betka113 17.12.05, 15:25 Moja siorka ze szkoly przywlekla wszy, no i oczywiscie cala rodzinka chwycila - w tym i ja. Jestem w 31tc i zastosowalam preparat na wszy. czy któras wie czy takie preparaty moga szkodzic dziecku?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila22-1985 Re: wszy w ciąży 17.12.05, 15:50 nie mam pojecia.ale ja przed zastosowaniem czegokolwiek nowego dzwonilam do swojego lekarza i sie pytalam.szkoda ze ty tego nie zrobilas lub moglas spytac sie chociarz w aptece lub przychodni.teraz bedziesz sie denerwowac.w ciazy szkodzi bardzo duzo bo ja nie moglam nawet smarowac mascia mojego uczulenia co znajdywalo sie na plecach!! Odpowiedz Link Zgłoś
betunia80 Re: wszy w ciąży 17.12.05, 18:14 Nie sadze zeby to zaszkodzilo, w koncu musialas jakos sie pozbyc wszy. Nie chodzilabys do konca ciąży bo by cie zjadly, w sumie to nie weim - ale nie widze innego wyjscia w tej sytuacji jak uzycie preparatu na wszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ares1976 Re: wszy w ciąży 17.12.05, 19:04 Oczywiście musisz coś zastosować jak najszybciej! Zapytaj w aptece farmaceuty - na pewno wie. Jak dasz rade skontaktuj się ze swoim lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
betka113 Re: wszy w ciąży 17.12.05, 19:25 No ja juz zastosowalm taki preparat - bylam taka zdesperowana, ze poweim szczerze nie przeczytalam ulotki nawet, tylko jak najszybciej to wtarlam. A na ulotce pisza, ze w ciazy nalezy sie skontaktowac z lekarzem przed uzyciem. Mam nadzieje ze to nie zaszkodzilo dziecku no i ze wytepilam te robactwo. Odpowiedz Link Zgłoś