wiolettaw-79 12.10.05, 20:03 Jestem w ciąży,prawddopodobnie 4 tydzień.Czy jak biorę witaminy,które zawierają kwas foliowy,mogę brać dodatkowo kwas foliowy?Mieszkam w Irlandii i tutaj nic nie mówią na ten temat.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kirania Re: Mam pytanie 12.10.05, 20:23 hej.jesli bierzesz taki typoiwy zestaw witamin dla kobitek w ciazy to wystarczy.nie trzeb abrac dodatkowo.ale jak mowie,to powinin byc typowy zestaw dl akobiet w ciazy.te proporcje co tam sa sa wlasnie specjalnie dobrane.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
majorka77 Re: Mam pytanie 12.10.05, 20:25 Tak, ja brałam do końca 3 miesiąca ciąży, chociaż nie wiem jak jest w Irlandii, bo chyba w niektórych krajach kwas foliowy dodaje się dodatkowo do produktów spożywczych i wtedy może nie trzeba.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: Mam pytanie 12.10.05, 20:27 mi do jakiegoś 4m-ca lekarz kazał brać tylko folik a potem przestać brać go i zacząć brać co kilka dni witaminy(zestaw) nie kazał mi przesadzać witaminami-szczególnie,ze teraz duużo warzyw i owoców jemy Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: Mam pytanie 12.10.05, 20:29 www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=1065 Odpowiedz Link Zgłoś
mmilkaa1 Re: Mam pytanie 12.10.05, 20:52 Dawka profilaktyczna kwasu foliowego w ciąży to 0,4 mg dziennie i tyle ma Folik, który większość z nas łyka (-ła) na początku ciąży. Jeśli w twoich witaminach jest tyle lub więcej to nie musisz już brać dodatkowo kwasu foliowego. Odpowiedz Link Zgłoś