alexsc Re: Imie dla chlopca-Hugo 12.12.05, 14:12 moim skromny zdaniem - fatalne ale Wasza decyzja, u nas córeczka będzie Amanda i też wielu osobom sie nie podoba. Chłopiec (ewentualnie bo raczej wiemy że córka) Adam albo Amadeusz... Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: Imie dla chlopca-Hugo 12.12.05, 14:18 Za bardzo kojarzy się z popularną wśród dzieci grą komputerowa i programem telewizyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: Imie dla chlopca-Hugo 12.12.05, 14:20 Amanda mi się podoba ale Amadeusz w jakichś ludowych wierzeniach to było imię diabła i bardzo źle mi się prze to kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaonna1 Re: Imie dla chlopca-Hugo 12.12.05, 14:31 ooo tak wabi sie pies moich teściów.. ale ogólnie fajne Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Imie dla chlopca-Hugo 18.12.05, 16:26 Wolfgang Amadeusz Mozart też Ci się źle kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Imie dla chlopca-Hugo 12.12.05, 14:13 wszystko o imionach forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 mi osobiście hugo kojarzy się z tym ludzikiem z gry w telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Imie dla chlopca-Hugo 12.12.05, 14:15 mi też ale jest jeszcze ten Hugo Boss (od perfumów) Nie gniewaj sie na nas Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10000 Re: Imie dla chlopca-Hugo 18.12.05, 16:20 nasze dziecko powinno nazywac sie tak jak sami chcielismy by sie nazywac.hugo? nie wiem kto swiadomie wybralby sobie takie imie?zastanowcie sie dobrze to decyzja na cale zycie. imie jakie nasi dziecko nie powinno go ani oniesmielac ani sprawiac przykrosci. radze przenyslec.oczywiscie ostateczny wybor nalezy do was.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: Imie dla chlopca-Hugo 18.12.05, 16:22 aneta10000 napisała: > nasze dziecko powinno nazywac sie tak jak sami chcielismy by sie nazywac.hugo? > nie wiem kto swiadomie wybralby sobie takie imie? Ja bym wybrała, gdybym była chłopcem, podoba mi sie od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusia.c Re: Imie dla chlopca-Hugo 12.12.05, 14:38 pretensjonalne, źle się zdrabnia, albo wcale, trudno się odmienia, jakieś takie twarde brzmieniowo i bardziej nadaje sie dla psa. Takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Imie dla chlopca-Hugo 12.12.05, 14:46 Tak ma na imię syn naszych znajomych.Już sie przyzyczailam. Drugi ma Bruno Odpowiedz Link Zgłoś
sutra Re: Imie dla chlopca-Hugo 12.12.05, 17:28 Sliczne. A pretensjonalne imiona to Nikola i Oliwier a nie Hugo. Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Imie dla chlopca-Hugo 12.12.05, 19:20 Hugo - fajne, oryginalnie i nie pretensjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Imie dla chlopca-Hugo 12.12.05, 19:22 Hugo, jak dla mnie, jest dość pretensjonalne, ale racja - Oliwier to już szczyt pretensjonalności Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Imie dla chlopca-Hugo 13.12.05, 11:11 sutra napisała: > Sliczne. A pretensjonalne imiona to Nikola i Oliwier a nie Hugo. Hugo też jest pretensjonalny i wydumany. Amanda i Amadeusz wspomniane wcześniej również. Swoją drogą, zastanawia mnie, dlaczego niektórzy chcą być oryginalni na siłę. I potem np. powstają dziwolągi typu Hugo Kaszanka czy Amanda Gruszka. Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 jest w porządku 12.12.05, 21:46 Ładne imię, z tradycjami - Hugo Kołłątaj. Pięknie się odmienia - Hugo - Hugona, i zdrabnia - Hugonek. Na pewno bardzo oryginalne w odróżnieniu od nieszczęsnego Oliviera, koniecznie przez "v". Kasia mama Jasia Odpowiedz Link Zgłoś
anetakuc Re: jest w porządku 13.12.05, 08:28 Ja nie chcę nikogo obrazić, ale moi znajomi mają synka o tym imieniu i było wszystko ok . jak poszedl do szkoły we wrześniu tego roku to pojawił sie problem. Jakieś mądre dziecko zaczeło go przezywać. Hogo co srał długo. Może śmieszne ale Hugo mówi że nie lubi tego imienia. Pewnie mu przeidzie ale dzieci są straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: jest w porządku 13.12.05, 08:35 No własnie - hugo to taki brzydki stworek z programu dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: jest w porządku 13.12.05, 11:13 18_lipcowa napisała: > Taaa > Hugonek super zdrobnienie Lepsze będzie Hugoś czy Goniu )) nie znasz się, Lipcowa na trendach Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarti Re: jest w porządku 18.12.05, 16:32 Bardzo fajne imię! Mi sie podoba. Choć moja córeczka ostatnio woła często: chrupki Hugo! pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
kadewu1 Re: jest w porządku 18.12.05, 16:42 Wypowiedziałaś się raz i wystarczy. Czyżbyś leczyła swoje kompleksy na forum? Ka Odpowiedz Link Zgłoś
solcia1 Re: Imie dla chlopca-Hugo 18.12.05, 23:15 Ja już słyszałam o tym imieniu, i myślę, że spoko. Kwestia przyzwyczajenia Odpowiedz Link Zgłoś