego sklepu www.artykulydzieciece.pl, w wyszukiwarce wrzuc "laser", zdjęcie mozna powiększyc, tylko dlugo sie ładuje w bydg widzialam tez wozek firmy Pireus model El Jot, za 900 zł, i też byl w miare lekki - 12 lub 13 kg, to byl typowy wozek wielofunkcyjny, z wkladanym nosidlem. Udanego wyboru!) Odpowiedz Link Zgłoś