begonia2 20.10.05, 09:39 mam pytanko,jestm w 13t.c,i do pewnego czasu dolegaja mi uporczywe bóle głowy (przewaznie wieczorem) bol z jednej strony głowy tylko.... czy kogos to spotkalo,i czy czasami to sie przydarza w ciazy?i czy ok wszytko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
begonia2 Re: głowa...? 20.10.05, 09:57 hm, nikt nie pisze...chyba ide wypic kawke mala.dodam ze cisnienie niskie (102/660).dziwny ten ból.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: głowa...? 20.10.05, 10:39 Od początku mojej ciąży jedyną dolegliwością były bóle głowy. Od ok. 11 tyg. zaczęły być coraz bardziej uciążliwe i raz była to prawa strona czoła a raz lewa. Ból trwał czasami kilka dni łacznie z nocą. Lekarka powiedziała, że jest to wynik zmian hormonalnych w organizmie i że jakieś tam naczynka w mózgu się rozszerzają czy coś w tym stylu. Spróbuj masować skronie amolem (ciut pomaga). Nie wolno brać żadnych lekarstw. Teraz jestem w 15 tyg. i od kilku dni nic mnie nie boli Napewno w końcu ci przejdzie. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
begonia2 Re: głowa...? 20.10.05, 12:36 aa jeszcze was o cocs zapytam, wczoraj poczylam sie tak slabo, prawie omdlenie,w ciagu kilku sekund zrobilam sie mokra cala!musialam az ukleknac...strasznie.przeszlo po paru minutach!!!ale komus sie tak zdarzylo?mi po raz pierwszy....mocno sie wystraszylam... Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: głowa...? 20.10.05, 12:42 U mnie na początku to była normalka. Robiło mi się gorąco, występowały "zimne poty" i czułam że robi mi się czarno przed oczami. Zazwyczaj tak mi się robiło przy porannym myciu. Jak czujesz ze zaraz zemdlejesz to od razu połóż się do łóżka i unieś nogi wyżej niż głowę. Uważaj jak jeździsz zatłoczoną komunikacją miejską bo ja przez to musiałam przesiąść się do samochodu bo nie mogłam wytrzymać w tłumie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hanejek Re: głowa...? 20.10.05, 11:28 mnie tez okropnie bolala glowa przez pare tygodni, jakos na przelomie 1 i 2 trymestru, myslalam, ze oszaleje ale w koncu przeszlo, to podobno hormony probowalam brac paracetamol, ale nie pomagal, wiec po prostu sie przemeczylam, choc ciezko bylo Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: głowa...? 20.10.05, 12:25 u mnie tez zaczely sie bole glowy jakos na przelomie 1 i 2 trymestru.teraz jestem w 15 tc i nadal je mam,zazwyczaj radze sobie idac spac, ale jak to nie pomaga i juz wytrzymac nie moge to biore apap Odpowiedz Link Zgłoś
begonia2 Re: głowa...? 20.10.05, 12:39 a, jeszcze musze was o cos spytac....wczoraj przytrafilo mi sie cos dziwnego,prawie omdlenie,zrobilo mi sie mega slabo, az musialam ukleknac,i w ciagu pary sekund zrobilam sie cala mokra!!!strasznie,przeszlo po chwili...ale mocno sie wystraszylam,.zdarzylo sie komus tak?????coz to? Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: głowa...? 20.10.05, 13:37 Mnie głowa boli całe moje dorosłe życie bo jestem migreniczką i niestety nie mam pojęcia co jest żródłem Twojego bółu ale chcę napisac, że nie jest prawdą, ze w ciąży nie wolno brać leków przeciwbólowych. Czasami lepiej sobie pomóc i się nie meczyć niż się tak katować! Lekarz powiedział mi, ze mogę brać pyralginę lub paracetamol - w zalezności od tego co lepiej mi pomaga. Oba leki, nie nadużywane w ciązy nie są szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś