Dodaj do ulubionych

NIE MAM JUŻ SIŁY... ;((((

30.12.05, 09:47
Dwa tygodnie temu po raz pierwszy zaczęłam plamić ( brunatne plamki, brak
krwi)szybko do lekarza...2x dziennie Duphaston i zakaz chodzenia... po dwóch
dniach wszystko ustało...no i znowu w 1-szy dzień świąt zaczęłam plamić
(głownie to śluż jest zabarwiony na brunatny kolor) do szpitala tam badania
USG, z Kropką wszystko okey, tylko mam przestać się denerwować, 3x dziennie
duphaston i lezeć... po dwóch dnioach znowu spokój. No i dzisiaj rano znwou
śluż zabarwiony brunatnie crying( Jestem osobą nerwową, i moze to właśnie nerwy
powodują u mnie te plamienia...wigilę pierwszy raz spędzaliśmy z rodzicami
męża (4 m-ce temu wyszłam za mąż) no i trochę nawet bezwiedznie się
zdenerwowałam, wczorak pojchaliśmy do sklepu po większy stanik wink no i
zaćzełam sie denerwować,ze co będzie jak spotkam kogos z pracy a jestem na
zwolnieniu lek. z tkz. (chory powinien leżeć)
Nie wiem co się dzieje...jestem w 9 tc i tak bardzo martwią mnie te
plamienia...co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • siula5 Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 30.12.05, 09:50
      ja mialam plamienia w 7 tc, połozyli mnie do szpitala na 9 dni, potem do domu 2
      tygi zwolnienia, leżałam dosłownie i sie nie ruszałam przez te 2 tygi.
      praktycznie tylko schodzilam na dół, kładłam się, i oglądałam telewizję,
      wstawałam na siku tylko i wieczorem się wykąpać i spać. No i przeszło, dziecko
      uratowane, za miesiąc rodzę, warto było leżeć.
      • aniatomek3 Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 30.12.05, 09:57
        może Cię pocieszę w pierwszej ciąży też plamiłam kilka razy na początku, a mam
        zdrowego 1,5 rocznego Bartka. Radzę spokój, spokój, spokój, nie denerwuj się
        spróbuj się zrelaksować, nerwy nic nie pomogą tylko zaszkodzą... Pozdrawiam
      • 1monika Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 30.12.05, 09:58
        Jestem mama dwoch dziewczynek, obie ciaze byly z plamieniami. W pierwszej
        zaplamilam raz w 6 tyg. i nawet nie pobieglam z tym do lekarza, a w drugiej
        bylo gorzej, bo plamilam w 6tc,8,9,17,19. Bylam tydzien w szpitalu, przebadali
        mnie od gory do dolu.
        Urodzilam zdrowa coreczke w 41 tc. Do tej pory nikt nie wie skad te plamienia.
        Lezec nie lezalam, bo w domu mam jeszcze rozbrykana 4-ro latke.
        Pozdrawiam
        • ledzeppelin3 Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 30.12.05, 10:32
          Leż, teściów olej, stanik Ci teraz niepotrzebny, odpuść sobie wszystko i poleż
          uczciwie.
    • magdarr Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 30.12.05, 10:41
      Tyklo spokojnie! Jestem w drugiej ciąży i obie był z plamieniami.Cztery lata
      temu urodziłam zdrowego chłopca, teraz też już jest ok i Kubuś Z trzy miesiące
      będzie a nami.Brałam Duphaston i leżałam 3 tygodnie. Jeśl na USG jest wszystko
      dobrze to musisz się uspokoić i zaufać lekarzom.Myśl pozytywnie, bo dzidzia
      czuje twoje nerwy.Pozdrawiamsmile
    • anagram2 Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 30.12.05, 14:10
      ja nie plamiłam tylko krew mi poleciała.Tak jak przy obfitym okresie. Teraz
      tydzień siedze w domu. 04.01.06 ide na usg i zobacze co z tym krwiakiem. Mam
      ponoc krwiaka, który ma sie sam wchłonąć. Dostawałam zastrzyki domięsniowe.
      Rozumiem twój strach. Parę razy dziennie sprawdzam bielizne. W nocy tez sie
      budzę i idę do wc. Zaufaj lekarzowi i nie denerwuj się. Wiem, w tv nic nie ma.
      Ksiażek juz czytać nie mogę. Przeczytałam 5!. Zaraz sie wezme za robienie na
      drutach szalika. Pozdrawiam,
      • majka792 Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 30.12.05, 14:16
        Dziękuję za wszystkie posty...
        Dzisiaj idę do doktorka i mam nadzieję,ze będzie wszystko ok. Zaczęło mnie
        pobolewać w lewej pachwinie...mam nadzieję,ze to nic złego...
        • siula5 Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 30.12.05, 14:21
          bądź dobrej myśli, problemy powinny minąć ok. 12 tygodnia
    • kluseczka74 Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 30.12.05, 14:53
      Plamilam w 6tc, brałam Luteinę do 14 tc. Kinga urodziła się w 41 tc a dzis ma
      ponad 10 miechów i jest cudową, przedsiębiorczą ( czytaj - rozrabiającą )
      istotką. głwa do góry będzie dobrze.
      Pozdrawiam
    • maria70 Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 30.12.05, 14:58
      tez miałam palmienie ale tylko przez 1 dzień, skoro lekarze mówią leżec to
      leżec, po co ci teraz stanik? po co chodzisz po sklepach? nie rozumiem musisz
      sie zdecydować
    • kasiak262 Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 30.12.05, 16:24
      majka ja miałam plamienia juz w 7 tygodniu ciaży i musiałam leżeć i brać
      duphaston 2 razy dziennie po 1 przez cały miesiąc.
    • marabr Re:TEŻ TO MIAŁAM MAJKA 30.12.05, 16:54
      Również przyjmowałam Duphaston przez okres 5 miesiecy.Miałam ciążę zagroóną bo bardzo ciężko pracowałam to było w 5tc.To są tabletki na podtrzymanie ciąży więc się oszczędzaj ja mało nie poroniłam a to moja pierwsza ciąża.Nie jestem lekarzem ale przed wczoraj lekarz na izbie przyjęć powiedział mi że te plamienia wywołane są nadrzerką.Być może tęż ją masz.Mój lekarz nic mi na ten temat nie mówił a w szpitalu to właśnie powiedziełi.Obecnie jestem 34tc i nadal mam zagrożoną ciąże, tak więc na prawdę oszczędzaj się i najwyżej zapytaj się o tą nadrzerkę.Ja teraz biorę leki dopochwowe i jak narazie plamienie ustało a nadrzerk aznika często rzy porodzie tzn jak urodzi sie dziecko.
    • mama_basia3 Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 31.12.05, 01:10
      Do góry nos kobieto!!! Pierwsza moja ciąża była wzorcowa. Druga? Ponoc cudem
      urodziłam - mieliśmy 10% szans na uratowanie dziecka, a urodziło się śliczne i
      zdrowe, choc spędziłam 5 miesięcy w łóżku, a nie było to proste, bo miałam już
      14 miesięcznego bobasa i nikogo do pomocy. Leżałam raz w szpitalu,raz w domu...
      i tak w kółko. Plamiłam i krwawiłam na przemian. Łykałam Duphaston 3 razy
      dziennie.W kółko tylko usg i kontrole pod ścisłym okiem specjalistów,
      profesorów itd. Dowiedziałam się że nie wiele od nich zależy w tym początkowym
      okresie...
      Musisz znaleźc siłę w sobie, ja wierzę w siłę woli, no i słuchaj swojego
      lekarza - w pierwszym trymestrze ciąży nic wam tak nie pomoże jak leżenie
      PLACKIEM!!! - spróbuj naprawdę poleżec, a zakupy sobie odpuśc - zdążysz - teraz
      wstawaj z łóżka tylko na siusiu... Uwierz - warto! Teraz jestem w 3 ciązy...
    • mammamam Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 31.12.05, 10:06
      d
    • smocza_mama Re: NIE MAM JUŻ SIŁY... ;(((( 31.12.05, 11:39
      Ja jestem w 7/8 tc i miałam bardzo podobną sytuację. Tydzień temu miałam dwa
      plamienia, a potem jedno malutkie krwawienia. Byłam dwa razy na ostrym dyżurze
      (też w pierwszy dzień świąt). Mam dufaston, ale mam go brać tylko podczas
      krwawienia (wtedy wziąć 3 tabletki). Na razie leżę, mam jeszcze dwa tygodnie
      zwolnienia. Moja Pani Doktor prowadząca powiedziała, żeby ze wszystkim nie latać
      na ostry dyżur, bo czasem mogą występować takie plamienia/krwawinia, a na ostrym
      dyżurze robią zaraz usg - niby nie szkodzi, ale mimo wszystko podobno nie jest
      bez wpływu (dzieciaczek ma przecież ok. 1 cm! - maleństwo). Nie martw się, ja
      tak postanowiłam, chociaż też się bardzo zdenerwowałam przy pierwszym plamieniu
      (histeria i też powtarzałam NIE MAM JUŻ SIŁY). Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka