Dodaj do ulubionych

Rozkładam się :(

02.12.05, 08:55
Boli mnie głowa, mam suchy kaszel, do tego robi mi się niedobrze. Do lekarza
rejonowego nie mam co iść, bo pewnie bym czekała wieki i wdychała zarazy
wszelakie.
No i dziś piątek, w weekend też nigdzie nie pójdę.
Może da się tę zarazę wyplenić domowym sposobem?
Jestem w 26tc.
Obserwuj wątek
    • propanbutan a gdybyś zagłosował to prędzej by cię przyjęli 02.12.05, 09:50
    • misia97 Re: Rozkładam się :( 02.12.05, 09:53
      Radzę mimo wszstko odwiedzić lekarza chociazby dla świetego spokoju.Tymczasem
      proponuję napar z Lipy posłodzony midem, i ciepłe łózko.Broń Boże nie mocz nóg w
      ciepłej wodzie i soli.Mi też b. często zdarzały się infekcje w ciąży chyba ze 4
      razy takie poważne.Mmay wówczas obniżoną odproność to zrozumiałe.Pozdarwiam i
      zyczę zdrówka.
    • kamilka2 Re: Rozkładam się :( 02.12.05, 09:56
      Spróbuj Apap na ból glowy-mój lekarz mi pozwolil( jest bezpieczny w ciąży).A na
      kaszel?Zapytaj w Aptece-wiem że są syropy ziolowe dla kobiet w ciąży.Można brac
      rutinoscorbin.Albo zadzwon do swojego gina!
    • palomkaa Re: Rozkładam się :( 02.12.05, 09:57
      ja tez uwazam ze lepiej isc do lekarza, nawet do prywatnego, wiem ze to
      kosztuje ale ze drowiem nie ma zartow, lepiej isc dla swietego spokoju niz sie
      potem denerwowac. mozesz tez zapytac swojego gina prowadzacego-ja sie pytalam
      na zapas: wszelkie domowe sposoby a wiec gorace mlego z miodem i maslem na
      gardlo (to lagodzi suchy kaszel) i duzo duzo czosnku (przeczyszcza drogi
      oddechowe) duzo zdowia zycze!
      • marcia74 Re: Rozkładam się :( 02.12.05, 10:38
        Nie chce Cie straszyc ani denerwowac, ale moim zdaniem tez powinnas pojsc do
        lekarza. Mialam trzy tygodnie temu takie same objawy i tez bylo to przed
        weekendem i to przedluzonym (11 listopada), wiec pomyslalam sobie, ze poleze w
        lozku i sie wykuruje. Kupilam sobie vit. C i syrop wykrztusny. Po 5 dniach
        wyladowalam u lekarza z ostrym zapaleniem oskrzeli. Lekarz bezwzględnie zalecil
        antybiotyk, ktory bralam przez 2 tygodnie. Bylam mniej wiecej na tym samym
        etapie ciazy co Ty. Idz do lekarza, poczujesz sie lepiej i fizycznie i
        psychicznie. Zdrowka!!! M.
        • pom Re: Rozkładam się :( 02.12.05, 11:43
          Dzięki Dziewczyny, jesteście naprawdę kochane.
          Jednak poszłam do lekarza - nawet nie wiedziałam, że umawiają na konkretną
          godzinę i się nie czeka.
          Osłuchała mnie i stwierdziła, że nic mi chemicznego na razie nie da - mam za to
          absolutnie leżeć, pić mlego z miodem i czosnkiem i ssać tabletki na ból gardła
          tymiankowo-podbiałowe. Po prostu kurować się naturalnie, bo ciężarnym
          antybiotyki podaje się w ostateczności.
          Co do syropu, to odradzała, bo kaszlowe rwanie nie jest wskazane przy ciąży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka