Dodaj do ulubionych

hipotrofia

09.11.05, 11:17
szukam kontaktu z osobami ktorych dzieci maja lub mialy (bo juz szczesliwie sa
na swiecie) hipotrofie. U mojej corci stwierdzono to ponad 2 miesiace temu, do
konca ciazy pozostaly mi jakiejs 2 miesiace i chcialam uspokoic swoje nerwy...
Bede wdzieczna za kazdy kontakt.
Obserwuj wątek
    • ewka_z Re: hipotrofia 09.11.05, 12:49
      Witaj,
      moje dziecko urodziło się z hipotrofią (39 tydzień, 1700 gramów).
      Niestety żadne USG nie wykazało jej w czasie ciąży.
      Nie znam przyczyny w moim przypadku.Jedynie po porodzie dowiedziałam się, że
      było rozdzielone łożysko i tu jej upatruje.
      Teraz synek ma prawie 2 latka i w ciągu roku dogonił rówieśników.
      Czy wiesz co u Was jest przyczyną hipotrofii?
    • gogo2 Re: hipotrofia 09.11.05, 12:57
      mój synek urodził się w 38tc-2400. Jeszcze w 32tc był większy o 2tygodnie.
      Powód-nadciśnienie, odkryte w 35tc. Po 6tygodniach dogonił, a nawet przegonił
      rówieśników.
      • kalina_p Re: hipotrofia 09.11.05, 13:03
        moja mała miała, urodziła się z wagą 2350 o czasie. Szybko nadgoniła, jest
        zdrowa, rozwija sie świetnie.
        • topka1 Re: hipotrofia 09.11.05, 17:26
          Kochane, dziekuje Wam za informacje ktore sa miodem na moje uszy. U mnie jest 31
          tc, ale Mala wymiarami pasuje na 28 tydzien, przy czym brzuszek jest jeszcze
          mniejszy o jakies 2 tygodnie. Wazy 1kg i powoli ale rosnie smile Hipotrofie
          stwierdzono jakies 8 tygodni temu. Troche zmartwila mnie ta dysproporcja miedzy
          brzuszkiem a reszta, ale pogrzebalam w necie i to podobno czesty objaw. Lekarze
          nie wiedza co jest przyczyna, nie pale, pije okazyjnie, praca od dluzszego czasu
          bezstresowa. Mowia ze taka moja uroda - prawdopodobnie zaburzenia w
          funkcjonowaniu lozyska. Mimo wszystko stresuje sie tym i dlatego szukam
          potwierdzen ze po porodze maluszki rosno i rozwijaja sie prawidlowo i nie
          towarzysza temu zadne wady genetyczne. Jeszcze raz Wam bardzo dziekuje smile To dla
          mnie duzo znaczy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka